Tortul de ciocolată preferat al Reginei Elisabeta a II-a

Tortul de ciocolată preferat al Reginei Elisabeta a II-a are biscuiți în compoziția blatului. Conform informațiilor oferite de mai multe publicații britanice, și Prințul William îndrăgește acest desert delicios. 

23 februarie 2021 la 15:58

Reginei Elisabeta a II-a îi place să servească tort de ciocolată cu biscuiți în timpul ceaiului de la Palatul Buckingham. Tortul cu aspect delicios este iubit și de nepotul ei, Prințul William, care l-a avut și la nunta sa cu Kate Middleton.

Fostul bucătar al Familiei Regale, Darren McGrady, a dezvăluit anterior pentru Hello Magazine că Regina este un fan atât de mare al tortului cu ciocolată, încât cerea ca bucățile rămase să fie ambalate și trimise la Castelul Windsor.

Bucătarii regali trimit în fiecare zi un tort întreg Maiestății Sale pentru ceai. Uneori ia doar o felie și apoi dispare definitiv de la masa regală”, a declarat Darren McGrady, potrivit Hello Magazine.

Îmi amintesc, de pe vremea în care eram un bucătar tânăr, când am călătorit de la Paddington la Windsor într-o vineri dimineață cu un tort de ciocolată pe jumătate mâncat, strâns într-o cutie de biscuiț, învelit în Clingfilm și cocoțată pe genunchiul meu, cu teama de a nu-l scăpa. A fost preferatul ei. Și când prințul William l-a încercat pentru prima dată, i-a plăcut și a cerut să îi fie pregătit pentru nunta lui.

– Darren McGrady

Tortul de ciocolată preferat al Reginei Elisabeta a II-a

Pe site-ul său, Darren McGrady dezvăluie că „tortul bogat de ciocolată neagră are o textură crocantă minunată datorită biscuiților clasici englezești Rich tea”. Tortul este finisat cu un strat de glazură de ciocolată.

Tort de ciocolată cu biscuiți – Ingrediente

  • 1/2 lingurita de unt pentru ungerea tigăii
  • 230 de grame de biscuiți sau de fursecuri dulci
  • 100 de grame de unt nesărat, înmuiat
  • 100 de grame de zahăr granulat
  • 100 de grame de ciocolată neagră

Glazură – Ingrediente

  • 230 de grame de ciocolată neagră pentru glazură
  • 30 de grame de ciocolată pentru ornat

Mod de preparare

Unge o formă de tort cu unt și așaz-o pe o tavă acoperită cu o foaie de copt. Sfărâmă biscuiții în bucăți de mărimea migdalelor și pune-i deoparte. Într-un castron mare, amestecă untul și zahărul până când amestecul începe să se subțieze.

Topește cele 100 de grame de ciocolată neagră și adaugă-le în amestecul de unt. Pune apoi oul și omogenizează toate ingredientele. Scufundă la final bucățile de biscuiți până când toate sunt acoperite cu amestecul de ciocolată.

Răstoarnă amestecul în forma de tort pregătită. Încearcă să umplimi toate golurile care se pot forma la baza tortului, deoarece acesta trebuie să susțină întreaga greutate a desertului. Lasă tortul la frigider timp de cel puțin 3 ore pentru a se răci.

Între timp, topește cele 200 de grame de ciocolată neagră într-o oală pe care o așezi pe aragaz, la foc mic. 

Scoate forma de tort și pune-o pe un suport. 

Toarnă ciocolata topită peste tort și netezește blatul și părțile laterale cu ajutorul unui cuțit. Lăsă ciocolata să se întărească la temperatura camerei. Cu ajutorul unui cuțit, desprinde părțile laterale ale tortului și pune-l cu grijă pe un platou.

Topește cele 30 de grame de ciocolată rămasă și folosește-le pentru a decora partea superioară a tortului. Când glazura se întărește, porționează cu grijă desertul.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×