Somonul este considerat unul dintre cele mai bune sortimente de pește pentru alimentația noastră. Are un conținut foarte bogat de vitamine, minerale si acizi grași Omega 3.
Cartofii dulci fac parte din grupa alimentelor cu un indice glicemic scăzut. Sunt foarte bogați în fibre, iar specialiștii în nutriție ne recomandă să îi includem în alimentația noastră, de cel puțin două ori pe săptămână.
Broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente sănătoase. Au un conținut bogat în fibre solubile şi insolubile, vitamina C și vitamina K, cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra circulaţiei sanguine.
Așadar, o combinație sănătoasă de ingrediente pentru o masă gustoasă și consistentă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu un preparat gustos și foarte hrănitor.
File de somon cu cartofi dulci la cuptor – Ingrediente
- 500 gr file de somon norvegian
- 500 gr cartofi dulci
- 500 gr broccoli
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- pudră de muștar
- 2 crenguțe de rozmarin
- 1 lingură ulei de măsline
- 25-30 gr unt
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 1 lămâie.
Rețeta File de somon cu cartofi dulci la cuptor – Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei nu este complex, însă sunt necesari câțiva pași importanți pentru reușita preparatului.
Începe prin a condimenta fileul de somon cu sare, piper și pudră de muștar. Apoi, stropește-l cu puțin ulei de măsline și lasă-l la odihnit până când pregătești celelalte ingrediente.