Rețeta este mai simplă decât rețeta clasică de sarmale. Nu are în compoziție varză, deci nu mai este necesaar să îți pierzi timpul cu pregătirea acesteia.
Dacă te întrebi unde găsești foi de viță pentru sărmăluțe în sezonul rece, află că le poți procura din hipermarket-uri, conservate la borcan sau congelate. Nu trebuie decât să le scoți din borcan, să le clătești cu apă caldă și să le folosești la împachetarea sărmăluțelor.
Vara, când foile de viță proaspete sunt la îndemână, primul pas pentru a le pregăti este să le opărești în apă fierbinte cu puțină sare.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cea mai simplă rețetă de sărmăluțe.
Sărmăluțe în foi de viță preparate la cuptor – Ingrediente
- 10 foi de viță
- 350 gr carne tocată în amestec porc + vită
- 1 ceapă mare
- 200 gr roșii proaspete
- 100 gr orez
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la 1/2 lămâie
- 2 gr sare
- 2 gr piper
- 1 gr cimbru uscat.
Sărmăluțe în foi de viță preparate la cuptor – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare umpluturii. Curăță ceapa și toac-o în cuburi mici. Toacă cele două tipuri de carne și amestecă-le, dacă nu ai achiziționat carnea direct tocată.
Pune un vas cu apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă puțină sare și amestecă până când aceasta se dizolvă. Adaugă roșiile și lasă-le 1-2 minute sau până când coaja lor se încrețește. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs și la răcit. Apoi decojește-le și toacă-le mărunt.