Lasagna este un fel de mâncare din bucătăria italiană ce se realizează din straturi suprapuse de paste late și subțiri, umplute cu diverse sosuri de carne, de legume și brânzeturi. Sosul de carne, denumit și sos ragu, este un sos delicios, cu multe condimente și mirodenii, precum usturoi, oregano și busuioc. Lasagna se prepară la cuptor și se servește caldă, alături de legume proaspete, salate sau brânzeturi.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei rețete tradiționale italienești, pentru a-i răsfăța și pe cei dragi cu un astfel de preparat extrem de gustos.
Lasagna bolognese – Ingrediente
Pentru început ai nevoie de un pachet de foi de lasagna. Lasagna bolognese se numără printre preparatele preferate și adoptate de români, motiv pentru care acest tip de paste se află acum pe rafturile tuturor magazinelor și sunt simplu de procurat.
Descoperă în continuare care sunt celelalte ingrediente necesare pentru a pregăti acasă o tavă apetisantă de lasagna cu carne de porc și vită.
Ingrediente pentru sosul ragu:
- 1 kg amestec de carne tocată, porc + vită
- 1 ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- 50 ml ulei de măsline
- 150 ml vin roșu
- 200 ml sos de roșii
- 1 legătură busuioc verde
- 1 legătură cimbru proaspăt
- puțin oregano verde sau uscat
- sare și piper
Ingrediente pentru sosul bechamel:
- 100 g făină albă de grâu
- 100 g unt
- 500 ml lapte proaspăt cu 3,2% grăsime
- 200 g parmezan ras