Despre hummus se știe că este unul dintre cele mai populare aperitive din bucătăria orientală. Este absolut delicios, mai ales servit cu celebrele lipii orientale, pe care le poți prepara și acasă. În plus, poți adapta rețeta după propriul gust.
Poți crea diferite combinații de legume sau fructe cu ingredientele din rețeta clasică de hummus. Astfel, te vei bucura de o gustare plină de savoare, culoare și cremozitate. Una dintre combinațiile pe care ar trebui să le încerci este cea cu dovleac copt.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta.
Hummus cu dovleac copt – Ingrediente
- 1 kg năut fiert
- 50 gr pastă de susan (tahini)
- 50 ml ulei de măsline
- 6 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
- 2 gr chimion
- 500 gr piure de dovleac copt
- 1 crenguță de cimbrișor
- frunze de pătrunjel verde
- semințe de susan și de dovleac.
Rețeta humusului cu dovleac – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti dovleacul care necesită coacere, apoi transformare în piure.
Secționează dovleacul în felii mai subțiri și îndepărtează de pe ele nervurile cu semințele. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază feliile de dovleac în ea. Folosește o pensulă de bucătărie și unge feliile de dovleac pe toate părțile cu ulei de măsline. Presară peste ele puțin cimbrișor și introdu tava în cuptor.