Sunt rețete simple și ușor de preparat, într-un timp scurt și cu ingrediente puține. Așadar, dacă vă plac preparatele cu maioneză, iată că și în post vă puteți răsfăța cu ele.
Metoda de preparare a celor două rețete de maioneză vegetală este puțin diferită față de cea de la maioneza clasică. Este diferită deoarece, în loc de mixer, se folosește blenderul vertical.
În plus, toate ingredientele se adaugă în același timp. Scăpăm de metoda picurării uleiului, treptat și economisim timp. Urmăriți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru a face și voi maioneză vegetală.
Maioneză de post – Ingrediente
Ingredientele pentru cele două metode de a face maioneză vegetală sunt aproximativ aceleași. Însă diferit este ingredientul de bază, cel care conferă gustul și cremozitatea maionezei.
Ingrediente pentru maioneză din lapte vegetal:
- 150 ml lapte de soia
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 50 gr muștar clasic
- sare și piper
- zeamă de lămâie, după gust
Ingrediente pentru maioneză din avocado:
- 2 buc avocado
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apă minerală
- 50 gr muștar clasic
- zeama de la o lămâie
- sare și piper