Reclamă

Clătite pufoase cu iaurt și apă minerală

Sigur nu refuză nimeni o porție generoasă de clătite pufoase cu iaurt și apă minerală. Un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de adorat.

Publicat: 2 martie 2021, 8:00 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 12:49

Ne abatem puțin de la rețeta clasică de clătite, așa cum o prepara mama sau bunica și adăugăm iaurtul în aluat. Vom obține clătite delicioase, dar mai ales pufoase pe care le umplem cu dulceața preferată, sau cu ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt, de fapt, o combinație între clasicele clătite tradiționale și clătitele americane. Însă nu le preparăm foarte groase, pentru a le putea umple și rula frumos.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi aceste delicioase clătite mult îndrăgite.

Rețetă de clătite pufoase cu iaurt – Ingrediente

Lista de ingrediente este aproximativ aceeași cu a clătitelor clasice, dar înlocuim laptele cu iaurt.

Reclamă

Nu adăugăm praf de copt și nici bicarbonat de sodiu. Iaurtul are rolul de a spori compoziția și a o face pufoasă.

Pentru 25 clătite pufoase:

  • 4 ouă
  • 600 gr iaurt
  • 300 ml apă minerală
  • 50 gr zahăr
  • 5 gr sare
  • 400 gr făină
  • aromele preferate: lămâie, vanilie, portocală, etc.
  • puțin ulei pentru uns tigaia, opțional

Rețetă de clătite pufoase cu iaurt – Mod de preparare

Reclamă

Comparativ cu modul de preparare al clasicelor clătite tradiționale, la clătitele pufoase este necesar un timp de așteptare. Datorită iaurtului adăugat, aluatul va avea nevoie de 10-12 minute de odihnă pentru a se sparge bulele de aer din interior.

Cum pregătim aluat de clătite pufoase

Spargem ouăle în bolul mixerului și adăugăm peste ele sarea și zahărul. Le procesăm cu mixerul până devin spumoase, iar zahărul și sarea se diluează.

Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția. Adăugăm și aromele preferate. Putem adăuga coajă de lămâie răzuită fin, sau de portocală. Dar putem adăuga 2-3 lingurițe din esența preferată. Și zahărul vanilinat merită luat în seamă. Important este ca aluatul de clătite să fie aromat. Însă vom avea grijă să nu îndulcim foarte mult aluatul. Lăsăm gustul dulce umpluturii folosite ulterior.

După ce adăugăm și aromele, încorporăm în compoziție făina cernută, în prealabil. Acum este timpul să lăsăm aluatul la odihnit 10-12 minute.

După ce s-a odihnit și s-a omogenizat aluatul, îi potrivim textura cu apă minerală. Turnăm treptat apă minerală și amestecăm intens până obținem o compoziție ușor fluidă. Va avea textura unui sos cremos, dar nu foarte gros.

Cum coacem delicioasele clătite pufoase cu iaurt și apă minerală

Punem o tigaie cu diametrul de 24-25 cm la încins. Cu un șervețel îmbibat în ulei, o ungem pe toată baza. O lăsăm să se încingă și cu un polonic, sau un dispenser întindem un strat uniform și subțire din aluatul de clătite pe toată suprafața. Lăsăm clătita să se rumenească frumos pe prima parte, apoi o întoarcem cu o paletă. O rumenim și pe a doua parte și o transferăm pe platou. Procedăm la fel cu toate clătitele.

Clătite pufoase rumenite în tigaie și transferate pe platou pentru servire
Clătitele se transferă pe platoul de servire cu o paletă de silicon / Shutterstock

Uleiul pentru uns tigaia este opțional. Însă acesta influențează aspectul clătitelor. Clătitele ies mai frumoase, mai apetisante atunci când ungem tigaia. Vor avea acel joc de culori brun-gălbui, atractiv.

De asemeni și zahărul adăugat în aluat este opțional. Însă și acesta influențează culoarea clătitelor. Clătitele se rumenesc mai frumos dacă aluatul conține și puțin zahăr.

Spor la preparat clătite pufoase cu iaurt și poftă bună la savurat!

Clătite pufoase rulate și așezate pe o tigaie la odihnit
Clătitele ies mai frumoase dacă se unge tigaia cu puțin ulei / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×