Reclamă

Clătite cu bere. Clătite pufoase și frumos rumenite

Desertul cel mai îndrăgit îl reprezintă clătitele, iar rețeta de clătite cu bere este ceva mai deosebită. Clătitele ies pufoase și se rumenesc frumos, datorită adaosului de bere în aluat.

Publicat: 9 martie 2021, 15:54 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 12:48

Rețetele de clătite, pe cât sunt de versatile, pe atât de populare în rândul iubitorilor de dulciuri. Pornind de la rețeta clasică, așa cum o știm de la mama sau bunica, o putem adapta după gustul fiecăruia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Putem adăuga în aluatul de clătite apă minerală, iaurt, bere, sucuri de fructe sau multe alte ingrediente lichide. Important este să obținem un aluat omogen și cursiv din care să putem coace adoratele clătite.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al acestei rețete de clătite, pufoase și frumos rumenite.

Clătite cu bere – Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 330 ml bere cu alcool
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • ¼ linguriță cu sare
  • 1 linguriță zahăr
  • coajă de lămâie și coajă de portocală
  • 350-400 gr făină

Rețeta de clătite cu bere – Mod de preparare

Reclamă

Aluatul pentru clătitele cu bere se prepară simplu și rapid, doar trebuie ținut cont de ordinea în care se adaugă ingredientele.

Cum preparăm aluat cu bere

Mai întâi punem laptele la încălzit și îl lăsăm atât cât să se topească untul în el. Adăugăm și coaja de lămâie și de portocală. Amestecăm bine laptele cu untul până se omogenizează lichidul, apoi îl lăsăm să se tempereze.

Reclamă

Untul are rolul de a omogeniza consistența aluatului de clătite. Datorită spumei de la bere, se pot crea găurele în aluat, în timpul coacerii clătitelor. Aici intervine utilitatea untului care omogenizează aluatul.

Punem ouăle în bolul mixerului și le amestecăm bine până devin spumoase. Adăugăm amestecul de lapte cu unt. Din nou omogenizăm și încorporăm 350 grame de făină amestecată cu sarea și zahărul. La final, adăugăm berea și dacă aluatul se diluează foarte mult, mai completăm cu puțină făină.

Este recomandat să nu punem toată cantitatea de făină de la început. Mai lăsăm o mică parte pentru final când reglăm consistența aluatului. Ca și la clătitele clasice, aluatul pentru clătite cu bere trebuie să fie fluid.

Lăsăm aluatul pentru clătite să se odihnească 10-15minute, pentru a se sparge bulele de aer din bere.

Cum coacem clătitele cu bere

Punem tigaia antiaderentă la încins, la foc mediu. Facem testul cu o picătură de aluat să vedem dacă s-a încins. Dacă picătura se încheagă imediat, tigaia este încinsă și putem prepara clătitele.

Punem în tigaia încinsă un strat subțire de aluat.

Aluat pentru clătite cu bere turnat în tigaie
Aluatul pentru clătite cu bere trebuie să fie cursiv / Shutterstock

Datorită berii aluatul se va mări ușor în volum și clătitele vor ieși pufoase. Opțional, putem unge tigaia cu ulei, sau cu unt topit. Însă, datorită untului din aluat, nu este necesară grăsime. Doar dacă dorim să influențăm culoarea clătitelor adăugăm și grăsime în tigaie.

Rumenim frumos clătitele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, cu o paletă. Le transferăm pe un platou, una peste cealaltă, să se păstreze calde.

Clătite cu bere rumenite în tigaie
Clătitele cu bere ies pufoase și mai frumos rumenite / Shutterstock

Clătitele cu bere se pot servi ca și clătitele clasice, umplute cu ciocolată, cu dulceață, sau cu diverse creme.

Clătitele cu bere pe un suport de lemn, gata de umplut
Clătitele cu bere pufoase și frumos rumenite / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×