Reclamă

Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă

Dacă sunteți în căutarea unei metode de a face maioneză de post, avem pentru voi nu una, ci două rețete de maioneză vegetală.

Publicat: 24 martie 2021, 12:42 / Actualizat: 26 mai 2022, 15:00

Sunt rețete simple și ușor de preparat, într-un timp scurt și cu ingrediente puține. Așadar, dacă vă plac preparatele cu maioneză, iată că și în post vă puteți răsfăța cu ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metoda de preparare a celor două rețete de maioneză vegetală este puțin diferită față de cea de la maioneza clasică. Este diferită deoarece, în loc de mixer, se folosește blenderul vertical.

În plus, toate ingredientele se adaugă în același timp. Scăpăm de metoda picurării uleiului, treptat și economisim timp. Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru a face și voi maioneză vegetală.

Maioneză de post – Ingrediente

Ingredientele pentru cele două metode de a face maioneză vegetală sunt aproximativ aceleași. Însă diferit este ingredientul de bază, cel care conferă gustul și cremozitatea maionezei.

Reclamă

Ingrediente pentru maioneză din lapte vegetal:

  • 150 ml lapte de soia
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr muștar clasic
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie, după gust

Ingrediente pentru maioneză din avocado:

  • 2 buc avocado
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • 50 gr muștar clasic
  • zeama de la o lămâie
  • sare și piper
Reclamă

Maioneză de post – Mod de preparare

Unul dintre avantajele maionezei vegetale este acela că se prepară într-un timp extrem de scurt. Însă cel mai important beneficiu este acela că maioneza vegetală este mult mai sănătoasă: nu mai folosim gălbenușuri crude, iar cantitatea de ulei utilizată este considerabil mai mică.

Cum se prepară maioneza din lapte vegetal

Pentru prepararea acestui tip de maioneză aveți nevoie de un blender vertical. Se adaugă toate ingredientele în recipientul blenderului, dar secretul este să respectați o anumită ordine.

Se pune mai întâi muștarul, apoi laptele de soia, câte un praf de sare și de piper, puțină zeamă de lămâie și la final, uleiul. Se introduce brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Se pornește blenderul și se amestecă ingredientele ridicând treptat brațul. Astfel maioneza se va omogeniza, înglobând treptat uleiul în compoziția care se formează.

Maioneză de post preparată cu blenderul vertical
Maioneza din lapte de soia se prepară cu ajutorul blenderului vertical / Shutterstock

La final, se gustă maioneza și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Delicioasa maioneză de post se va depozita la rece, în borcane de stică închise ermetic. Se poate păstra până la 2 săptămâni.

Cum se prepară maioneza din avocado

Pentru prepararea maionezei din avocado trebuie să acordați o atenției deosebită modului în care manevrați miezul fructului. După ce desfaceți pulpa de avocado, e recomandat ca această să fie stropită imediat cu zeamă de lămâie. Acest pas este esențial pentru a nu oxida.

După ce ați încheiat acest proces, se pune miezul de avocado în recipientul blenderului. Se adaugă imediat muștarul, sare și piper și uleiul. Se pornește blenderul și se amestecă ingredientele urmând pașii prezentați anterior.

La final, se adaugă apă minerală pentru a regla cremozitatea, dar și gustul maionezei.

Maioneza vegetală se poate consuma la fel ca maioneza clasică. Se folosește la diferite salate aperitiv, la burgerii de post etc.

Maioneză de post din avocado prezentată în borcan
Maioneză vegetală din avocado, pentru zilele de post / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×