Poți prepara rețeta atât cu năut proaspăt cât și cu năut din conservă. Dacă timpul îți permite așteptare mai îndelungată până la prepararea mâncării, poți folosi năutul proaspăt. Acesta necesită un timp de hidratare, înainte de fierbere. Iar dacă nu dorești să petreci foarte mult timp în bucătărie, îl poți folosi pe cel conservat.
Aceleași opțiuni le ai și pentru sosul de roșii. Poți folosi un sos de roșii conservat, pentru scurtarea timpului de preparare. Sau îl poți prepara din roșii proaspete. Îți oferim mai jos varianta de rețetă cu năutul din conservă, și un sos de roșii concentrat și aromat, de la borcan.
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi – Ingrediente
- 250 gr de năut fiert, din conservă
- 1 ceapă de mărime medie
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 linguriță cu ghimbir răzuit
- 4-5 linguri cu ulei de măsline
- 500 gr de sos concentrat de roșii
- câteva frunze de busuioc
- 1-2 crenguțe de cimbru
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde.
Rețeta de năut cu sos aromat de roșii – Mod de preparare
Mai întâi, adună pe masa de lucru toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână atunci când aprinzi aragazul.
Apoi, adună și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un tocător și un cuțit de legume, o cratiță, o tigaie și o spatulă de amestecat ingredientele.
După ce te-ai asigurat că ai totul la îndemână, poți aprinde aragazul pentru a prepara sosul de roșii.
Chiar dacă folosești un sos de roșii de la borcan, îl vei mai îmbogăți și cu alte ingrediente, pentru a obține un sos delicios și consistent.