Una dintre cele mai simple, rapide și ușoare rețete de paste, din bucătăria italiană, este această rețetă de spaghete cu ulei și usturoi. Se prepară din ingrediente simple, sănătoase și ieftine: spaghete, ulei de măsline, usturoi, ardei iute și pătrunjel. Opțional, se poate adăuga în timpul servirii puțin parmezan pentru un plus de gust și consistență.
În plus, rețeta se prepară într-un timp relativ scurt. În 10-12 minute este gata. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a găti și tu acest preparat simplu, ușor și delicios.
Spaghete aglio e olio – Ingrediente
Ingredientele pentru această rețetă sunt atât de comune încât nu mai trebuie să mergi la magazin după ele. Cu siguranță le găsești în propria cămară.
Ingrediente pentru fierberea pastelor:
- 200 gr spaghette;
- 2 litri de apă;
- 2 lingurițe sare.
Ingrediente pentru sos:
- 30 ml ulei masline;
- 3 căței de usturoi;
- 1 ardei iute, roșu, sau 1/2 linguriță fulgi de chili;
- 1/2 legatură de pătrunjel verde;
- sare și piper, după gust;
- opțional, parmezan pentru servit.