Reclamă

Tagliatelle cu somon afumat și sos de smântână

Dacă te gândești să prepari o rețetă pe bază de pește, pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm rețeta de tagliatelle cu somon afumat și sos de smântână. Este o rețetă delicioasă și consistentă, cu o combinație simplă de ingrediente.

Publicat: 8 octombrie 2021, 7:12

Sosul de smântână cu unt și puțin usturoi conferă pastelor cremozitate, dar și un plus de aromă și gust delicios. Iar parmezanul adăugat la final de preparare și mărarul verde, desăvârșesc pe deplin gustul preparatului. Nu ezita să încerci și tu rețeta respectând lista de ingrediente de mai jos și modul de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetă de paste cu somon afumat și sos de smântână – Ingrediente

  • 200 gr paste tagliatelle;
  • 2 litri de apă;
  • 1/2 lingură de sare;
  • 150 gr somon afumat;
  • 200 ml smântână de gătit;
  • 50 ml vin alb, demisec;
  • 50 gr unt;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 100 gr parmezan ras;
  • mărar verde, pentru decor;
  • sare și piper, după gust.

Tagliatelle cu somon afumat și sos de smântână – Mod de preparare

Începi cu prepararea sosului de smântână, pentru că în acest sos se vor răsfăța pastele, după fierbere. Curăță ceapa, o toci mărunt, curăță usturoiul și toacă și un cățel în rondele, iar unul păstrează-l pentru final.

Pune uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Când se încinge ușor, adaugă untul și lasă-l să se topească. Se folosește această combinație de ulei cu unt pentru că untul simplu se topește rapid și se poate arde. Când untul este topit, adaugă ceapa și un cățel de usturoi tocat rondele. Amestecă constant pentru a se pătrunde ingredientele uniform. Când ceapa își schimbă culoarea adaugă vinul și lasă-l să fiarbă până se evaporă alcoolul.

Reclamă

Următorul pas constă în adăugarea somonului afumat, tăiat în cuburi micuțe. Odată cu somonul, adaugă și smântâna. Lasă sosul de smântână să fiarbă la foc mic 4-5 minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare și piper. Nu pune sare în exces pentru că vei adăuga la final și parmezan răzuit.

În timp ce te ocupi de sos, poți fierbe și pastele.

Cum se fierb tagliatellele

Reclamă

Pune apa într-o oală cu pereți înalți, la foc mediu. Lasă apa să fiarbă, apoi adaugă sarea. Amestecă intens cu o spatulă pentru a se topi sarea. Adaugă tagliatellele și lasă-le să fiarbă atât timp cât este specificat pe ambalaj.

Scurge tagliatellele într-o sită și adaugă-le în sosul de smântână de pe foc. Amestecă ușor pentru a nu strivi ingredientele din rețeta de tagliatelle cu somon afumat și sos de smântână. Dacă sosul de smântână este foarte gros, adaugă și un polonic din apa în care au fiert pastele. Mai lasă pastele să se răsfețe în sosul de smântână cremos 2-3 minute, pentru a se întrepătrunde cu aromele acestuia și a-și desăvârși gustul. În acest timp se mai adaugă un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de aromă și gust picant. Apoi stinge focul și poți adăuga mărarul verde, tocat mărunt și parmezan răzuit.

Nu arunca apa în care au fiert pastele! Citește aici la ce o poți folosi! Servește delicioasele pastele cu somon afumat și sos de smântână calde, presărate din abundență cu parmezan.

Și dacă ți-am stârnit pofta de preparate pe bază de paste, îți mai oferim o rețetă de Spaetzle cu pui și sos de ciuperci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×