Chiftelele din năut fac parte dintre cele mai simple si mai ușoare aperitive, populare în bucătăria Orientului Mijlociu. Rețeta clasică se prepară din năut crud, hidratat în apă rece cel puțin 10 ore, amestecat cu multe ierburi aromatice și condiment. Însă, atunci când nu ai timp de așteptat, sau răbdare, poți folosi năut din conservă.
Atracția acestor chiftele o reprezintă textura de culoare verde crud ce-ți transmite o stare de bine. În plus, au un aport bogat de nutrienți și vitamine. Sunt bogate in fibre, ceea ce înseamnă digestie bună, dar și sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Năutul este un aliment foarte hrănitor, bogat în vitamine și minerale. Consumul de năut este foarte recomandat de nutriționiști, datorită conținutului ridicat de fibre, dar și datorită faptului că nu conține colesterol.
Îți oferim în continuare rețeta pas cu pas a celor mai sănătoase, dar și gustoase chiftele pe care le poți include în dieta ta zilnică.
Rețetă de chiftele libaneze din năut – Ingrediente
- 250 gr boabe de năut
- apă pentru hidratat năutul
- 1 ceapă galbenă
- 3-4 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de coriandru verde
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de chimion
- 1/2 linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
- 2-3 linguri de făină
- 100 ml ulei de măsline pentru prăjit
Rețetă de chiftele falafel – Mod de preparare
Începi prin a clăti bine boabele de năut cu apă rece, apoi le pui într-un vas încăpător și torni apă rece peste ele. Pune apă cât să fie bine acoperite și lasă vasul la loc răcoros de seara până dimineața.