Este o plăcintă clasică, tradițională, așa cum o preparau mămicile și bunicile în trecut. Sunt rețete care se transmit din generație în generație și rămân în preferințe de-a lungul timpului.
Rețeta aluatului pentru foile de plăcintă este simplă, fără timpi de așteptare. Este un aluat cu iaurt și praf de copt, foarte fraged, cu o textură sfărâmicioasă. Urmăriți mai jos pașii pe care trebuie să îți aveți în vedere și ingredientele necesare, pentru a pregăti și voi un desert clasic și delicios.
Plăcintă cu brânză și aluat fraged – Ingrediente
Din ingrediente foarte simple, pe care oricine le are în cămară sau frigider, putem să pregătim celor dragi un desert pe care-l vor îndrăgi instant.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 200 g unt( 82% grăsime)
- 200 g iaurt( 3,5 % grăsime)
- 75 gr zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- 3 gr bicarbonat de sodiu
- 7 gr praf de copt
- 600 gr făină albă, de țară
- 2 gr sare
Pentru umplutură:
- 850 gr brânză proaspătă de vaci
- 150 gr smântână de consum
- 200 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
- 4 ouă
- 5 gr sare
- 100 gr stafide, opțional