- 250 gr brânză telemea sărată
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 150 gr cremă de brânză cu castraveți
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 legătură de mărar verde
Rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză – Mod de preparare
Urmăriți cu atenție pașii pentru prepararea acestor gustări cu care puteți să-i răsfățați pe cei dragi.
Cum pregătim aluatul pentru clătite roșii
Curățăm sfecla roșie, o clătim cu apă rece și o tăiem în cuburi. O punem la fiert, într-un vas cu 250 ml de apă și puțină sare. Adăugăm ¼ linguriță cu bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a intensifica culoarea sfeclei și de a o păstra pe tot parcursul tratamentului termic. Evităm astfel folosirea colorantului alimentar.
Lăsăm sfecla roșie să fiarbă până este bine pătrunsă și se poate pasa. Nu uităm să îndepărtăm spuma care se formează. După fierbere, transformăm bucățile de sfeclă într-un piure fin și frumos colorat în care adăugăm și un cub de unt. Păstrăm și supa în care au fiert. Lăsăm piureul de sfeclă roșie să se răcească.
Mixăm ouăle, presărate cu un praf de sare și unul de piper, până se omogenizează. Adăugăm piureul de sfeclă roșie, răcit. Omogenizăm compoziția, apoi încorporăm făina cernută cu praful de copt.
Textura aluatului de clătite roșii va mult mai consistentă decât a clătitelor clasice. Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute. Dacă nu obținem culoarea roșie, perfectă, putem adăuga o picătură de colorant roșu.
Cu ajutorul unui șervețel ungem tigaia cu puțin ulei și o punem la încins. Întindem pe toată suprafața tigăii un strat de 2-3 mm grosime din aluat. Coacem clătitele întorcându-le pe ambele părți.
Cum se prepară umplutura pentru clătite aperitiv cu sfeclă roșie
Punem într-un bol cele trei tipuri de brânzeturi și le amestecăm bine cu mixerul. Adăugăm boia de ardei, pentru un plus de gust. Adăugăm și mărar verde tocat, pentru un plus de prospețime.
Cu această compoziție umplem clătitele. le acoperim cu folie de prospețime și le dăm la rece până în momentul servirii.
Secționăm frumos clătitele, când le servim, pentru a se observa jocul spectaculos de culori.