Reclamă

Dovleac copt picant. Rețetă de dovleac la cuptor, cu usturoi și ierburi aromatice

Dacă îți place dovleacul copt la cuptor și dorești să-l prepari în mai multe moduri, încearcă și rețeta de dovleac copt picant. Este o rețetă delicioasă, gătită la cuptor, cu usturoi, rozmarin și cimbru.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 noiembrie 2023, 6:11

După cum ți-ai dat seama, azi nu îți propunem o rețetă de desert, ci una de gustare pe bază de dovleac. Chiar dacă cele mai multe rețete cu dovleac sunt dulci, există și o mulțime de preparate culinare din categoria celor sărate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți găti diferite supe creme din dovleac, aperitive și gustări, dar și mâncăruri scăzute. Toate sunt extrem de gustoase. În plus, savurându-le, te poți bucura și de adevărate porții de sănătate.

Consumul de dovleac copt poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Conținutul bogat în vitamine, minerale și fibre ajută la îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar.

Dovleacul copt conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, combat inflamația și pot ajuta la prevenirea unor boli cronice. Descoperă aici și cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure.

Urmărește rețeta de dovleac cu gust picant, preparat cu usturoi și ierburi aromatice.

Reclamă

Dovleac copt picant – Ingrediente

  • 1 dovleac turcesc sau plăcintar
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 1-2 crenguțe de rozmarin
  • 2 căpățâni de usturoi.

Rețetă de dovleac cu usturoi și ierburi aromatice – Mod de preparare

Pentru a se coace uniform și a obține un gust deosebit de dovleac copt, este importantă alegerea acestuia. Optează pentru un dovleac turcesc rotund și cu coaja sănătoasă sau pentru un dovleac plăcintar cu aceleași calități.

Reclamă

Dacă are coaja uniformă și nu teșită sau crăpată, dovleacul va avea interiorul sănătos și bine copt. După alegerea dovleacului, urmează spălarea acestuia. Spală bine coaja dovleacului cu partea abrazivă a buretelui de vase. După spălare, șterge-o cu prosoape de hârtie. Apoi, secționează dovleacul pe jumătate. Folosind o lingură, scobește nervurile cu semințe din ambele jumătăți de dovleac.

Secționează cele două jumătăți de dovleac în câte 4-5 felii grosiere, de mărimi aproximativ egale. Dacă sunt egale, se vor coace uniform și în același timp.

Descoperă și de ce e recomandat să consumi dovleac plăcintar toamna. Care sunt beneficiile principale ale acestei legume.

Cum pregătești dovleac copt picant

După ce ai pregătit dovleacul, ocupă-te de usturoi și ierburile aromatice. Secționează cele două căpățâni de usturoi în jumătăți transversale. Astfel, grăunții de usturoi își pot degaja la maxim aroma în timpul procesului termic.

Îmbracă cu hârtie de copt tava mare a cuptorului și așază în ea feliile de dovleac. Printre acestea, așază și jumătățile de căpățâni de usturoi unse ușor cu ulei de măsline. Acesta le ajută să-și degaje mai bine aroma în timpul tratamentului termic.

Peste feliile de dovleac presară sare și piper. Unge cu ulei de măsline și crenguțele de cimbru și de rozmarin și așază-le în tavă, printre feliile de dovleac.

Porții de dovleac copt, căpățâni de usturoi secționate și cimbru ăn tava de copt
Pentru a-și degaja mai bine aroma în timpul procesului termic, usturoiul se unge cu ulei de măsline / Shutterstock

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și introdu tava cu feliile de dovleac pe raftul din mijloc. Setează timpul de coacere pentru 50 de minute.

După 30 de minute, întoarce feliile de dovleac de pe o parte pe cealaltă, pentru a se rumeni uniform. Copt în acest mod, dovleacul va avea gust picat și aromat, este ideal ca gustare.

Dacă dorești să testezi și alte rețete interesante de dovleac copt, poți încerca dovleac copt după rețeta turcească.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×