Reclamă

Mâncăruri tradiționale de Paște din întreaga lume

Paștele se sărbătorește pe întreg globul prin tot felul de preparate gustoase și unice. De la supe aromate, la deserturi cremoase, fiecare țară are specificul său. Am selectat o listă a celor mai interesante mâncăruri tradiționale de Paște, din întreaga lume.

Publicat: 1 mai 2021, 7:12 / Actualizat: 11 aprilie 2022, 12:44

Finalul postului Paștelui, o perioadă lungă de restricții, se sărbătorește în întreaga lume printr-o selecție de preparate fine.

Mâncăruri tradiționale de Paște, din întreaga lume

În România se mănâncă cozonac sau pască, în vreme ce în Marea Britanie tort Simnel, iar în Spania hornazo. Să facem un tur al celor mai apetisante degustări pascale.

Italia – Torta pasqualina

Sau mai bine zis plăcintă cu spanac și brânză ricotta. În mod tradițional, această plăcintă era compusă din 33 de straturi ce reprezentau vârsta la care Iisus a fost crucificat. Între timp, s-a renunțat la acest lucru, dar plăcinta a rămas la fel de apreciată.

Reclamă

Mexic – Capirotada

Capirotada este numele unei budinci de pâine. Aceasta se mănâncă de obicei în Vinerea Mare. Rețetele pentru capirotada variază de la o regiune la alta, însă în principiu aceasta este făcută din bolillo (o pâine de tipul baghetei franțuzești), înmuiată în sirop de zahăr cu apă, și condimente: bețișoare de scorțișoară și cuișoare. La final se pot adăuga tot felul de nuci și fructe uscate. Capirotada simbolizează crucificarea lui Iisus. Bețele de scorțișoară reprezintă crucea, cuișoarele cuiele cu care a fost răstignit, iar pâinea trupul lui Hristos.

Reclamă

Marea Britanie – Tort Simnel

Tortul Simnel se mănâncă pe teritoriul britanic de sute de ani, în duminica Învierii. Este vorba de o prăjitură cu fructe, acoperită cu un strat de marțipan. Cele 12 bile de marțipan așezate pe suprafața tortului îi simbolizează pe cei 12 apostoli.

Spania – Hornazo

Acest preparat este mâncat în a doua zi de Paște. Umplutura plăcintei este diferită de la o regiune la alta și conține în special un tip de șuncă sau chorizo și ouă, potrivit publicațiilor internaționale.

Germania – Supă de hasmuțachi

Hasmuțachi este un fel de verdeață asemănătoare pătrunjelului. În mod tipic, germanii degustă supa de hasmuțachi în Joia Mare, motiv pentru care această zi mai este numită Joia Verde, sau în cea de-a doua zi de Paște.

Ecuador – Fanesca

Fanesca este o supă consistentă care conține cereale, fasole, cod sărat și uscat. Ingredientele diferă de la o casă la alta, putând varia între fasole, dovlecei, porumb, orez, usturoi, ceapă, mazăre și lapte. Tradițional supa este făcută din 12 soiuri diferite de fasole pentru a-i reprezenta pe apostoli, în vreme ce codul îl simbolizează pe Iisus, informează Insider.com.

Slovenia și Croația – Pinca

Pinca este un fel cozonac care se mănâncă în Slovenia și Croația. Pinca are semnul crucii. Și în alte culturi întâlnim pâinici pascale ce au semnul crucii, de exemplu, în Marea Britanie, de Paște, se mănâncă „hot cross bun”.

Finlanda – Mämmi

Pregătirea pentru această rețetă începe cu câteva zile în avans, deoarece înainte de a fi mâncată, aceasta trebuie ținută la frigider 3-4 zile. Mämmi conține apă, melasă, malț de secară și coajă de portocale amare.

Rusia – Pashka

Pashka este un desert rus tradițional din brânză de vaci, cremă de brânză, ouă, miere, fructe uscate și migdale. Acesta poate fi consumat simplu sau cu pâine neagră. Adeseori este decorat cu fructe uscate și cu acronimul „XB”, ce semnifică „Hristos a înviat”.

Cipru – Flaounes

Flaounes sunt niște produse de patiserie cu brânză și fructe uscate. Preparea acestora este extrem de minuțioasă, așa că toți membrii familiei, cu mic cu mare, se adună în bucătărie pentru a petrece timp de calitate.

În România, unul dintre preparatele specifice cele mai apreciate este drobul de miel. Noi vă împărtășim rețeta bunicii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×