Reclamă
rețete tradiționale
Rețete
// 4 decembrie 2025
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Rețeta pentru lebăr de casă este una dintre acele rețete care definesc cu adevărat iarna românească, mai ales în zonele rurale unde tradiția preparării porcului încă se păstrează cu sfințenie.
Reclamă
Rețete
// 2 decembrie 2025
Caltaboș de casă. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Rețeta de caltaboș de casă este una tradițională românească în care se îmbină într-o singură bucată un întreg univers de arome, texturi și senzații. Este un produs din categoria celor dense, hrănitoare, cu gust bogat și autentic.
Rețete
// 1 decembrie 2025
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Mâncarea de fasole cu ciolan afumat este un preparat tradițional, construit pe o combinație care nu dă greș. Leguminoasele cremoase și carnea afumată au capacitatea de a absorbi și de a amplifica aromele.
Rețete
// 26 noiembrie 2025
Scovergi de post rumene și pufoase, ca odinioară
Există în bucătăria românească unele rețete care aduc cu ele nu doar gust, ci și liniște, tihnă și un fel de căldură care nu vine neapărat din cuptor, ci din amintirile cu oameni dragi. Printre ele, rețeta de scovergi de post ocupă un loc aparte.
Reclamă
Rețete
// 24 noiembrie 2025
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
În fiecare bucătărie există rețete care, deși pot părea modeste la prima vedere, au darul de a readuce în prezent momente, mirosuri și stări din copilărie. Deliciosul parizer homemade este unul dintre aceste preparate. Este o reinterpretare a unui aliment foarte cunoscut, dar făcut acum cu grijă, control total asupra ingredientelor și un rezultat final mult mai gustos și sănătos decât varianta din comerț.
Rețete
// 19 noiembrie 2025
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Există în bucătăria românească câteva preparate care trec dincolo de simplul act de a fi gătite. Acestea devin simboluri, povești care unesc generații. Una dintre acestea este rețeta de ciorbă de burtă.
Rețete
// 1 octombrie 2025
Iahnie de fasole cu bacon afumat. Rețetă tradițională
Pentru masa de prânz din zilele răcoroase de toamnă, o rețetă de iahnie de fasole cu bacon afumat este chiar potrivită. Iar dacă mai pui alături și o salată de murături, deliciul este maxim.
Rețete
// 24 septembrie 2025
Varză călită cu cârnați de casă. Un preparat autentic românesc
Rețeta de varză călită cu cârnați de casă este o mâncare tradițională care aduce pe masă gustul autentic românesc, cu arome rustice și sățioase. Este genul de preparat care umple bucătăria de mirosuri îmbietoare și care îți oferă o porție de comfort food perfectă pentru zilele reci.
Rețete
// 10 septembrie 2025
Rețetă de oțet de mere făcut în casă, unică și tradițională
Pe lângă rețetele de compot, dulceață sau sirop pe care le prepari din mere, îți recomandăm să încerci și o rețetă de oțet de mere făcut în casă. Este sănătos și are o mulțime de întrebuințări.
Rețete
// 10 iulie 2025
Borș de sfeclă. O simfonie rubinie de gusturi și tradiție
Pentru un prânz delicios, servit alături de familie, îți recomandăm rețeta de borș de sfeclă. Este o rețetă de supă care surprinde prin simplitate, profunzime și culoare.
Rețete
// 20 decembrie 2024
Mămăligă tradițională cu jumări crocante de porc
Pentru că este sezonul preparatelor din carne de porc și sunt la mare căutare rețetele tradiționale, avem pentru tine o rețetă de mămăligă tradițională cu jumări crocante de porc. Această combinație clasică este o adevărată desfătare rustică, aducând în farfurie gustul autentic al bucătăriei românești. Mămăliga moale și aurie, alături de jumările crocante și suculente de porc, reprezintă un fel de mâncare simplu, dar extrem de reconfortant, perfect pentru mesele de iarnă.
