Reclamă

Ce ar trebui să conțină trusa medicală de vacanță

Dacă ești suficient de prevăzătoare încât să ai asupra ta o trusă de prim ajutor atunci când pleci în vacanță, poți preveni transformarea unui accident într-o catastrofă. Ce ar trebui să conțină trusa medicală de vacanță?

Publicat: 12 iunie 2021, 7:00

Pentru majoritatea adulților, o trusă de prim ajutor care conține produse de bază ar putea fi suficientă. În cazul copiilor mici, persoanelor în vârstă sau celor cu nevoi specifice, ar fi mult mai utilă crearea propriei truse medicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Dacă ai în plan să călătorești în state îndepărtate sau nedezvoltate ale lumii, este posibil să ai nevoie de tablete împotriva malariei, un kit de purificare a apei, seringi și un termometru”, recomandă farmacistul Sultan Dajani, care lucrează la Societatea Farmaceutică Regală a Marii Britanii, citat de presa de specialitate.

„Oriunde te-ai duce, nu amâna pregătirea trusei de prim ajutor, în speranța că vei putea găsi variante mai ieftine la fața locului, deoarece odată ajunsă acolo poate fi prea târziu. În plus, dacă vizitezi o țară străină, ar putea apărea dificultăți lingvistice atunci când dorești să transmiți farmacistului de ce fel de medicamente ai nevoie”, avertizează Dajani.

Trusa medicală de vacanță

O trusă de prim ajutor este esențială, dar majoritatea călătorilor nu sunt siguri exact de ce ar putea avea nevoie. După cum îți va spune orice călător cu experiență sau profesionist din domeniul sănătății, lucrurile pot merge uneori prost și este întotdeauna recomandat să ai asupra ta o trusă medicală bine aprovizionată.

Încearcă să te gândești la cele mai comune situații pe care le-ai putea întâlni, pentru a-ți dai seama ce anume ar trebui să conțină trusa medicală pe care o vei lau cu tine în vacanță.

Reclamă

Plasturi

Este de la sine înțeles că acestea sunt absolut esențiale în orice trusă de prim ajutor. Este extrem de comun să te zgârii sau să te tai ușor. În concluzie, îți va fi util să ai la îndemână o serie de plasturi de dimensiuni variate. Dacă vei efectua o serie de drumeții în cadrul călătoriei tale, atunci ar fi indicat să ai asupra ta și niște plasturi pentru bătături.

Tifon

Reclamă

Tifonul poate fi extrem de folositor. Nicio trusă de vacanță nu este completă fără acesta. El poate fi folosit pentru a aplica presiune pe o rană. Dar mai ales, pentru a o curăța, ori a opri sângerarea acesteia. Vei fi în siguranță cu o rană curățată și un strat de tifon deasupra sa, până când vei ajunge la un specialist. Cel mai indicat este să adaugi în trusa ta medicală de vacanță bucăți de tifon sterilizate și ambalate individual. În felul acesta vei putea păstra mai ușor curată o eventuală rană.

Bandaje elastice

Bandajele elastice pot fi puse deasupra unui pansament; sau pot fi folosite în cazul luxațiilor și contuziilor, până când vei primi îngrijiri medicale. Le vei folosi numai în caz de urgență. De aceea nu vei avea nevoie de prea multe bandaje, una sau cel mult două.

Bandă chirurgicală

Banda chirurgicală este acel element esențial în cazul în care trebuie să aplici sau să fixezi o bucată de tifon. Îți va fi de folos, crede-ne!

Forfecuțe

În mod evident forfecuțele sunt utile pentru tăierea tifonului sau a bandajelor la dimensiunea dorită. Ai grijă însă ca în cazul unei călătorii cu avionul să lași trusa de de urgență în bagajul de cală; nefiind permis să ai foarfecă asupra ta în timpul unui zbor cu avionul.

