Tot ce trebuie să faci este să coci dovleacul. Apoi, miezul dovleacului, răcit, îl adaugi într-o compoziție de chec fără ouă, lapte sau unt. Dovleacul copt, pe lângă gust și aromă, oferă checului o textură densă și ușor umedă. Iar culoarea este una deosebită, specifică toamnei aurii. Dacă mai adaugi și câteva nuci, alune sau migdale, chiar și fructe uscate, desertul va fi de-a dreptul deosebit. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert simplu și delicios.
Chec de post cu dovleac copt – Ingrediente
- 400 gr de piure de dovleac copt;
- 200 gr zahăr;
- 100 ml ulei;
- 100 gr de nuci;
- 300 gr de făină;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- sucul și coaja de la o portocală;
- 1 linguriță cu praf de copt;
- un praf de sare;
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta checului cu dovleac copt – Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleacului pentru copt. Spală bine coaja dovleacului, șterge-o, apoi taie dovleacul în sferturi. Îndepărtează semințele și nervurile din interior, apoi mai taie sferturile de dovleac în 2-3 felii. Așază feliile de dovleac într-o tavă, pe hârtie de copt și dă-le la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru o oră.
După coacere, lasă dovleacul să se răcească și separă-i miezul într-un bol. Transformă miezul dovleacului într-un piure cremos și fin, cu ajutorul blenderului.
Vezi aici și rețeta de dovleac copt cu miere și scorțișoară.
Cum prepari chec de post cu dovleac copt
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.