Rețete
// 17 decembrie 2024
Turte cu julfă sau Scutecele Domnului. Rețetă tradițională
Rețeta de turte cu julfă este cea a unui desert tradițional din zona Moldovei. Se pregătește mai ales în perioada Crăciunului, având o simbolistică profundă legată de nașterea Domnului. Acest preparat simplu, dar deosebit, este realizat din foi subțiri de aluat (asemănătoare celor de plăcintă) și o umplutură din semințe de cânepă, cunoscută sub numele de julfă. Gustul lor unic provine din combinația delicată dintre dulceața naturală a mierii sau zahărului și aroma intensă a cânepei.
Rețete
// 25 septembrie 2024
Alivancă moldovenească. Rețetă de prăjitură cu mălai
Rețeta de alivancă moldovenească este rețeta unui desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în zona Moldovei. Prăjitura este foarte populară și apreciată pentru simplitatea și gustul său autentic. Este un fel de prăjitură cu făină de porumb (mălai), ouă, lapte și brânză, fiind o rețetă cu influențe țărănești, ideală pentru mesele în familie sau pentru sărbători.
Rețete
// 13 august 2024
Papanași cu iaurt în aluat, mai pufoși și mai ușori
Papanașii sunt un desert tradițional românesc, foarte apreciat pentru simplitatea și gustul lor delicios. Pot fi preparați în mai multe moduri, iar de data aceasta îți oferim rețeta de papanași cu iaurt în aluat.
Rețete
// 11 iunie 2024
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei rași, gătiți ușor la foc domol și amestecați cu smântână sau cu iaurt.
Rețete
// 25 mai 2024
Cum să incluzi ouăle în meniul de la cină. Rețete delicioase oferite de nutriționiști
Ouăle sunt un aliment nutritiv și versatil, fiind ideale pentru un mic dejun rapid sa un brunch. Toruși, oricât de delicioase, ouăle nu trebuie limitate la omletă sau ochiuri cu toast. Descoperă cum să incluzi ouăle în meniul de la cină grație câtorva preparate savuroase și relativ ușor de preparat. Astfel poți varia mesele, „condimentând” rutina de la cină.
Rețete
// 2 aprilie 2024
Ghisman. Rețetă de plăcintă dobrogeană cu iaurt
Ghisman este denumirea unui desert foarte popular în Dobrogea, care se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână. Este un fel de plăcintă turnată, pe bază de iaurt și ouă, cu o textură densă și cremoasă.
Rețete
// 28 martie 2024
Khachapuri. Rețetă de plăcintă georgiană cu brânză sărată
Khachapuri este denumirea unei plăcinte cu brânză și ouă din bucătăria tradițională georgiană. Este simplă și ușor de preparat, perfectă pentru gustările zilnice.
Rețete
// 30 ianuarie 2024
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familie
Dacă adori preparatele cu ciuperci, dar și pe cele cu carne de pui, îți recomandăm să încerci o rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Este una dintre cele mai bune rețete pentru masa de prânz, servită în familie.
Rețete
// 22 ianuarie 2024
Ciulama de pipote ca la mama acasă. Rețetă tradițională
Dacă adori mâncărurile cu sosuri de făină sau de smântână, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote ca la mama acasă. Este un preparat inspirat după rețeta tradițională de ciulama de pui.
Rețete
// 19 ianuarie 2024
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
În sezonul rece, una dintre cele mai apreciate rețete pe bază de preparate din carne este rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este o rețetă de aperitiv foarte gustos, mai ales servit pe felii de pâine prăjită.
Rețete
// 13 noiembrie 2023
Pesmeți cu brânză. Rețetă tradițională dobrogeană
Din categoria rețetelor tradiționale românești, avem pentru tine o rețetă delicioasă de pesmeți cu brânză. Este o rețetă tradițională dobrogeană de plăcinte pufoase cu brânză sărată.
Rețete
// 18 octombrie 2023
Varză à la Cluj. Rețetă de varză în straturi
Dacă ai poftă de sarmale, dar nu ai timp de împăturit, rețeta de varză à la Cluj este opțiunea ideală pentru a-ți satisface pofta. Rețete se prepară din aceleași ingrediente ca și ce de sarmale, dar ingredientele sunt așezate în straturi.
