Reclamă

Tortul de ciocolată preferat al Reginei Elisabeta a II-a

Tortul de ciocolată preferat al Reginei Elisabeta a II-a are biscuiți în compoziția blatului. Conform informațiilor oferite de mai multe publicații britanice, și Prințul William îndrăgește acest desert delicios. 

Publicat: 23 februarie 2021, 15:58 / Actualizat: 5 aprilie 2021, 16:56

Reginei Elisabeta a II-a îi place să servească tort de ciocolată cu biscuiți în timpul ceaiului de la Palatul Buckingham. Tortul cu aspect delicios este iubit și de nepotul ei, Prințul William, care l-a avut și la nunta sa cu Kate Middleton.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul bucătar al Familiei Regale, Darren McGrady, a dezvăluit anterior pentru Hello Magazine că Regina este un fan atât de mare al tortului cu ciocolată, încât cerea ca bucățile rămase să fie ambalate și trimise la Castelul Windsor.

Bucătarii regali trimit în fiecare zi un tort întreg Maiestății Sale pentru ceai. Uneori ia doar o felie și apoi dispare definitiv de la masa regală”, a declarat Darren McGrady, potrivit Hello Magazine.

Îmi amintesc, de pe vremea în care eram un bucătar tânăr, când am călătorit de la Paddington la Windsor într-o vineri dimineață cu un tort de ciocolată pe jumătate mâncat, strâns într-o cutie de biscuiț, învelit în Clingfilm și cocoțată pe genunchiul meu, cu teama de a nu-l scăpa. A fost preferatul ei. Și când prințul William l-a încercat pentru prima dată, i-a plăcut și a cerut să îi fie pregătit pentru nunta lui.

– Darren McGrady

Tortul de ciocolată preferat al Reginei Elisabeta a II-a

Pe site-ul său, Darren McGrady dezvăluie că „tortul bogat de ciocolată neagră are o textură crocantă minunată datorită biscuiților clasici englezești Rich tea”. Tortul este finisat cu un strat de glazură de ciocolată.

Reclamă

Tort de ciocolată cu biscuiți – Ingrediente

  • 1/2 lingurita de unt pentru ungerea tigăii
  • 230 de grame de biscuiți sau de fursecuri dulci
  • 100 de grame de unt nesărat, înmuiat
  • 100 de grame de zahăr granulat
  • 100 de grame de ciocolată neagră

Glazură – Ingrediente

Reclamă
  • 230 de grame de ciocolată neagră pentru glazură
  • 30 de grame de ciocolată pentru ornat

Mod de preparare

Unge o formă de tort cu unt și așaz-o pe o tavă acoperită cu o foaie de copt. Sfărâmă biscuiții în bucăți de mărimea migdalelor și pune-i deoparte. Într-un castron mare, amestecă untul și zahărul până când amestecul începe să se subțieze.

Topește cele 100 de grame de ciocolată neagră și adaugă-le în amestecul de unt. Pune apoi oul și omogenizează toate ingredientele. Scufundă la final bucățile de biscuiți până când toate sunt acoperite cu amestecul de ciocolată.

Răstoarnă amestecul în forma de tort pregătită. Încearcă să umplimi toate golurile care se pot forma la baza tortului, deoarece acesta trebuie să susțină întreaga greutate a desertului. Lasă tortul la frigider timp de cel puțin 3 ore pentru a se răci.

Între timp, topește cele 200 de grame de ciocolată neagră într-o oală pe care o așezi pe aragaz, la foc mic. 

Scoate forma de tort și pune-o pe un suport. 

Toarnă ciocolata topită peste tort și netezește blatul și părțile laterale cu ajutorul unui cuțit. Lăsă ciocolata să se întărească la temperatura camerei. Cu ajutorul unui cuțit, desprinde părțile laterale ale tortului și pune-l cu grijă pe un platou.

Topește cele 30 de grame de ciocolată rămasă și folosește-le pentru a decora partea superioară a tortului. Când glazura se întărește, porționează cu grijă desertul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×