Este o rețetă de clătite americane pufoase și gustoase, pe care o poți prepara și în zilele de post. Dovleacul plăcintar îl poți coace înainte de a-l adăuga în aluat sau îl poți carameliza cu zahăr.
Indiferent de opțiunea aleasă, clătitele vor ieși delicioase și frumos colorate. Vezi aici cum poți să prepari dovleac copt cu miere și scorțișoară.
Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru clătitele americane, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat – Ingrediente
- 500 gr de miez de dovleac copt
- 150 ml de sirop de arțar
- 150 ml de apă minerală
- 250 gr de făină
- 1 praf de sare
- 7 gr de praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- puțin ulei sau unt topit pentru uns tigaia.
Rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar în aluat – Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleacului care necesită un timp de coacere și altul de răcire, pentru a-l putea folosi în aluat. După coacere, cântărește miezul miezul dovleacului pentru a lua din el cele 500 de grame necesare rețetei. Când ai dovleacul pregătit, poți începe și pregătirea aluatului.
Cum prepari aluat cu dovleac copt pentru clătite americane de post
Pune miezul dovleacului copt în recipientul unui blender electric. Toarnă peste acesta și siropul de arțar, apa minerală și pornește blenderul. Procesează ingredientele până când rezultă un piure omogen, cremos și ușor fluid.