Prințul Harry și Meghan Markle sunt „dezamăgiți” de pierderea patronajelor

Prințul Harry și Meghan Markle sunt „dezamăgiți” de pierderea patronajelor, decizie luată de Regina Elisabeta a II-a ca urmare a detașării Ducilor de Sussex de responsabilitățile oficiale. 

25 februarie 2021 la 10:44

Prințul Harry și Meghan Markle au luat în urmă cu un an decizia de a renunța la responsabilitățile regale. Schimbarea s-a reflectat și în noul lor stil de viață. Ducii de Sussex s-au mutat în California și au început mai multe proiecte, inclusiv un podcast. Detașarea simbolică de Familia Regală înseamnă că cei doi au trebuit să renunțe la patronajele și titulaturile aferente unui membru activ al Familiei Regale. Decizia a fost anunțată recent de Palatul Buckingham printr-un comunicat de presă. 

Prințul Harry și Meghan Markle sunt „dezamăgiți” de pierderea patronajelor

Palatul Buckingham a anunțat că Ducele și Ducesa de Sussex „nu se vor întoarce ca membri activi ai Familiei Regale.

Instituția a informat în documentul oficial că „renunțarea la activitățile Familiei Regale face imposibilă continuarea responsabilităților și îndatoririlor care fac parte din viața în serviciul publicului”. Prin urmare, Prințul Harry și-a pierdut titlurile militare, inclusiv cel de căpitan, dobândit în deceniul său de serviciu militar. Totodată, Ducii de Sussex nu vor mai deține patronajele mai multor instituții și asociații britanice importante.

Harry și Meghan au fost „dezamăgiți” că nu își pot păstra patronajele regale, a dezvăluit o sursă pentru People.

Comunicatul de presă mai menționează că Regina Elisabeta a II-a a decretat că, îndepărtându-se de activitățile regale, „nu este posibil să continue cu responsabilitățile și îndatoririle care vin cu viața în serviciul publicului”.

Ducii de Sussex au răspuns mesajului transmis de Familia Regală printr-o declarație proprie. Aceștia susțin că „toți putem trăi o viață în serviciul publicului. Serviciul este universal”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Meghan Markle și Prințul Harry zâmbesc în timp ce participă la un eveniment
Ducii de Sussex au o relație strânsă cu Oprah Winfrey. Prezentatoarea TV a fost invitată la nunta lor din 2018 de la Castelul Windsor / Getty Images

Biroul oficial a mai transmis că cei doi „vor rămâne dedicați datoriei față de Regatul Unit și de întreaga lume,”

Există speranță în rândul apropiaților Familiei Regale că tensiunile din interiorul Familiei Regale se vor estompa.

Sursele spun că Palatul Buckingham consideră că există o diferență între viața de familie și responsabilitățile oficiale.

Ducii de Sussex au pierdut titulatura de „Alteța Sa Regală”

„Ducii de Sussex nu își vor mai folosi titulaturile HRH (n.r. acronimul englezesc al titulaturii „Alteța Sa Regală”) deoarece nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Palatul Buckingham la începutul anului trecut.

Harry și Meghan își vor păstra titulaturile de Duce și Ducesă de Sussex și vor fi numiți Harry, Ducele de Sussex și Meghan, Ducesa de Sussex.

Un nou proiect pentru Commonwealth

Meghan Markle și Prințul Harry încă se implică în ajutorarea țărilor din Commonwealth. 

World Central Kitchen, fondată de bucătarul-șef José Andrés, a transmis recent că fundația Ducilor de Sussex, Archewell, s-a alăturat proiectului de creare de centre de ajutor comunitar în regiuni ale lumii predispuse dezastrelor climatice.

Meghan și Harry finanțează patru „centre de ajutorare comunitară” care vor servi drept bucătării de serviciu în situații de urgență. Primele centre se vor deschide în Dominica și Puerto Rico. Ambele regiuni au suferit daune imense din cauza uraganelor Irma și Maria.

„Sănătatea comunităților noastre depinde de capacitatea noastră de a ne conecta la umanitatea noastră comună”, au spus Meghan și Harry într-o declarație trimisă prin e-mail către Bloomberg. „Când ne gândim la Chef Andrés și la echipa sa incredibilă de la World Central Kitchen, ni se amintește că, chiar și în timpul unui an de greutăți de neimaginat, există atât de mulți oameni uimitori dispuși să se sprijine reciproc.”

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prăjitură de post cu mere și nuci, feliată pe o spatulă de tort
Rețete
Prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară
Dacă nu știi ce desert de post să mai pregătești, îți oferim o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a...
2
icon
Ramona Olaru, tânără, frumoasă și mereu sinceră, zâmbește la cameră, în timp ce stă pe un scaun în studioul unde sunt filmate interviurile din seria CaTine.ro..
CaTine
Ramona Olaru, tânără, frumoasă și mereu sinceră: „Cea mai mare realizare e faptul că sunt colega băieților de la Neatza”
O vezi mereu la TV cu zâmbetul pe buze, dimineața devreme. Râde, dansează și face glume cu echipa emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani. În ciuda aparențelor, Ramona Olaru este însă un om ca...
3
Meghan Markle, în ziua nunții ei, în biserică, înconjurată de Prințul William, Prințul Philip și Regina Elisabeta
Divertisment
Gestul lui Meghan Markle pentru Prințul Philip. Ce a ales să-i pună lângă coroană
Prințul Harry a fost singur la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip. Cu toate acestea, gestul lui Meghan Markle pentru Prințul Philip a ținut primele pagini ale publicațiilor internaționale. Ducesa de Sussex nu a...
4
Regina Elisabeta, îmbrăcată în negru, cu capul plecat, la înmormântarea Prințului Philip
Divertisment
Primele decizii ale Reginei Elisabeta după decesul Prințului Philip
Regina Elisabeta a primit o mulțime de mesaje de condoleanțe după aflarea veștii că Prințul Philip a murit. Primele decizii ale Reginei Elisabeta după decesul Prințului Philip au fost luate. Când va putea răspunde...
5
Macauley Culkin și Brenda Song, la Disneyland, alături de niște prieteni
Divertisment
Macaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți. Ce nume au ales pentru bebeluș
„Suntem foarte bucuroși”, au scris cei doi soți. Macaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți și trec prin cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Cuplul și-a întâmpinat primul copil, o fetiță pe...
PARTENERI
×