Hummusul este un preparat libanez, pe bază de năut cu pastă de susan. La acestea se mai adaugă și ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente, precum usturoi, piper, boia de ardei și, opțional, chimion. Este un aperitiv care a devenit foarte popular în toate bucătăriile lumii. Este delicios, mai ales servit cu lipii libaneze. Vezi aici cum se prepară rețeta tradițională de hummus oriental.
Pornind de la această rețetă, se mai pot adăuga diferite piureuri de legume, pentru un gust deosebit, dar și textură și culoare.
Îți oferim mai jos una dintre variantele de hummus în combinație cu piure de linte și alte ingrediente delicioase.
Hummus de năut și linte – Ingrediente
- 250 gr de boabe de năut
- 250 gr de linte
- apă + sare
- 50 gr de tahini (pastă de susan)
- 2 căței de usturoi
- sucul de la 1 lămâie
- sare și piper după gust
- boia de ardei pentru decor.
Rețeta de hummus cu linte – Mod de preparare
Pentru a prepara rețeta de hummus, poți opta pentru a folosi atât năut, cât și linte în stare brută sau deja fierte, din conservă.
Soluția cea mai rapidă este să folosești conserve, dar dacă alegi să le utilizezi în starea lor brută, boabele de năut necesită un timp îndelungat de hidratare. Se pun în apă rece de seara, se lasă la loc răcoros, iar a doua zi se scurg, se clătesc bine și se pun la fiert în multă apă și sare.
În schimb, lintea se fierbe într-un timp mai scurt și nu necesită hidratare.