Reclamă

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Pentru că se apropie perioada de post și pentru că dovlecii sunt alimentele vedetă până iarna târziu, îți oferim o rețetă de chec de post cu dovleac copt. Te vei bucura de un desert cu gust delicios, foarte aromat și frumos colorat.

Publicat: 1 noiembrie 2022, 7:40

Tot ce trebuie să faci este să coci dovleacul. Apoi, miezul dovleacului, răcit, îl adaugi într-o compoziție de chec fără ouă, lapte sau unt. Dovleacul copt, pe lângă gust și aromă, oferă checului o textură densă și ușor umedă. Iar culoarea este una deosebită, specifică toamnei aurii. Dacă mai adaugi și câteva nuci, alune sau migdale, chiar și fructe uscate, desertul va fi de-a dreptul deosebit. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert simplu și delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chec de post cu dovleac copt – Ingrediente

  • 400 gr de piure de dovleac copt;
  • 200 gr zahăr;
  • 100 ml ulei;
  • 100 gr de nuci;
  • 300 gr de făină;
  • 1 linguriță de scorțișoară;
  • sucul și coaja de la o portocală;
  • 1 linguriță cu praf de copt;
  • un praf de sare;
  • zahăr pudră pentru decor.

Rețeta checului cu dovleac copt – Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleacului pentru copt. Spală bine coaja dovleacului, șterge-o, apoi taie dovleacul în sferturi. Îndepărtează semințele și nervurile din interior, apoi mai taie sferturile de dovleac în 2-3 felii. Așază feliile de dovleac într-o tavă, pe hârtie de copt și dă-le la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru o oră.

După coacere, lasă dovleacul să se răcească și separă-i miezul într-un bol. Transformă miezul dovleacului într-un piure cremos și fin, cu ajutorul blenderului.

Reclamă

Vezi aici și rețeta de dovleac copt cu miere și scorțișoară.

Cum prepari chec de post cu dovleac copt

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Pune piureul de dovleac în bolul mixerului. Adaugă sucul de portocală, coaja de portocală răzuită fin și uleiul. În alt bol, pune făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă sarea și pudra de scorțișoară și amestecă bine ingredientele. Așază miezul de nucă pe un tocător și porționează-l cu un cuțit în bucăți, nu foarte mici. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da start pregătirii compoziției pentru checul de post.

Tot din categoria deserturilor de post cu dovleac, vezi aici cum se prepară și rețeta de pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar.

Pornește mixerul și amestecă bine piureul de dovleac cu uleiul, sucul de portocală și coaja de portocală. Amestecă până la omogenizarea compoziției. Apoi, adaugă, treptat amestecul de ingrediente uscate din celălalt bol. După ce ai omogenizat bine compoziția, adaugă nucile tocate grosier.

Pune hârtie într-o tavă de chec și toarnă compoziția în ea. Niveleaz-o bine la suprafață și pune tava în cuptorul încălzit.

Coace deliciosul chec de post cu dovleac copt pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt. Apoi îl poți transfera pe un platou și îl poți porționa. Opțional, poți să decorezi checul cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Iar dacă nu dorești un desert de post, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu dovleac și aluat turnat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×