Înainte de a începe procesarea ingredientelor pentru aluatul de ruladă, pornim cuptorul la 180 de grade. Apoi pregătim tava tapetând-o cu hârtie de copt.
Preparare foaie de ruladă cu sfeclă roșie
Pentru a pregăti aluatul de ruladă cu sfeclă roșie mai întâi procesăm sfecla fiartă într-un blender. Adăugăm și o parte de iaurt pentru a fluidiza compoziția. În cealaltă parte de iaurt stingem praful de copt și bicarbonatul.
Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de prăjitură. Albușurile, presărate cu puțină sare se bat spumă, cu ajutorul mixerului. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până capătă cremozitate. Apoi se adaugă, pe rând: uleiul, iaurtul cu agenții de creștere, vanilia și făina. la final, se încorporează, ușor, folosind o spatulă, bezeaua de albușuri.
Întindem aluatul de ruladă în tava tapetată cu hârtie de copt și îl nivelăm uniform. Dăm tava la cuptor și coacem foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
Între timp, umezim un ștergar curat de bucătărie pe care îl așezăm pe masă, întins bine. Răsturnăm peste acesta, foaia de ruladă coaptă, după ce o scoatem din cuptor. Imediat rulăm foaia de ruladă în prosopul umezit, dar păstrăm și hârtia de copt. O lăsăm așa rulată să se răcească.
Cum pregătim crema de brânză și ciocolată albă pentru ruladă de sfeclă roșie
Pentru a prepara crema de brânză cu ciocolată albă, începem prin a încălzi frișca lichidă fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata albă, ruptă în bucăți mici și amestecăm continuu până aceasta se topește. Adăugăm și miezul păstăii de vanilie și dăm compoziția la rece.
După răcirea completă, introducem mixerul în compoziția de ciocolată și îi dăm volum și cremozitate. Încorporăm, treptat, crema de brânză Philadelphia, sau mascarponele. Dăm crema rezultată la rece 30 de minute, pentru a deveni mai fermă.
Desfacem ușor foaia de ruladă din prosop și îndepărtăm hârtia de copt. Întindem crema de brânză cu ciocolată albă pe toată suprafața foii de ruladă. Apoi o rulăm strâns, o acoperim cu hârtie de copt și o dăm la rece pentru cel puțin 2 ore, înainte de a o secționa.
Servim delicioasa ruladă de sfeclă roșie cu cremă de brânză și ciocolată albă, presărată cu puțin zahăr pudr, cu aromă de vanilie.