Ce poți să mănânci la cină: sfatul specialiștilor

Când nu ai idee ce să mănânci la cină, ai tendința să amâni momentul și ajungi, de cele mai multe ori, să mânci orice, numai să îți stăpânești senzația de foame. În lipsa unui plan organizat și din cauza programului încărcat, cresc șansele să servești o cină târzie, bogată în calorii.

23 martie 2021 la 11:05
O imagine cu ce să mănânci la cină care conține produse sănătoase cum ar fi peștele și legumele
Când nu mai știi ce să mănânci la cină, ajungi de fapt s-o amâni până ți se face cu adevărat foame / Shutterstock

Dacă nu te simți confortabil și nu mai faci față acestui program haotic al meselor, cel mai indicat e să iei în considerare sfaturile nutriționiștilor.

E recomandat ca ultima masă a zilei să nu fie una cu multe calorii. Descoperă cum poți înlocui o masă care conține alimente nesănătoase cu o cină nutritivă și ușor de digerat.

Specialiștii te învață ce să mănânci la cină

Cine trebuie să fie sățioasă și să conțină legume, proteine, cereale și grăsimi sănătoase.

Natalie Rizzo, autoarea cărții „The No-Brainer Nutrition Guide For Every Runner„, a vorbit într-un interviu pentru Insider despre ce e recomandat să mănânci la cină.

Aceasta a povestit despre alimentele care pot intra în compoziția unui meniu sățios.

Farfuria ideală conține o jumătate legume, un sfert proteină și un sfert ceva care are în compoziție amidon. Aici pot intra atât cerealele, cât și legumele cu amidon.

– Natalie Rizzo

Transformă rețeta preferată în garnitură

Și tu alegi rețeta clasică de paste atunci când nu știi ce să mănânci la cină? Dacă exagerezi cantitățile și mănânci direct din vasul în care ai gătit, la final te alegi cu un stomac plin, dar și cu o noapte albă.

Una dintre recomandările specialiștilor în nutriție este să îți transformi rețeta favorită în garnitură. Pune acele paste delicioase lângă un somon și adaugă niște legume, cum ar fi broccoli.

Pastele sunt întotdeauna o altenartivă, însă în loc să consumi o porție generoasă din acest preparat, îl poți transforma în garnitură. Taie câteva felii de măr și înlocuiește băutura carbogazoasă din pahafre cu lapte. În acest mod, echilibrezi elementele din farfurie și obții o cină sățioasă pentru întreaga familie.

– Natalie Rizzo

Dacă această combinație nu îți este tocmai pe plac, poți înlocui pastele cu o porție de orez brun. O altă alternativă poate fi un preparat inspirat din bucătăria mexicană, pe care să-l consumi alături de o porție de fasole neagră.

Masa de seară trebuie să includă mâncăruri care-ți plac

Nutriționiștii îți recomandă să nu te privezi de la felurile de mâncare preferate. Pe termen lung, o dietă restrictivă nu este benefică pe termen lung.

În loc să excluzi în totalitate preparatele nu tocmai sănătoase, mai bine alegi să îți satisfaci din când în când poftele. Nu te ajută să comanzi mereu cel mai sănătos preparat din meniu, dar să ajungi acasă si să îți imaginezi ce bine ar fi dacă ai mânca o pungă de cipsuri. Dacă îți dorești să consumi un burger la cină, e recomandat să îți satisfaci această pofta din când în când.

– Natalie Rizzo

Pentru a evita să consumi o cină bogată în calorii la ore târzii, poți apela pe parcursul zilei la gustări sănătoase și nutritive. Astfel, poți include fructe, nuci, migdale sau caju între mesele principale ale zilei.

În acest mod, când se apropie ora cinei nu vei mai fi înfometată și îți vei alege cu mai multă atenție preparatele pe care le vei consuma.

Platourile cu produse vegetariene sunt recomandate de specialiștii în nutriție. Aceștia te încurajează să consumi fructe și legume proaspete, deoarece sunt bogate în proteine și conțin de asemenea carbohidrați complecși.

Dacă ai un regim alimentar echilibrat, poftele nesănătoase vor dispărea treptat, iar corpul tău va fi în formă. Ai nevoie de grăsimi, proteine și carbohidrați pentru a funcționa la capacitate maximă.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×