Reclamă

Coaste de porc cu garnitură de cartofi la cuptor

Coastele de porc sunt alegerea perfectă pentru o friptură delicioasă, dar rețeta de coaste de porc cu cartofi la cuptor este ideală pentru momentele în care dorești să servești la masă atât friptură, cât și garnitură.

Publicat: 4 ianuarie 2022, 6:35

Se prepară în același timp, iar combinația de ingrediente este adorată de toți gurmanzi. Rețeta poate fi preparată cu ocazia aniversărilor și meselor festive. Servite alături de o salată verde cu legume proaspete, sau alături de murături, coastele de porc sunt mai mult decât delicioase și vor fi apreciate de toți invitații.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi o rețetă completă de friptură cu garnitură.

Coaste de porc cu cartofi la cuptor – Ingrediente

  • 750 gr coaste de porc
  • sare și piper
  • 1 linguriță cu boia de ardei afumată
  • 2-3 linguri de ulei
  • puțin cimbru uscat
  • 500 gr cartofi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 20 gr unt
  • 1 linguriță de miere.

Rețetă de coaste de porc cu cartofi la cuptor – Mod de preparare

Înainte de a porni cuptorul aragazului, pregătește ingredientele și ustensilele necesare.

Reclamă

Porționează coastele de porc în bucăți mai mici și presară peste ele sare și piper. Aprinde flacăra aragazului la intensitate medie și așază pe ea o tigaie cu 2 linguri de ulei. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi rumenește rapid coastele de porc pe ambele părți.

Între timp, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Curăță cartofii, spală-i bine și taie-i în felii mai grosiere. Unge cartofii cu puțin ulei și presară peste ei sare și piper.

Așază hârtie de copt într-o tavă de cuptor încăpătoare. Transferă coastele de porc în tavă după se s-au rumenit bine. Mai presără peste ele sare, piper, cimbru uscat și boia de ardei afumată. Poți opta și pentru boiaua de ardei dulce sau chiar pentru cea picantă.

Reclamă

Așază în tavă printre coastele de porc și cartofii feliați, unși cu ulei și asezonați cu sare și piper. Mai adaugă din loc în loc crenguțe de rozmarin și grăunți de usturoi necurățați, dar ușor striviți. Pune tava cu coaste de porc cu cartofi la cuptor pentru aproximativ o oră, la 175 de grade Celsius. Din când în când verifică ingredientele. Mai scoate tava din cuptor și întoarce coastele, dar și cartofii, de pe o parte pe cealaltă. Unge coastele de porc de fiecare dată, folosind grăsimea rămasă în tigaie după rumenirea acestora.

Cum dai aspect lucios coastelor de porc

În tigaia în care au fost rumenite coastele de porc, pune un cub de unt și lasă-l să se topească. Lasă-l să se tempereze, apoi adaugă mierea și amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.

După ce s-au preparat bine coastele de porc și cartofii, oprește cuptorul. Scoate tava, transferă cartofii într-un vas, iar coastele de porc unge-le ușor cu amestecul de unt și miere, folosind o pensulă de patiserie. Introdu tava în cuptorul stins și mai las-o acolo 7-8 minute, pentru a pătrunde untul în carne și a o frăgezi. Mierea va oferi un aspect lucios coastelor de porc, dar și un gust deosebit.

Dacă deții o tavă de cuptor cu grătar în dotare, poți așeza cartofii în interiorul tăvii, iar coastele de porc pe grătar. În acest mod, cartofii se vor întrepătrunde ușor cu aroma coastelor de porc, datorită grăsimii scurse direct peste ei.

Coaste de porc pe grătar și cartofi în tavă, la cuptor
Grăsimea de la coastele de porc se scurge peste cartofii din tavă frăgezindu-i pe parcursul preparării / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×