Checul este desertul îndrăgit de toți iubitorii de dulce și se poate prepara în diverse moduri. Simplu sau cu cacao, checul poate avea în compoziția sa și nuci, alune, fructe proaspete, sau fructe confiate. Totul ține de inpirația și preferințele tale.
Rețetele de chec au o oarecare tradiție în bucătăria noastră, sunt transmise din generație în generație. În prezent ne putem bucura de o diversitate de rețete, datorită multitudinii ingredientelor de pe piață. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul dintre cele mai simple deserturi de post.
Chec de post cu nuci și cacao – Ingrediente
- 500 gr făină
- 300 gr zahăr tos
- 500 ml lapte de soia
- 125 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 30 gr pudră de cacao
- 100 gr nucă tocată grosier
- 5 gr praf de copt
- 1 linguriță esență de rom
- coaja răzuită de la o portocală
Rețetă de chec de post cu nuci și cacao – Mod de preparare
Modul de preparare pentru acest chec de post delicios este mult mai simplu decât în cazul checului clasic. Nu mai trebuie să îți faci probleme că nu ți-a reușit bezeaua și nu se va dezvolta aluatul. Secretul pentru un chec de post pufos și bine crescut este să adaugi ingredientele într-o anumită ordine.
Cum se prepară aluatul pentru checul de post
Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.
Pune în bolul mixerului zahărul, uleiul, laptele de soia și sarea. Mixează-le energic până se dizolvă zahărul și obții o compoziție cremoasă. Laptele de soia amestecat cu uleiul se transformă într-o compoziție densă, ca o smântână.