Penseta

Penseta este un alt element care poate fi util pentru scoaterea așchilor, a unor bucăți mici de piatră sau murdăriei atunci când cureți o rană. Nu uita de ea!

Șervețele antiseptic

Unul dintre lucrurile pe care majoritatea oamenilor îl ignoră atunci când se gândesc la acordarea primului ajutor sunt șervețelele antiseptice. Nimeni nu vrea ca o tăietură sau o rană să se infecteze, iar șervețelele antiseptice sunt perfecte pentru curățarea acesteia înainte de a aplica un pansament.

Medicație pentru ameliorarea durerii

Poți adăuga în trusa medicală de vacanță orice fel de medicament pe care îl folosești în mod curent pentru ameliorarea durerii. Îți va prinde bine atunci când vei avea nevoie de un analgezic.

Tablete antidiareice

Utile pentru oprirea diareei pentru perioade scurte, mai ales dacă vei călători cu trenul sau autobuzul. Folosește antidiareicele pentru momente de urgență. Dacă le utilizezi corect și conform instrucțiunilor de pe ambalaj, comprimatele antidiareice pot completa în mod util orice trusă de prim ajutor de călătorie.

Creme și pastile antihistaminice

Ni se întâmplă tuturor în călătorii să fim mușcați de o insectă și să avem apoi o umflătură dureroasă sau erupții cutanate. Acesta este motivul pentru care o cremă antihistaminică îți va fi la îndemână pentru a controla mâncărimea și umflătura. În cazul în care știi că ești alergic. La țânțari, albine sau orice alte mici vietăți, nu uita nici de pastilele antihistaminice. N-ar strica să ai asupra ta un ulei de camfor sau mentă, care pot ameliora mâncărimile de pe urma înțepăturilor de insecte. Nu uita nici de spray-ul împotriva țâțarilor, căpușelor și tăunilor.

Pungi de gheață

Nu strică să ai la îndemnă o pungă de gheață, ca în caz de nevoie să o umpli cu apă și să folosești gheața pentru a trata eventuale entorse. Te vor ajuta și să te răcorești!

Cremă după plajă sau loțiune cu aloe vera

Este mai înțelept să previi arsurile solare decât să le vindeci. Asigură-te că ai asupra ta creme adecvate cu protecție solară. Mai ales pentru cei mici. Dacă totuși reușești să te prăjești la soare, o cremă după plajă sau o loțiune cu aloe vera va face minuni pentru pielea ta. Un spray cu apă termală ți-ar prinde bine, dacă vrei să te hidratez și să te răcorești în același timp.

Sfaturi inteligente pentru pregătirea trusei medicale de vacanță

  • Verifică dacă ai suficiente medicamente eliberate pe bază de rețetă, în cazul în care suferi de o afecțiune ce necesită medicamentație continuă. Vorbește din timp cu medicul de familie și calculează-ți corespunzător dozele necesare.
  • Asigură-te că medicamentele din trusă sunt încă valabile și în stare bună. Blisterele de capsule sunt mai potrivite pentru călătorii decât tabletele la cutie, ce pot absorbi umezeală.
  • Poți păstra câteva medicamente la îndemână, iar restul îl poți împacheta în valiză. Important este să nu o pierzi.
  • Asigură-te că trusa de prim ajutor este transportată într-un recipient rezistent la apă, care nu este la îndemâna copiilor.
  • Dacă pleci în străinătate achiziționează întotdeauna o asigurare de călătorie. Un card european de asigurări sociale de sănătate îți conferă dreptul la tratament medical de bază în Uniunea Europeană. Verifică, de asemenea, dacă acesta acoperă eventuale activități pe care le ai în plan, te sfătuiesc călătorii cu experiență.

Pandemia cu COVID-19 a schimbat modul în care călătorim. Nu pleca în străinătate înainte de a verifica pe site-ul Ministerului de Externe, condițiile de călătorie. Dacă nu ai nicio contraindicație, consultă și lista destinațiilor turistice ideale, în funcție de zodie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×