Cartofii se numără printre cele mai consumate alimentele, îndeosebi în perioadele de post. Probabil sunt prima opțiune dacă dorești un preparat simplu și rapid, cu puține ingrediente. Se pot prepara în diferite variante, de la supe, la salate, garnituri simple sau tocănițe.
Preparați corect, cartofii pot aduce beneficii nebănuite sănătății organismului. Au un conținut bogat în vitamina C, vitamina B6, calciu, potasiu, magneziu, fibre și antioxidanți. Toate aceste substanțe din cartofi pot echilibra tensiunea arterială, menținând sănătatea vaselor sanguine și prevenind, în același timp, formarea cheagurilor.
Aceștia au și un rol important în scăderea valorii colesterolului din sânge. Sunt doar câteva dintre multiplele beneficii pe care le are consumul de cartofi asupra sănătății organismului, relatate de specialiștii în nutriție.
Pentru a pregăti și tu cartofii în acest mod, urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei.
Cartofi la cuptor cu ierburi aromate – Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- rozmarin proaspăt
- cimbru uscat
- salvie uscată
- busuioc uscat
- oregano uscat
- 5 căței de usturoi
- mărar verde
- pătrunjel verde
Rețetă de cartofi de post – Mod de preparare
Începe prin a-ți aduce pe masa de lucru toate ingredientele enumerate în rețetă. Dacă nu ai boia de ardei afumată, poți folosi boia dulce sau iute, dacă îți place gustul picant.
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească în timp ce pregătești ingredientele.