Cornurile ies foarte aerate datorită aluatului ușor de frământat, care conține unt. Pot fi servite la mic dejun cu un ceai bun, dar pot fi luate și la pachet. Copiii, în special, le vor adora.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente dar și pașii necesari preparării acestor cornuri delicioase.
Rețetă de cornuri pufoase cu unt – Ingrediente
- 300 ml lapte
- 1 ou + 1 albuș
- 100 gr unt
- 20 gr drojdie proaspata
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță sare
- 700 gr făină
- In plus:
- 100 gr unt(82%)
- 1 galbenus de ou
- 1 linguriță de lapte
Rețetă de cornuri pufoase cu unt – Mod de preparare
De menționat că înainte de a ne apuca de preparat aluatul, ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei.
Cum se prepară aluatul pentru cornuri
Începem prin a pune laptele la încălzit. Nu-l lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar să fie ușor fierbinte. Punem și untul la topit, cele 100 de grame, apoi îl lăsăm la temperat. Diluăm drojdia, pe care o frecăm cu o linguriță de zahăr și adăugăm 50-60 ml lapte cald. Lăsăm drojdia să se activeze până își dublează volumul.
Într-un vas încăpător, cernem făina, iar într-un bol amestecăm un ou cu un albuș și sarea. Albușul este opțional, însă ne rămâne de la gălbenușul cu care vom unge aluatul la final. Adăugăm untul temperat și amestecăm.