Reclamă

Ce ar trebui să conțină trusa medicală de vacanță

Dacă ești suficient de prevăzătoare încât să ai asupra ta o trusă de prim ajutor atunci când pleci în vacanță, poți preveni transformarea unui accident într-o catastrofă. Ce ar trebui să conțină trusa medicală de vacanță?

Publicat: 12 iunie 2021, 7:00
O femeie zâmbitoare, îmbrăcată într-un tricou albastru, ce ține în mână o trusă medicală, deasupra unui bagaj de călătorie
O trusă de prim ajutor este esențială, dar majoritatea călătorilor nu sunt siguri exact de ce ar putea avea nevoie / Shutterstock

Pentru majoritatea adulților, o trusă de prim ajutor care conține produse de bază ar putea fi suficientă. În cazul copiilor mici, persoanelor în vârstă sau celor cu nevoi specifice, ar fi mult mai utilă crearea propriei truse medicale.

„Dacă ai în plan să călătorești în state îndepărtate sau nedezvoltate ale lumii, este posibil să ai nevoie de tablete împotriva malariei, un kit de purificare a apei, seringi și un termometru”, recomandă farmacistul Sultan Dajani, care lucrează la Societatea Farmaceutică Regală a Marii Britanii, citat de presa de specialitate.

„Oriunde te-ai duce, nu amâna pregătirea trusei de prim ajutor, în speranța că vei putea găsi variante mai ieftine la fața locului, deoarece odată ajunsă acolo poate fi prea târziu. În plus, dacă vizitezi o țară străină, ar putea apărea dificultăți lingvistice atunci când dorești să transmiți farmacistului de ce fel de medicamente ai nevoie”, avertizează Dajani.

Trusa medicală de vacanță

O trusă de prim ajutor este esențială, dar majoritatea călătorilor nu sunt siguri exact de ce ar putea avea nevoie. După cum îți va spune orice călător cu experiență sau profesionist din domeniul sănătății, lucrurile pot merge uneori prost și este întotdeauna recomandat să ai asupra ta o trusă medicală bine aprovizionată.

Încearcă să te gândești la cele mai comune situații pe care le-ai putea întâlni, pentru a-ți dai seama ce anume ar trebui să conțină trusa medicală pe care o vei lau cu tine în vacanță.

Reclamă

Plasturi

Este de la sine înțeles că acestea sunt absolut esențiale în orice trusă de prim ajutor. Este extrem de comun să te zgârii sau să te tai ușor. În concluzie, îți va fi util să ai la îndemână o serie de plasturi de dimensiuni variate. Dacă vei efectua o serie de drumeții în cadrul călătoriei tale, atunci ar fi indicat să ai asupra ta și niște plasturi pentru bătături.

Tifon

Reclamă

Tifonul poate fi extrem de folositor. Nicio trusă de vacanță nu este completă fără acesta. El poate fi folosit pentru a aplica presiune pe o rană. Dar mai ales, pentru a o curăța, ori a opri sângerarea acesteia. Vei fi în siguranță cu o rană curățată și un strat de tifon deasupra sa, până când vei ajunge la un specialist. Cel mai indicat este să adaugi în trusa ta medicală de vacanță bucăți de tifon sterilizate și ambalate individual. În felul acesta vei putea păstra mai ușor curată o eventuală rană.

Bandaje elastice

Bandajele elastice pot fi puse deasupra unui pansament; sau pot fi folosite în cazul luxațiilor și contuziilor, până când vei primi îngrijiri medicale. Le vei folosi numai în caz de urgență. De aceea nu vei avea nevoie de prea multe bandaje, una sau cel mult două.

Bandă chirurgicală

Banda chirurgicală este acel element esențial în cazul în care trebuie să aplici sau să fixezi o bucată de tifon. Îți va fi de folos, crede-ne!

Forfecuțe

În mod evident forfecuțele sunt utile pentru tăierea tifonului sau a bandajelor la dimensiunea dorită. Ai grijă însă ca în cazul unei călătorii cu avionul să lași trusa de de urgență în bagajul de cală; nefiind permis să ai foarfecă asupra ta în timpul unui zbor cu avionul.

