Se spune că, în Turcia, dovleacul este considerat un simbol al ospitalității. În perioadele anumitor festivități turcești, dovleacul este vedetă printre preparatele tradiționale.
Îl găsești în toate restaurantele și tarabele din piețe, preparat în diferite moduri, de la aperitive și salate, la supe și feluri principale și bineînțeles, în deserturi. Asezonat cu fructe uscate, condimente sau nuci, sosuri și alte ingrediente, dovleacul este un deliciu de necontestat.
Dovleacul copt turcesc este însiropat și foarte gustos
Comparativ cu rețeta clasică, cu care ne-am obișnuit, dovleacul copt în acest mod iese foarte suculent și foarte aromat. Chiar dacă este nevoie să aștepți mai mult timp până a-ți satisface pofta de dovleac copt, merită așteptarea pentru că gustul preparatului turcesc te va impresiona cu siguranță.
Acest preparat este special deoarece dovleacul se va însiropa înainte de coacere, iar în cuptor va fierbe în sucul propriu. Poți personaliza gustul dovleacului cu aromele preferate: scorțișoară, vanilie, nucșoară și multe altele. Descoperă mai jos cum poți prepara dovleacul copt aromat și însiropat.
Dovleac copt după rețeta turcească – Ingrediente
- 1 dovleac turcesc
- 200-250 gr zahăr
- 2-3 batoane de scorțișoară
- 4-5 cuișoare
- miere după gust
- nuci și semințe de dovleac
- fructe uscate.
Rețeta turcească de dovleac copt – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti o tavă de cuptor, pe care o îmbraci în folie de aluminiu sau de staniol. Apoi, pregătești dovleacul, pe care îl speli bine și îl ștergi.