După cum ți-ai dat seama, azi nu îți propunem o rețetă de desert, ci una de gustare pe bază de dovleac. Chiar dacă cele mai multe rețete cu dovleac sunt dulci, există și o mulțime de preparate culinare din categoria celor sărate.
Poți găti diferite supe creme din dovleac, aperitive și gustări, dar și mâncăruri scăzute. Toate sunt extrem de gustoase. În plus, savurându-le, te poți bucura și de adevărate porții de sănătate.
Consumul de dovleac copt poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Conținutul bogat în vitamine, minerale și fibre ajută la îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar.
Dovleacul copt conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, combat inflamația și pot ajuta la prevenirea unor boli cronice. Descoperă aici și cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure.
Urmărește rețeta de dovleac cu gust picant, preparat cu usturoi și ierburi aromatice.
Dovleac copt picant – Ingrediente
- 1 dovleac turcesc sau plăcintar
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 1-2 crenguțe de rozmarin
- 2 căpățâni de usturoi.
Rețetă de dovleac cu usturoi și ierburi aromatice – Mod de preparare
Pentru a se coace uniform și a obține un gust deosebit de dovleac copt, este importantă alegerea acestuia. Optează pentru un dovleac turcesc rotund și cu coaja sănătoasă sau pentru un dovleac plăcintar cu aceleași calități.