Reclamă

Rețetă de chec de post cu nuci și cacao

Dacă ești în căutarea unui desert delicios de post, avem pentru tine o rețetă de chec de post cu nuci și cacao. Nu este cu nimic mai prejos decât checul clasic. Este și gustos și pufos, nici nu zici că e realizat din ingrediente vegetale.

Publicat: 25 martie 2021, 15:08 / Actualizat: 3 februarie 2022, 12:39

Checul este desertul îndrăgit de toți iubitorii de dulce și se poate prepara în diverse moduri. Simplu sau cu cacao, checul poate avea în compoziția sa și nuci, alune, fructe proaspete, sau fructe confiate. Totul ține de inpirația și preferințele tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de chec au o oarecare tradiție în bucătăria noastră, sunt transmise din generație în generație. În prezent ne putem bucura de o diversitate de rețete, datorită multitudinii ingredientelor de pe piață. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul dintre cele mai simple deserturi de post.

Chec de post cu nuci și cacao – Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 300 gr zahăr tos
  • 500 ml lapte de soia
  • 125 ml ulei
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 30 gr pudră de cacao
  • 100 gr nucă tocată grosier
  • 5 gr praf de copt
  • 1 linguriță esență de rom
  • coaja răzuită de la o portocală

Rețetă de chec de post cu nuci și cacao – Mod de preparare

Modul de preparare pentru acest chec de post delicios este mult mai simplu decât în cazul checului clasic. Nu mai trebuie să îți faci probleme că nu ți-a reușit bezeaua și nu se va dezvolta aluatul. Secretul pentru un chec de post pufos și bine crescut este să adaugi ingredientele într-o anumită ordine.

Reclamă

Cum se prepară aluatul pentru checul de post

Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.

Pune în bolul mixerului zahărul, uleiul, laptele de soia și sarea. Mixează-le energic până se dizolvă zahărul și obții o compoziție cremoasă. Laptele de soia amestecat cu uleiul se transformă într-o compoziție densă, ca o smântână.

Reclamă

Amestecă făina cu praful de copt și cerne-le împreună. Dă deoparte 3 linguri de făină. Toacă nuca grosier pentru a se vedea frumos în secțiunea checului.

În compoziția de mai sus, încorporează treptat făina, mai puțin cele trei linguri. Împarte compoziția pentru chec în două părți egale. Adaugă pudra de cacao și esența de rom în una dintre compoziții, dar și jumătate din cantitatea de nuci. În cealaltă compoziție adaugă coaja de portocală, cele trei linguri de făină și restul cantității de nuci. Vei obține două compoziții în două culori pentru această rețetă de chec de post cu nuci și cacao.

Tapetează tăvile cu hârtie de copt. Toarnă alternativ în tăvi cele două compoziții și întinde-le uniform. Pune un rând de compoziție albă, apoi unul de compoziție neagră și tot așa până se termină cele două compoziții.

Tăvi cu aluat de cheg gata de introdus la cuptor
Aluat de chec de post cu nuci și cacao în tăvile de copt / Retetefeldefel.ro

Pune tăvile cu aluatul pentru chec la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 35 de minute. Pentru a te asigura că s-au copt, când a expirat timpul, ia o scobitoare și înfige-o ușor la mijlocul checului. Dacă scobitoarea iese uscată, checul este copt. Dacă iese umedă, mai prelungește timpul de coacere cu 6-8 minute.

După coacere, lasă checul să se tempereze 10 minute în tavă, apoi transferă-l pe un blat de răcire. Secționează-l doar după ce se răcește definitiv. Decorează-l cu zahăr pudră pentru un aspect mai plăcut.

Chec de post pe un platou pentru a fi porționat
Chec de post cu nuci și cacao decorat cu zahăr / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×