Reclamă

Ce poți să mănânci la cină: sfatul specialiștilor

Când nu ai idee ce să mănânci la cină, ai tendința să amâni momentul și ajungi, de cele mai multe ori, să mânci orice, numai să îți stăpânești senzația de foame. În lipsa unui plan organizat și din cauza programului încărcat, cresc șansele să servești o cină târzie, bogată în calorii.

Publicat: 23 martie 2021, 11:05

Dacă nu te simți confortabil și nu mai faci față acestui program haotic al meselor, cel mai indicat e să iei în considerare sfaturile nutriționiștilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E recomandat ca ultima masă a zilei să nu fie una cu multe calorii. Descoperă cum poți înlocui o masă care conține alimente nesănătoase cu o cină nutritivă și ușor de digerat.

Specialiștii te învață ce să mănânci la cină

Cine trebuie să fie sățioasă și să conțină legume, proteine, cereale și grăsimi sănătoase.

Natalie Rizzo, autoarea cărții „The No-Brainer Nutrition Guide For Every Runner„, a vorbit într-un interviu pentru Insider despre ce e recomandat să mănânci la cină.

Aceasta a povestit despre alimentele care pot intra în compoziția unui meniu sățios.

Reclamă

Farfuria ideală conține o jumătate legume, un sfert proteină și un sfert ceva care are în compoziție amidon. Aici pot intra atât cerealele, cât și legumele cu amidon.

– Natalie Rizzo

Transformă rețeta preferată în garnitură

Și tu alegi rețeta clasică de paste atunci când nu știi ce să mănânci la cină? Dacă exagerezi cantitățile și mănânci direct din vasul în care ai gătit, la final te alegi cu un stomac plin, dar și cu o noapte albă.

Reclamă

Una dintre recomandările specialiștilor în nutriție este să îți transformi rețeta favorită în garnitură. Pune acele paste delicioase lângă un somon și adaugă niște legume, cum ar fi broccoli.

Pastele sunt întotdeauna o altenartivă, însă în loc să consumi o porție generoasă din acest preparat, îl poți transforma în garnitură. Taie câteva felii de măr și înlocuiește băutura carbogazoasă din pahafre cu lapte. În acest mod, echilibrezi elementele din farfurie și obții o cină sățioasă pentru întreaga familie.

– Natalie Rizzo

Dacă această combinație nu îți este tocmai pe plac, poți înlocui pastele cu o porție de orez brun. O altă alternativă poate fi un preparat inspirat din bucătăria mexicană, pe care să-l consumi alături de o porție de fasole neagră.

Masa de seară trebuie să includă mâncăruri care-ți plac

Nutriționiștii îți recomandă să nu te privezi de la felurile de mâncare preferate. Pe termen lung, o dietă restrictivă nu este benefică pe termen lung.

În loc să excluzi în totalitate preparatele nu tocmai sănătoase, mai bine alegi să îți satisfaci din când în când poftele. Nu te ajută să comanzi mereu cel mai sănătos preparat din meniu, dar să ajungi acasă si să îți imaginezi ce bine ar fi dacă ai mânca o pungă de cipsuri. Dacă îți dorești să consumi un burger la cină, e recomandat să îți satisfaci această pofta din când în când.

– Natalie Rizzo

Pentru a evita să consumi o cină bogată în calorii la ore târzii, poți apela pe parcursul zilei la gustări sănătoase și nutritive. Astfel, poți include fructe, nuci, migdale sau caju între mesele principale ale zilei.

În acest mod, când se apropie ora cinei nu vei mai fi înfometată și îți vei alege cu mai multă atenție preparatele pe care le vei consuma.

Platourile cu produse vegetariene sunt recomandate de specialiștii în nutriție. Aceștia te încurajează să consumi fructe și legume proaspete, deoarece sunt bogate în proteine și conțin de asemenea carbohidrați complecși.

Dacă ai un regim alimentar echilibrat, poftele nesănătoase vor dispărea treptat, iar corpul tău va fi în formă. Ai nevoie de grăsimi, proteine și carbohidrați pentru a funcționa la capacitate maximă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×