Este o rețetă mai specială, datorită vinului adăugat și apoi transformat într-un sos delicios. Cu acest sos se glazurează friptura în timpul servirii oferindu-i și un gust delicios, dar și un aspect frumos.
Carnea de porc este preferata tuturor la sărbătorile de iarnă. Însă, pentru reușita unei fripturi delicioase, este necesar să cunoști câteva trucuri importante. În primul rând, o friptură este gustoasă și fragedă atunci când marinezi carnea măcar pentru câteva ore.
Nu ai nevoie de condimente speciale sau baițuri complexe pentru a da gust delicios cărnii. Folosește condimentele uzuale cum ar fi: sarea, piperul, boiaua de ardei, cimbrul sau rozmarinul. Iar dacă mai adaugi și câteva rondele de ceapă și alte câteva de usturoi, carnea va dobândi un gust absolut delicios.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cea mai gustoasă și fragedă friptură pentru masa de Crăciun.
Friptură de porc cu vin la cuptor – Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc
- sare și piper
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce sau iute
- 2 crenguțe de rozmarin
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sucul de la 1/2 lămâie
- 300 ml vin roșu, demi-dulce
- 1 lingură de zahăr brun.
Friptură de porc cu vin la cuptor – Mod de preparare
Primul lucru pe care îl faci înainte de procesul de preparare este să aduci toate ingredientele pe masa de lucru. Este util să le ai la îndemână și nu să le cauți prin cămară atunci când te apuci de lucru.
Înainte de a pune carnea la cuptor, este ideal ca aceasta să treacă printr-un proces de marinare pentru 1-2 ore. Astfel, friptura va ieși mai gustoasă și mai fragedă.