Se prepară în același timp, iar combinația de ingrediente este adorată de toți gurmanzi. Rețeta poate fi preparată cu ocazia aniversărilor și meselor festive. Servite alături de o salată verde cu legume proaspete, sau alături de murături, coastele de porc sunt mai mult decât delicioase și vor fi apreciate de toți invitații.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi o rețetă completă de friptură cu garnitură.
Coaste de porc cu cartofi la cuptor – Ingrediente
- 750 gr coaste de porc
- sare și piper
- 1 linguriță cu boia de ardei afumată
- 2-3 linguri de ulei
- puțin cimbru uscat
- 500 gr cartofi
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 1-2 căpățâni de usturoi
- 20 gr unt
- 1 linguriță de miere.
Rețetă de coaste de porc cu cartofi la cuptor – Mod de preparare
Înainte de a porni cuptorul aragazului, pregătește ingredientele și ustensilele necesare.
Porționează coastele de porc în bucăți mai mici și presară peste ele sare și piper. Aprinde flacăra aragazului la intensitate medie și așază pe ea o tigaie cu 2 linguri de ulei. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi rumenește rapid coastele de porc pe ambele părți.
Între timp, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Curăță cartofii, spală-i bine și taie-i în felii mai grosiere. Unge cartofii cu puțin ulei și presară peste ei sare și piper.
Așază hârtie de copt într-o tavă de cuptor încăpătoare. Transferă coastele de porc în tavă după se s-au rumenit bine. Mai presără peste ele sare, piper, cimbru uscat și boia de ardei afumată. Poți opta și pentru boiaua de ardei dulce sau chiar pentru cea picantă.