Clătite cu bere. Clătite pufoase și frumos rumenite

Desertul cel mai îndrăgit îl reprezintă clătitele, iar rețeta de clătite cu bere este ceva mai deosebită. Clătitele ies pufoase și se rumenesc frumos, datorită adaosului de bere în aluat.

9 martie 2021 la 15:54

Rețetele de clătite, pe cât sunt de versatile, pe atât de populare în rândul iubitorilor de dulciuri. Pornind de la rețeta clasică, așa cum o știm de la mama sau bunica, o putem adapta după gustul fiecăruia.

Putem adăuga în aluatul de clătite apă minerală, iaurt, bere, sucuri de fructe sau multe alte ingrediente lichide. Important este să obținem un aluat omogen și cursiv din care să putem coace adoratele clătite.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al acestei rețete de clătite, pufoase și frumos rumenite.

Clătite cu bere – Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 330 ml bere cu alcool
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • ¼ linguriță cu sare
  • 1 linguriță zahăr
  • coajă de lămâie și coajă de portocală
  • 350-400 gr făină

Rețeta de clătite cu bere – Mod de preparare

Aluatul pentru clătitele cu bere se prepară simplu și rapid, doar trebuie ținut cont de ordinea în care se adaugă ingredientele.

Cum preparăm aluat cu bere

Mai întâi punem laptele la încălzit și îl lăsăm atât cât să se topească untul în el. Adăugăm și coaja de lămâie și de portocală. Amestecăm bine laptele cu untul până se omogenizează lichidul, apoi îl lăsăm să se tempereze.

Untul are rolul de a omogeniza consistența aluatului de clătite. Datorită spumei de la bere, se pot crea găurele în aluat, în timpul coacerii clătitelor. Aici intervine utilitatea untului care omogenizează aluatul.

Punem ouăle în bolul mixerului și le amestecăm bine până devin spumoase. Adăugăm amestecul de lapte cu unt. Din nou omogenizăm și încorporăm 350 grame de făină amestecată cu sarea și zahărul. La final, adăugăm berea și dacă aluatul se diluează foarte mult, mai completăm cu puțină făină.

Este recomandat să nu punem toată cantitatea de făină de la început. Mai lăsăm o mică parte pentru final când reglăm consistența aluatului. Ca și la clătitele clasice, aluatul pentru clătite cu bere trebuie să fie fluid.

Lăsăm aluatul pentru clătite să se odihnească 10-15minute, pentru a se sparge bulele de aer din bere.

Cum coacem clătitele cu bere

Punem tigaia antiaderentă la încins, la foc mediu. Facem testul cu o picătură de aluat să vedem dacă s-a încins. Dacă picătura se încheagă imediat, tigaia este încinsă și putem prepara clătitele.

Punem în tigaia încinsă un strat subțire de aluat.

Aluat pentru clătite cu bere turnat în tigaie
Aluatul pentru clătite cu bere trebuie să fie cursiv / Shutterstock

Datorită berii aluatul se va mări ușor în volum și clătitele vor ieși pufoase. Opțional, putem unge tigaia cu ulei, sau cu unt topit. Însă, datorită untului din aluat, nu este necesară grăsime. Doar dacă dorim să influențăm culoarea clătitelor adăugăm și grăsime în tigaie.

Rumenim frumos clătitele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, cu o paletă. Le transferăm pe un platou, una peste cealaltă, să se păstreze calde.

Clătite cu bere rumenite în tigaie
Clătitele cu bere ies pufoase și mai frumos rumenite / Shutterstock

Clătitele cu bere se pot servi ca și clătitele clasice, umplute cu ciocolată, cu dulceață, sau cu diverse creme.

Clătitele cu bere pe un suport de lemn, gata de umplut
Clătitele cu bere pufoase și frumos rumenite / Shutterstock
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×