Penseta

Penseta este un alt element care poate fi util pentru scoaterea așchilor, a unor bucăți mici de piatră sau murdăriei atunci când cureți o rană. Nu uita de ea!

Șervețele antiseptic

Unul dintre lucrurile pe care majoritatea oamenilor îl ignoră atunci când se gândesc la acordarea primului ajutor sunt șervețelele antiseptice. Nimeni nu vrea ca o tăietură sau o rană să se infecteze, iar șervețelele antiseptice sunt perfecte pentru curățarea acesteia înainte de a aplica un pansament.

Medicație pentru ameliorarea durerii

Poți adăuga în trusa medicală de vacanță orice fel de medicament pe care îl folosești în mod curent pentru ameliorarea durerii. Îți va prinde bine atunci când vei avea nevoie de un analgezic.

Tablete antidiareice

Utile pentru oprirea diareei pentru perioade scurte, mai ales dacă vei călători cu trenul sau autobuzul. Folosește antidiareicele pentru momente de urgență. Dacă le utilizezi corect și conform instrucțiunilor de pe ambalaj, comprimatele antidiareice pot completa în mod util orice trusă de prim ajutor de călătorie.

Creme și pastile antihistaminice

Ni se întâmplă tuturor în călătorii să fim mușcați de o insectă și să avem apoi o umflătură dureroasă sau erupții cutanate. Acesta este motivul pentru care o cremă antihistaminică îți va fi la îndemână pentru a controla mâncărimea și umflătura. În cazul în care știi că ești alergic. La țânțari, albine sau orice alte mici vietăți, nu uita nici de pastilele antihistaminice. N-ar strica să ai asupra ta un ulei de camfor sau mentă, care pot ameliora mâncărimile de pe urma înțepăturilor de insecte. Nu uita nici de spray-ul împotriva țâțarilor, căpușelor și tăunilor.

Pungi de gheață

Nu strică să ai la îndemnă o pungă de gheață, ca în caz de nevoie să o umpli cu apă și să folosești gheața pentru a trata eventuale entorse. Te vor ajuta și să te răcorești!

Cremă după plajă sau loțiune cu aloe vera

Este mai înțelept să previi arsurile solare decât să le vindeci. Asigură-te că ai asupra ta creme adecvate cu protecție solară. Mai ales pentru cei mici. Dacă totuși reușești să te prăjești la soare, o cremă după plajă sau o loțiune cu aloe vera va face minuni pentru pielea ta. Un spray cu apă termală ți-ar prinde bine, dacă vrei să te hidratez și să te răcorești în același timp.

Sfaturi inteligente pentru pregătirea trusei medicale de vacanță

  • Verifică dacă ai suficiente medicamente eliberate pe bază de rețetă, în cazul în care suferi de o afecțiune ce necesită medicamentație continuă. Vorbește din timp cu medicul de familie și calculează-ți corespunzător dozele necesare.
  • Asigură-te că medicamentele din trusă sunt încă valabile și în stare bună. Blisterele de capsule sunt mai potrivite pentru călătorii decât tabletele la cutie, ce pot absorbi umezeală.
  • Poți păstra câteva medicamente la îndemână, iar restul îl poți împacheta în valiză. Important este să nu o pierzi.
  • Asigură-te că trusa de prim ajutor este transportată într-un recipient rezistent la apă, care nu este la îndemâna copiilor.
  • Dacă pleci în străinătate achiziționează întotdeauna o asigurare de călătorie. Un card european de asigurări sociale de sănătate îți conferă dreptul la tratament medical de bază în Uniunea Europeană. Verifică, de asemenea, dacă acesta acoperă eventuale activități pe care le ai în plan, te sfătuiesc călătorii cu experiență.

Pandemia cu COVID-19 a schimbat modul în care călătorim. Nu pleca în străinătate înainte de a verifica pe site-ul Ministerului de Externe, condițiile de călătorie. Dacă nu ai nicio contraindicație, consultă și lista destinațiilor turistice ideale, în funcție de zodie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×