Reclamă

Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă

Dacă sunteți în căutarea unei metode de a face maioneză de post, avem pentru voi nu una, ci două rețete de maioneză vegetală.

Publicat: 24 martie 2021, 12:42 / Actualizat: 26 mai 2022, 15:00

Sunt rețete simple și ușor de preparat, într-un timp scurt și cu ingrediente puține. Așadar, dacă vă plac preparatele cu maioneză, iată că și în post vă puteți răsfăța cu ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metoda de preparare a celor două rețete de maioneză vegetală este puțin diferită față de cea de la maioneza clasică. Este diferită deoarece, în loc de mixer, se folosește blenderul vertical.

În plus, toate ingredientele se adaugă în același timp. Scăpăm de metoda picurării uleiului, treptat și economisim timp. Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru a face și voi maioneză vegetală.

Maioneză de post – Ingrediente

Ingredientele pentru cele două metode de a face maioneză vegetală sunt aproximativ aceleași. Însă diferit este ingredientul de bază, cel care conferă gustul și cremozitatea maionezei.

Reclamă

Ingrediente pentru maioneză din lapte vegetal:

  • 150 ml lapte de soia
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr muștar clasic
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie, după gust

Ingrediente pentru maioneză din avocado:

  • 2 buc avocado
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • 50 gr muștar clasic
  • zeama de la o lămâie
  • sare și piper
Reclamă

Maioneză de post – Mod de preparare

Unul dintre avantajele maionezei vegetale este acela că se prepară într-un timp extrem de scurt. Însă cel mai important beneficiu este acela că maioneza vegetală este mult mai sănătoasă: nu mai folosim gălbenușuri crude, iar cantitatea de ulei utilizată este considerabil mai mică.

Cum se prepară maioneza din lapte vegetal

Pentru prepararea acestui tip de maioneză aveți nevoie de un blender vertical. Se adaugă toate ingredientele în recipientul blenderului, dar secretul este să respectați o anumită ordine.

Se pune mai întâi muștarul, apoi laptele de soia, câte un praf de sare și de piper, puțină zeamă de lămâie și la final, uleiul. Se introduce brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Se pornește blenderul și se amestecă ingredientele ridicând treptat brațul. Astfel maioneza se va omogeniza, înglobând treptat uleiul în compoziția care se formează.

Maioneză de post preparată cu blenderul vertical
Maioneza din lapte de soia se prepară cu ajutorul blenderului vertical / Shutterstock

La final, se gustă maioneza și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Delicioasa maioneză de post se va depozita la rece, în borcane de stică închise ermetic. Se poate păstra până la 2 săptămâni.

Cum se prepară maioneza din avocado

Pentru prepararea maionezei din avocado trebuie să acordați o atenției deosebită modului în care manevrați miezul fructului. După ce desfaceți pulpa de avocado, e recomandat ca această să fie stropită imediat cu zeamă de lămâie. Acest pas este esențial pentru a nu oxida.

După ce ați încheiat acest proces, se pune miezul de avocado în recipientul blenderului. Se adaugă imediat muștarul, sare și piper și uleiul. Se pornește blenderul și se amestecă ingredientele urmând pașii prezentați anterior.

La final, se adaugă apă minerală pentru a regla cremozitatea, dar și gustul maionezei.

Maioneza vegetală se poate consuma la fel ca maioneza clasică. Se folosește la diferite salate aperitiv, la burgerii de post etc.

Maioneză de post din avocado prezentată în borcan
Maioneză vegetală din avocado, pentru zilele de post / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×