Rețete
// 21 iunie 2023
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanașii fac parte dintre deserturile tradiționale foarte îndrăgite de români. Există două feluri de papanași: moldovenești și muntenești. Cei moldovenești sunt papanași prăjiți, iar cei muntenești sunt papanași fierți.
Rețete
// 31 ianuarie 2023
Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat
Una dintre cele mai populare prăjituri cu tradiție în bucătăria românească este prăjitura Mălai dulce. Rețeta se prepară, în special, în zona Ardealului, dar a devenit populară de-a lungul timpului și în celelalte zone ale țării.
Rețete
// 6 mai 2022
Ostropel de pui. Rețetă tradițională românească
Din colecția de rețete tradiționale, îndrăgite de români, te invităm să încerci rețeta clasică de ostropel de pui, ca la mama sau bunica, acasă.
Rețete
// 19 aprilie 2022
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
Una dintre cele mai îndrăgite rețete cu carne de miel, pentru masa de Paște este rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță. Dacă nu ai încercat-o încă, o poți prepara în perioada Sărbătorilor Pascale, respectând această rețetă gustoasă.
Rețete
// 15 aprilie 2022
Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Rețeta tradițională
Ciorba din carne fragedă de miel, asezonată cu legume proaspete și condimentele potrivite, face deliciul meselor de Paște. Descoperă în acest articol care este secretul celei mai bune ciorbe de miel, preparată după rețeta tradițională.
Rețete
// 14 aprilie 2022
Rețetă de pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Se spune că mesele de Paște nu sunt complete, dacă de pe ele lipsesc preparate tradiționale precum sunt cozonacul, pasca și drobul. Dacă încă nu te-ai decis ce tip de pască să prepari în acest an, îți propunem să testezi o rețetă de pască pufoasă fără aluat.
Rețete
// 18 ianuarie 2022
Sărmăluțe în foi de viță preparate la cuptor
Pentru momentele în care îți propui să prepari sarmale, dar dorești să te abați de la rețeta clasică, îți oferim o rețetă de sărmăluțe în foi de viță preparate la cuptor.
Rețete
// 17 decembrie 2021
Piftie de porc sau răcituri. Rețetă tradițională de Crăciun
Piftie de porc sau răcituri este preparatul care, în anumite zone ale țării, nu lipsește de pe masa de Crăciun. Este o rețetă din carne de porc, specifică sărbătorilor de iarnă.
Rețete
// 13 decembrie 2021
Salată de boeuf. Rețeta clasică, tradițională
De pe platoul cu aperitive, din timpul meselor festive de sărbători, nu poate lipsi delicioasa salată de boeuf. Dacă nu ai o rețetă proprie pentru acest preparat, îți oferim rețeta clasică, tradițională.
Rețete
// 1 mai 2021
Mâncăruri tradiționale de Paște din întreaga lume
Paștele se sărbătorește pe întreg globul prin tot felul de preparate gustoase și unice. De la supe aromate, la deserturi cremoase, fiecare țară are specificul său. Am selectat o listă a celor mai interesante mâncăruri tradiționale de Paște, din întreaga lume.
Rețete
// 22 aprilie 2021
Pască cu aluat de cozonac. Rețetă tradițională
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi. Din meniul pe care îl vei pregăti familiei tale nu ar trebui să lipsească desertul. De aceea, îți oferim o rețetă tradițională de pască cu aluat de cozonac.
Rețete
// 13 februarie 2021
Deserturi celebre în jurul lumii. Rețete ușor de preparat
Cu toții apreciem un tort de ciocolată sau un tiramisu, dar există multe rețete delicioase locale de care poate nu ai auzit. Unele prăjituri necesită trei-patru ingrediente pe care le ai și tu în bucătărie, deci te poți bucura de gusturile franțuzești, italiene sau grecești fără să te ridici de pe canapea. Aceste deserturi celebre în jurul lumii sunt accesibile oricărei pasionate de dulciuri.
Rețete
// 3 februarie 2021
Papanași moldovenești. Rețeta celui mai iubit desert tradițional
Dacă vrei să transformi momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, magice, răsfață-i cu papanași moldovenești, perfecți pentru a sărbători iubirea.