Reclamă

Hummus cu dovleac copt. O gustare plină de savoare și culoare

Dacă adori hummusul oriental, dar și dovleacul copt, combină-le împreună pentru o gustare plină de savoare și culoare. Prepară și tu rețeta de hummus cu dovleac copt, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 noiembrie 2023, 5:58 / Actualizat: 7 martie 2024, 15:10

Despre hummus se știe că este unul dintre cele mai populare aperitive din bucătăria orientală. Este absolut delicios, mai ales servit cu celebrele lipii orientale, pe care le poți prepara și acasă. În plus, poți adapta rețeta după propriul gust.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți crea diferite combinații de legume sau fructe cu ingredientele din rețeta clasică de hummus. Astfel, te vei bucura de o gustare plină de savoare, culoare și cremozitate. Una dintre combinațiile pe care ar trebui să le încerci este cea cu dovleac copt.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta.

Hummus cu dovleac copt – Ingrediente

  • 1 kg năut fiert
  • 50 gr pastă de susan (tahini)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 6 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
  • 2 gr chimion
  • 500 gr piure de dovleac copt
  • 1 crenguță de cimbrișor
  • frunze de pătrunjel verde
  • semințe de susan și de dovleac.
Reclamă

Rețeta humusului cu dovleac – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti dovleacul care necesită coacere, apoi transformare în piure.

Secționează dovleacul în felii mai subțiri și îndepărtează de pe ele nervurile cu semințele. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază feliile de dovleac în ea. Folosește o pensulă de bucătărie și unge feliile de dovleac pe toate părțile cu ulei de măsline. Presară peste ele puțin cimbrișor și introdu tava în cuptor.

Felii de dovleac coapte pe hârtie de copt, presărate cu cimbru
Dovleacul se coace presărat cu ierburi și uns cu ulei / Shutterstock
Reclamă

Coace feliile de dovleac la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute. În ultimele 15 minute adaugă printre feliile de dovleac și cățeii de usturoi necurățați. Când dovleacul este bine copt, transformă-i miezul în piure. Adaugă și cățeii de usturoi copți și curățați.

Piure de dovleac copt în bol alb
Piureul de dovleac se prepară cu usturoi copt / Shutterstock

Descoperă aici și cum poți prepara dovleac copt picant. Este o rețetă de dovleac la cuptor, cu usturoi și ierburi aromatice.

Cum prepari hummus cu dovleac copt

După ce ai preparat piureul de dovleac, treci la pasul următor. Scurge boabele de năut din conservă și clătește-le cu apă rece. Adaugă-le în recipientul unui blender electric. Nu arunca lichidul din conserva de năut, pentru că vei mai folosi din el la finalul de preparare a hummusului, pentru a potrivi textura.

Adaugă în recipientul blenderului și pasta de susan, sucul de la 1/2 lămâie și 1/2 lime și puțin ulei de măsline. Mai adaugă și piureul de dovleac copt cu usturoi și amestecă bine ingredientele până când se transformă într-o pastă consistentă. Mai adaugă sare, piper și chimion, după gust.

La final de preparare, potrivește textura hummusului cu zeamă din conserva de năut. Mai poți adăuga, dacă mai necesită, suc de lămâie și de lime sau ulei de măsline.

Porționează deliciosul hummus cu dovleac copt în boluri de servire și decorează-l după propria imaginație cu ulei de măsline, frunze de pătrunjel, semințe de susan și de dovleac.

Dacă dorești și alte rețete de hummus, îți mai recomandăm rețeta de hummus cu mazăre și busuioc, o combinație perfectă pentru un prânz sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×