Reclamă

Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă

Dacă sunteți în căutarea unei metode de a face maioneză de post, avem pentru voi nu una, ci două rețete de maioneză vegetală.

Publicat: 24 martie 2021, 12:42 / Actualizat: 26 mai 2022, 15:00

Sunt rețete simple și ușor de preparat, într-un timp scurt și cu ingrediente puține. Așadar, dacă vă plac preparatele cu maioneză, iată că și în post vă puteți răsfăța cu ele.

Metoda de preparare a celor două rețete de maioneză vegetală este puțin diferită față de cea de la maioneza clasică. Este diferită deoarece, în loc de mixer, se folosește blenderul vertical.

În plus, toate ingredientele se adaugă în același timp. Scăpăm de metoda picurării uleiului, treptat și economisim timp. Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru a face și voi maioneză vegetală.

Maioneză de post – Ingrediente

Ingredientele pentru cele două metode de a face maioneză vegetală sunt aproximativ aceleași. Însă diferit este ingredientul de bază, cel care conferă gustul și cremozitatea maionezei.

Reclamă

Ingrediente pentru maioneză din lapte vegetal:

 • 150 ml lapte de soia
 • 300 ml ulei de floarea soarelui
 • 50 gr muștar clasic
 • sare și piper
 • zeamă de lămâie, după gust

Ingrediente pentru maioneză din avocado:

 • 2 buc avocado
 • 300 ml ulei de floarea soarelui
 • 100 ml apă minerală
 • 50 gr muștar clasic
 • zeama de la o lămâie
 • sare și piper
Reclamă

Maioneză de post – Mod de preparare

Unul dintre avantajele maionezei vegetale este acela că se prepară într-un timp extrem de scurt. Însă cel mai important beneficiu este acela că maioneza vegetală este mult mai sănătoasă: nu mai folosim gălbenușuri crude, iar cantitatea de ulei utilizată este considerabil mai mică.

Cum se prepară maioneza din lapte vegetal

Pentru prepararea acestui tip de maioneză aveți nevoie de un blender vertical. Se adaugă toate ingredientele în recipientul blenderului, dar secretul este să respectați o anumită ordine.

Se pune mai întâi muștarul, apoi laptele de soia, câte un praf de sare și de piper, puțină zeamă de lămâie și la final, uleiul. Se introduce brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Se pornește blenderul și se amestecă ingredientele ridicând treptat brațul. Astfel maioneza se va omogeniza, înglobând treptat uleiul în compoziția care se formează.

Maioneză de post preparată cu blenderul vertical
Maioneza din lapte de soia se prepară cu ajutorul blenderului vertical / Shutterstock

La final, se gustă maioneza și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Delicioasa maioneză de post se va depozita la rece, în borcane de stică închise ermetic. Se poate păstra până la 2 săptămâni.

Cum se prepară maioneza din avocado

Pentru prepararea maionezei din avocado trebuie să acordați o atenției deosebită modului în care manevrați miezul fructului. După ce desfaceți pulpa de avocado, e recomandat ca această să fie stropită imediat cu zeamă de lămâie. Acest pas este esențial pentru a nu oxida.

După ce ați încheiat acest proces, se pune miezul de avocado în recipientul blenderului. Se adaugă imediat muștarul, sare și piper și uleiul. Se pornește blenderul și se amestecă ingredientele urmând pașii prezentați anterior.

La final, se adaugă apă minerală pentru a regla cremozitatea, dar și gustul maionezei.

Maioneza vegetală se poate consuma la fel ca maioneza clasică. Se folosește la diferite salate aperitiv, la burgerii de post etc.

Maioneză de post din avocado prezentată în borcan
Maioneză vegetală din avocado, pentru zilele de post / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
2
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
3
Kate Middleton cu prințesa Charlotte în brațe, alături de Prințul William și Prințul George, în timp ce coboară din avion
Divertisment
Kate Middleton a încălcat o tradiție regală veche de 100 de ani. Prințesa de Wales a făcut acest lucru pentru copiii săi
Kate Middleton a încălcat o tradiție regală veche de 100 de ani. Prințesa de Wales a făcut acest lucru de dragul copiilor săi. Experții regali au explicat cum anume a ajuns Kate în această...
4
Tre fete îmbrăcate în rochii albe cu coronițe de flori pe cap privesc spre soare
Horoscop
Zodii care formează cele mai frumoase relații de prietenie. Ce spun specialiștii
Compatibilitatea nu se aplică doar în cazul cuplurilor, astfel că putem afla care sunt acele zodii care formează cele mai frumoase relații de prietenie. Există nativi care, conform personalității lor, reușesc să se înțeleagă...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie subțire, doarme
Horoscop
Cele mai zen zodii din horoscop. Își păstrează calmul în orice situație, indiferent de ce se întâmplă în jur
Cu toții încercăm să găsim un echilibru în viață, însă acestea sunt cele mai zen zodii din horoscop. Cele care nu se lasă doborâte de furtunile care ajung pe neașteptate și care găsesc liniștea...
PARTENERI
×