Reclamă

Rețetă de clătite cu banane. Cum obții un desert delicios în mai puțin de 10 minute

Ai nevoie de idei rapide pentru un mic dejun constistent și delicios? Atunci acest articol este pentru tine. Propunerea noastră de rețetă de clătite cu banane necesită un timp de preparare scurt și îți oferă un gust care îți va bucura papilele gustative.

Publicat: 14 aprilie 2021, 13:06 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:24

Cu toții ne plângem de rutina zilnică. Pentru a avea un start mai bun în fiecare dimneață avem nevoie de ceva care să ne ofere energia necesară pentru a onora toate activitățile zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta de clătite cu banane poate reprezenta varianta ta de desert delicios, unde mai pui că se obține în mai puțin de 10 minute.

Potrivit BBC good food, aceasta este varianta ideală și pentru cei care sunt la regim sau au un stil de viață echilibrat, ori au nevoie de o gustare sănătoasă după un antrenament intens în sala de sport.

Rețetă de clătite cu banane

  • Preparare: 5 minute;
  • Gătire: 5 minute;
  • Dificultate: ușor;
  • Porții: 4.
Reclamă

Această rețetă de clătite cu banane este săracă în calorii, dar conține o cantitată suficientă de proteine, fibre și grăsimi sănătoase astfel încât să susțină un stil de viață echilibrat. Dacă preferi clătitele sărate, poți încerca acest preparat în combinație cu cremă de brânză și sfeclă roșie.

Rețetă de clătite cu banane: ingrediente

  • 1 banană mare;
  • 2 ouă de mărime medie;
  • un vârf de cuțit de praf de copt;
  • un strop de extract de vanilie;
  • 1 linguriță de ulei;
  • 25 de grame de nuci pecan;
  • 125 de grame de zmeură.

Rețetă de clătite cu banane: mod de preparare

Reclamă

Primul pas este să alegi un bol încăpător, să pisezi banana cu furculița până obții o compoziție omogenă, cu textura apropiată de a unui piure.

Adaugă mai apoi cele două bătute în prealabil, praful de copt și extractul de vanilie pentru un plus de aromă.

Pune la încălzit o tigaie antiaderentă sau una specială pentru clătite, dacă bucătăria ta este dotată cu un astfel de recipient. Unge tigaia cu un strop de ulei și așteaptă să se încălzească.

Pune mai apoi din compoziție cu un polonic și lasă clătitele să se coacă aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Pentru servire poți pune zmeura și nucile pecan deasupra și mai poți adăga și o linguriță de miere. Indiferent în ce moment al zilei este consumat, acest desert va satisface chiar și cei mai mofturoși invitați.

Beneficiile bananelor

Bananele sunt considerate un aliment sănătos și delicios în același timp. Acestea conțin o cantitate mare de nutrienți care ajută la o digestie sănătoasă, susțin sănătatea organismului, dar contribuie și la scăderea în greutate. Iată care sunt câteva dintre principalele beneficii ale bananelor:

  • Bananele conțin o cantitate mare de nutrienți printre care fibre și antioxidanți. O banană de mărime medie, de aproximativ 120 de grame are în compoziție 9% din doza zilnică recomandată de potasiu, 11% din cea de vitamina C, 14% magneziu, 3.1 grame de fibre, 1.3 grame de proteine, 0.4 grame de grăsimi.
  • Bananele îmbunătățesc digestia. Acestea conțin 2 tipuri de fibre ce contribuie în mod semnificativ la sănătatea sistemului digestiv.
  • Bananele contribuie la scăderea în greutate. Nimeni nu a testat exact care sunt efectele bananelor asupra numărului de kilograme, dar ce putem spune cu siguranță este că bananele au un număr mic de calorii. Consumul de fibre din legume sau fructe precum bananele a fost de mai multe ori asociat cu scăderea în greutate.
  • Bananele conțin o cantitate mare de antioxidanți, inclusiv dopamină. Deși s-a discutat intens despre dopamina din banane, încă există anumite neînțelegri. În realitate, ea acționează ca un antioxidant puternic, în loc să altereze hormonii, așa cum se crede.
  • Bananele contribuie la senzația de sațietate de care avem atâta nevoie atunci când suntem la dietă. Fibrele conținute de banane ajută la scăderea apetitului și cresc nivelul de sațietate de după masă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×