Sosul de smântână cu unt și puțin usturoi conferă pastelor cremozitate, dar și un plus de aromă și gust delicios. Iar parmezanul adăugat la final de preparare și mărarul verde, desăvârșesc pe deplin gustul preparatului. Nu ezita să încerci și tu rețeta respectând lista de ingrediente de mai jos și modul de preparare pas cu pas.
Rețetă de paste cu somon afumat și sos de smântână – Ingrediente
- 200 gr paste tagliatelle;
- 2 litri de apă;
- 1/2 lingură de sare;
- 150 gr somon afumat;
- 200 ml smântână de gătit;
- 50 ml vin alb, demisec;
- 50 gr unt;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 ceapă galbenă;
- 2 căței de usturoi;
- 100 gr parmezan ras;
- mărar verde, pentru decor;
- sare și piper, după gust.
Tagliatelle cu somon afumat și sos de smântână – Mod de preparare
Începi cu prepararea sosului de smântână, pentru că în acest sos se vor răsfăța pastele, după fierbere. Curăță ceapa, o toci mărunt, curăță usturoiul și toacă și un cățel în rondele, iar unul păstrează-l pentru final.
Pune uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Când se încinge ușor, adaugă untul și lasă-l să se topească. Se folosește această combinație de ulei cu unt pentru că untul simplu se topește rapid și se poate arde. Când untul este topit, adaugă ceapa și un cățel de usturoi tocat rondele. Amestecă constant pentru a se pătrunde ingredientele uniform. Când ceapa își schimbă culoarea adaugă vinul și lasă-l să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Următorul pas constă în adăugarea somonului afumat, tăiat în cuburi micuțe. Odată cu somonul, adaugă și smântâna. Lasă sosul de smântână să fiarbă la foc mic 4-5 minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare și piper. Nu pune sare în exces pentru că vei adăuga la final și parmezan răzuit.
În timp ce te ocupi de sos, poți fierbe și pastele.