Reclamă

Ruladă de sfeclă roșie cu cremă de brânză și ciocolată albă

Din seria deserturilor specifice sărbătorii îndrăgostiților, o delicioasă și spectaculoasă ruladă de sfeclă roșie cu cremă de brânză și ciocolată albă.

Publicat: 15 februarie 2021, 14:32 / Actualizat: 12 octombrie 2022, 15:09

Cum februarie a fost declarată luna iubirii, dulciurile colorate în roșu și alb sunt la mare căutare. Puțini știu, însă, că se pot substitui coloranții alimentari, sau o parte din ei cu ingrediente naturale, cum este sfecla roșie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfecla roșie, fiartă și transformată în piure poate fi adăugată în diverse aluaturi dulci sau sărate, pentru a le colora. Urmăriți mai jos ingredientele și modul de prepararea al unei spectaculoase rulade colorată natural cu sfeclă roșie.

Ruladă de sfeclă roșie cu cremă – Ingrediente

Pentru foaia de ruladă, pe lângă clasicele ingrediente: ouă, zahăr și făină, ingredientul de bază este sfecla roșie fiartă și pasată.

Pentru foaia de ruladă:

  • 4 ouă medii
  • 200 gr zahăr
  • 400 gr piure de sfeclă roșie
  • 200 gr iaurt
  • 50 ml ulei
  • 5 gr praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 450 gr făină
  • vanilie
Reclamă

Pentru crema de brânză cu ciocolată albă:

  • 500 gr brânză Philadelphia, sau mascarpone
  • 400 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 vârf de cuțit cu sare

Ruladă de sfeclă roșie cu cremă – Mod de preparare

Reclamă

Înainte de a începe procesarea ingredientelor pentru aluatul de ruladă, pornim cuptorul la 180 de grade. Apoi pregătim tava tapetând-o cu hârtie de copt.

Preparare foaie de ruladă cu sfeclă roșie

Pentru a pregăti aluatul de ruladă cu sfeclă roșie mai întâi procesăm sfecla fiartă într-un blender. Adăugăm și o parte de iaurt pentru a fluidiza compoziția. În cealaltă parte de iaurt stingem praful de copt și bicarbonatul.

Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de prăjitură. Albușurile, presărate cu puțină sare se bat spumă, cu ajutorul mixerului. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până capătă cremozitate. Apoi se adaugă, pe rând: uleiul, iaurtul cu agenții de creștere, vanilia și făina. la final, se încorporează, ușor, folosind o spatulă, bezeaua de albușuri.

Întindem aluatul de ruladă în tava tapetată cu hârtie de copt și îl nivelăm uniform. Dăm tava la cuptor și coacem foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Între timp, umezim un ștergar curat de bucătărie pe care îl așezăm pe masă, întins bine. Răsturnăm peste acesta, foaia de ruladă coaptă, după ce o scoatem din cuptor. Imediat rulăm foaia de ruladă în prosopul umezit, dar păstrăm și hârtia de copt. O lăsăm așa rulată să se răcească.

Cum pregătim crema de brânză și ciocolată albă pentru ruladă de sfeclă roșie

Pentru a prepara crema de brânză cu ciocolată albă, începem prin a încălzi frișca lichidă fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata albă, ruptă în bucăți mici și amestecăm continuu până aceasta se topește. Adăugăm și miezul păstăii de vanilie și dăm compoziția la rece.

După răcirea completă, introducem mixerul în compoziția de ciocolată și îi dăm volum și cremozitate. Încorporăm, treptat, crema de brânză Philadelphia, sau mascarponele. Dăm crema rezultată la rece 30 de minute, pentru a deveni mai fermă.

Desfacem ușor foaia de ruladă din prosop și îndepărtăm hârtia de copt. Întindem crema de brânză cu ciocolată albă pe toată suprafața foii de ruladă. Apoi o rulăm strâns, o acoperim cu hârtie de copt și o dăm la rece pentru cel puțin 2 ore, înainte de a o secționa.

Servim delicioasa ruladă de sfeclă roșie cu cremă de brânză și ciocolată albă, presărată cu puțin zahăr pudr, cu aromă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×