Chec cu banane și nuci. Banana bread

Pentru deliciul de la mic dejun, o porție dintr-un chec cu banane și nuci, este mai mult decât ideală.

3 martie 2021 la 14:54

Cunoscută sub denumirea ”Banana bread”, această rețetă de chec delicios și foarte aromat, este inspirată din bucătăria americană. Este foarte apreciată în toate bucătăriile lumii și se pregătește, de obicei, pentru mic dejun. În plus, reprezintă soluția ideală de a folosi bananele foarte coapte, rămase prin cămară, sau prin fructiere.

Checul cu banane se poate prepara dulce și servi simplu. Dar se poate prepara mai puțin dulce și servi glazurat cu diverse toppinguri, sau cu dulceață. Se poate glazura cu ciocolată amăruie, sau cu ciocolată albă. Urmăriți mai jos ingredientele și pașii necesari pentru a prepara celor dragi acest simplu și îndrăgit desert cu banane.

Rețetă de chec cu banane și nuci – Ingrediente

  • 2 banane mari, foarte coapte
  • 200 gr zahăr
  • 2 gr sare
  • 125 gr unt
  • 2 ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie
  • 400 gr făină
  • 100 gr nuci măcinate
  • 3 gr bicarbonat de sodiu

Rețetă de chec cu banane și nuci – Mod de preparare

Modul de preparare al acestui spectaculos chec cu banane este mai simplu decât al unui chec clasic. În primul rând, nu este necesar să separăm albușurile de gălbenușuri. Deci nu vom mai avea emoții că nu ne reușește bezeaua și ni se lasă aluatul.

Textura checului va fi densă, ușor umedă și frumos colorată. Va fi o adevărată încântare pentru papile, dar și pentru privire, un astfel de desert gustos și foarte aromat. Aroma bananelor este intensă și deosebită într-un desert.

Cum pregătim aluatul pentru banana bread

Incepem prin a porni cuptorul la 180 de grade. Pregătim și forma de copt pe care o tapetăm cu unt, sau cu hârtie de copt.

Punem în vasul mixerului untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugăm zahărul și pornim mixerul. Mixăm ingredientele până când obținem o compoziție cremoasă. Încorporăm, pe rând ouăle, apoi bananele pasate și laptele.

Măcinăm nuca, dar nu foarte fin. Nu uităm să o coacem înainte, pentru a deveni mai crocantă. Va fi o încântare să găsim prin chec și bucăți mai mari de nucă. Adăugăm nuca măcinată în compoziție și tot acum adăugăm vanilia. Putem adăuga și alte arome: lămâie, portocală, etc. La final, încorporăm făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Aluatul pentru chec cu banane și nuci va avea o textură mai groasă decât a unui chec clasic. Dar va fi ușor cursivă.

Se întinde aluatul în tava unsă și se nivelează uniform.

Aluatul pentru chec cu banane și nuci în tava de copt
Textura aluatului pentru chec cu banane și nuci va fi ușor cursivă / Shutterstock

Se dă tava cu aluatul de chec la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Tava cu banana bread în cuptor pentru coacere
Checul cu banane și nuci se coace pentru 30 de minute la 180 de grade / Shutterstock

După coacere, se lasă checul să se tempereze 10 minute în tavă, apoi se transferă pe un grătar de răcire. Nu se va porționa fierbinte. Fiind un chec ușor umed, dacă este porționat înainte de răcire va lăsa senzația de crud, necopt.

Banana bread pe un grătar de răcire
Checul cu banane și nuci se lasă la răcit înainte de porționare / Shutterstock

Se mai pot adăuga în compoziția de chec cu banane și fructe confiate, sau chiar bucăți mici de ciocolată. Nucile pot fi înlocuite cu alune, sau cu fistic. În orice variantă va fi preparat, va fi un deliciu garantat.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×