Reclamă

Meghan Markle a câștigat procesul de confidențialitate împotriva unei companii media din Marea Britanie

Meghan Markle a câștigat procesul de confidențialitate împotriva unei companii media din Marea Britanie. Associated Newspapers a fost dată în judecată după ce a făcut publice extrase dintr-o scrisoare pe care Ducesa de Sussex a trimis-o tatălui ei înstrăinat, Thomas Markle, în 2018.

Publicat: 12 februarie 2021, 11:28

Meghan Markle a câștigat joi, 11 februarie, un proces de confidențialitate împotriva companiei media britanice Associated Newspapers. Aceasta se face vinovată pentru publicarea unei scrisori pe care Ducesa i-a trimis-o tatălui său înstrăinat, Thomas Markle, în 2018. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meghan Markle a câștigat procesul de confidențialitate împotriva Associated Newspapers

Hotărârea scrisă a venit după ce Meghan a dat în judecată Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday și MailOnline, pentru cinci articole publicate în februarie 2019. Materialele de presă reproduceau părți din scrisoarea pe care Ducesa a trimis-o tatălui ei după nunta cu Prințul Harry.

Judecătorul Mark Warby a concluzionat că Meghan „se aștepta, în mod rezonabil, ca conținutul scrisorii să rămână privat”, iar articolele „interferaseră cu această așteptare rezonabilă”, transmite NBC News.

„Luate în ansamblu, dezvăluirile au fost în mod evident excesive și, prin urmare, ilegale”, a mai scris acesta. „Nu există nicio perspectivă că s-ar ajunge la o altă hotărâre după un proces”.

Speculațiile cu privire la participarea lui Thomas Markle la nunta fiicei sale și a prințului Harry au planat deasupra ceremoniei. Acesta era așteptat să își însoțească fiica pe drumul către altar, însă sănătatea precară l-a împiedicat să participe.

Reclamă

Meghan Markle: „Pentru aceste publicații, este un joc”

Echipa juridică a Ducesei a susținut că tipărirea scrisorii constituie un asalt asupra vieții private, de familie și a corespondenței.

După hotărâre, Ducesa de Sussex a transmis că este „recunoscătoare instanțelor pentru că a tras la răspundere Associated Newspapers și The Mail on Sunday pentru practicile ilegale și dezumanizante”.

Reclamă

„Pentru aceste publicații, este un joc”, a adăugat ea. „Pentru mine și atât de mulți alții, este viața reală, relațiile reale și tristețea foarte reală. Daunele pe care le-au făcut și continuă să le facă sunt adânci.”

Apărarea companiei

Un purtător de cuvânt al Associated Newspapers a declarat că compania a fost „foarte surprinsă” de hotărâre și „dezamăgită de faptul că i s-a refuzat șansa ca toate probele să fie ascultate și evaluate în ședință publică la un proces complet”, mai menționează NCB News.

În apărarea sa scrisă, Associated Press a susținut că Ducesa este dispusă ca problemele private să devină publice atunci când sunt în favoarea ei. Totodată, Associated Nespapers consideră că Meghan se așteptase sau intenționase ca scrisoarea să devină publică. Compania a invocat și dreptul la liberă exprimare.

Meghan a transmis că orice sumă va câștiga în proces va fi donată unei organizații caritabile anti-hărțuire.

În timpul audierilor inițiale, în documentele instanței se menționa faptul că Meghan Markle s-a simțit „neprotejată” în fața presei de „instituția” familiei regale a Marii Britanii în timpul sarcinii.

Harry și Meghan au uimit publicul când au anunțat la începutul anului trecut că vor „face un pas înapoi” de la îndatoririle regale și vor începe să-și plătească propriile facturi. Cei doi locuiesc acum în California.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×