Reclamă

Prințul Harry și Meghan Markle sunt „dezamăgiți” de pierderea patronajelor

Prințul Harry și Meghan Markle sunt „dezamăgiți” de pierderea patronajelor, decizie luată de Regina Elisabeta a II-a ca urmare a detașării Ducilor de Sussex de responsabilitățile oficiale. 

Publicat: 25 februarie 2021, 10:44 / Actualizat: 25 februarie 2021, 18:37

Prințul Harry și Meghan Markle au luat în urmă cu un an decizia de a renunța la responsabilitățile regale. Schimbarea s-a reflectat și în noul lor stil de viață. Ducii de Sussex s-au mutat în California și au început mai multe proiecte, inclusiv un podcast. Detașarea simbolică de Familia Regală înseamnă că cei doi au trebuit să renunțe la patronajele și titulaturile aferente unui membru activ al Familiei Regale. Decizia a fost anunțată recent de Palatul Buckingham printr-un comunicat de presă. 

Prințul Harry și Meghan Markle sunt „dezamăgiți” de pierderea patronajelor

Palatul Buckingham a anunțat că Ducele și Ducesa de Sussex „nu se vor întoarce ca membri activi ai Familiei Regale.

Instituția a informat în documentul oficial că „renunțarea la activitățile Familiei Regale face imposibilă continuarea responsabilităților și îndatoririlor care fac parte din viața în serviciul publicului”. Prin urmare, Prințul Harry și-a pierdut titlurile militare, inclusiv cel de căpitan, dobândit în deceniul său de serviciu militar. Totodată, Ducii de Sussex nu vor mai deține patronajele mai multor instituții și asociații britanice importante.

Harry și Meghan au fost „dezamăgiți” că nu își pot păstra patronajele regale, a dezvăluit o sursă pentru People.

Comunicatul de presă mai menționează că Regina Elisabeta a II-a a decretat că, îndepărtându-se de activitățile regale, „nu este posibil să continue cu responsabilitățile și îndatoririle care vin cu viața în serviciul publicului”.

Reclamă

Ducii de Sussex au răspuns mesajului transmis de Familia Regală printr-o declarație proprie. Aceștia susțin că „toți putem trăi o viață în serviciul publicului. Serviciul este universal”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Meghan Markle și Prințul Harry zâmbesc în timp ce participă la un eveniment
Ducii de Sussex au o relație strânsă cu Oprah Winfrey. Prezentatoarea TV a fost invitată la nunta lor din 2018 de la Castelul Windsor / Getty Images
Reclamă

Biroul oficial a mai transmis că cei doi „vor rămâne dedicați datoriei față de Regatul Unit și de întreaga lume,”

Există speranță în rândul apropiaților Familiei Regale că tensiunile din interiorul Familiei Regale se vor estompa.

Sursele spun că Palatul Buckingham consideră că există o diferență între viața de familie și responsabilitățile oficiale.

Ducii de Sussex au pierdut titulatura de „Alteța Sa Regală”

„Ducii de Sussex nu își vor mai folosi titulaturile HRH (n.r. acronimul englezesc al titulaturii „Alteța Sa Regală”) deoarece nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Palatul Buckingham la începutul anului trecut.

Harry și Meghan își vor păstra titulaturile de Duce și Ducesă de Sussex și vor fi numiți Harry, Ducele de Sussex și Meghan, Ducesa de Sussex.

Un nou proiect pentru Commonwealth

Meghan Markle și Prințul Harry încă se implică în ajutorarea țărilor din Commonwealth. 

World Central Kitchen, fondată de bucătarul-șef José Andrés, a transmis recent că fundația Ducilor de Sussex, Archewell, s-a alăturat proiectului de creare de centre de ajutor comunitar în regiuni ale lumii predispuse dezastrelor climatice.

Meghan și Harry finanțează patru „centre de ajutorare comunitară” care vor servi drept bucătării de serviciu în situații de urgență. Primele centre se vor deschide în Dominica și Puerto Rico. Ambele regiuni au suferit daune imense din cauza uraganelor Irma și Maria.

„Sănătatea comunităților noastre depinde de capacitatea noastră de a ne conecta la umanitatea noastră comună”, au spus Meghan și Harry într-o declarație trimisă prin e-mail către Bloomberg. „Când ne gândim la Chef Andrés și la echipa sa incredibilă de la World Central Kitchen, ni se amintește că, chiar și în timpul unui an de greutăți de neimaginat, există atât de mulți oameni uimitori dispuși să se sprijine reciproc.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
2
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
3
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii decembrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața lor. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii decembrie 2022 spune că Balanțele au nevoie de echilibru în viața or. Această lună vine cu multe transformări pentru nativii din zodiac. Ultima lună din an este presărată de momente frumoase. Cele...
4
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
5
Jenna Ortega într-o scenă a serialului Wednesday în care cântă la violonce
Divertisment
Cât ar costa să vizitezi satul Jericho din Wednesday. Locația se află la 10 minute de București
Wednesday este unul dintre cele mai urmărite seriale de la acest moment. Fiica Familiei Addams s-a întors în atenția publicului printr-un serial de opt episoade care a a fost filmat, în mare parte, în...
PARTENERI
×