Finalul postului Paștelui, o perioadă lungă de restricții, se sărbătorește în întreaga lume printr-o selecție de preparate fine.
Mâncăruri tradiționale de Paște, din întreaga lume
În România se mănâncă cozonac sau pască, în vreme ce în Marea Britanie tort Simnel, iar în Spania hornazo. Să facem un tur al celor mai apetisante degustări pascale.
Italia – Torta pasqualina
Sau mai bine zis plăcintă cu spanac și brânză ricotta. În mod tradițional, această plăcintă era compusă din 33 de straturi ce reprezentau vârsta la care Iisus a fost crucificat. Între timp, s-a renunțat la acest lucru, dar plăcinta a rămas la fel de apreciată.
Mexic – Capirotada
Capirotada este numele unei budinci de pâine. Aceasta se mănâncă de obicei în Vinerea Mare. Rețetele pentru capirotada variază de la o regiune la alta, însă în principiu aceasta este făcută din bolillo (o pâine de tipul baghetei franțuzești), înmuiată în sirop de zahăr cu apă, și condimente: bețișoare de scorțișoară și cuișoare. La final se pot adăuga tot felul de nuci și fructe uscate. Capirotada simbolizează crucificarea lui Iisus. Bețele de scorțișoară reprezintă crucea, cuișoarele cuiele cu care a fost răstignit, iar pâinea trupul lui Hristos.