Reclamă

Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat. Clătite americane de post

Dacă adori preparatele cu dovleac și ești în căutare de rețete noi și ușor de preparat, poate te inspiră și rețeta acestor pancakes cu dovleac plăcintar în aluat.

Publicat: 10 octombrie 2022, 6:58 / Actualizat: 26 octombrie 2022, 15:26

Este o rețetă de clătite americane pufoase și gustoase, pe care o poți prepara și în zilele de post. Dovleacul plăcintar îl poți coace înainte de a-l adăuga în aluat sau îl poți carameliza cu zahăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent de opțiunea aleasă, clătitele vor ieși delicioase și frumos colorate. Vezi aici cum poți să prepari dovleac copt cu miere și scorțișoară.

Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru clătitele americane, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat – Ingrediente

  • 500 gr de miez de dovleac copt
  • 150 ml de sirop de arțar
  • 150 ml de apă minerală
  • 250 gr de făină
  • 1 praf de sare
  • 7 gr de praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • puțin ulei sau unt topit pentru uns tigaia.

Rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar în aluat – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea dovleacului care necesită un timp de coacere și altul de răcire, pentru a-l putea folosi în aluat. După coacere, cântărește miezul miezul dovleacului pentru a lua din el cele 500 de grame necesare rețetei. Când ai dovleacul pregătit, poți începe și pregătirea aluatului.

Cum prepari aluat cu dovleac copt pentru clătite americane de post

Pune miezul dovleacului copt în recipientul unui blender electric. Toarnă peste acesta și siropul de arțar, apa minerală și pornește blenderul. Procesează ingredientele până când rezultă un piure omogen, cremos și ușor fluid.

Reclamă

Amestecă făina trecută prin sită cu sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Poți adăuga și puțină pudră de scorțișoară, dacă dorești clătitele foarte aromate. Încorporează acest amestec în compoziția de dovleac copt, adăugându-l treptat. Omogenizează bine compoziția pentru pancakes și las-o la odihnit pentru 15 minute. Vei obține o compoziție având consistența mai groasă decât a clătitelor clasice. Vezi aici cum se prepară și rețeta clasică de clătite.

Cum coci delicioasele pancakes cu dovleac plăcintar în aluat

Ia o tigaie cu diametrul mai mare și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Unge tigaia cu puțin ulei sau cu unt topit. Chiar dacă tigaia este antiaderentă, uleiul sau untul topit oferă clătitelor un aspect mai lucios și uniform.

Folosește un polonic și ia cu el din compoziția de clătite. Pune compoziția în tigaia înfierbântată și întinde-o frumos cu dosul polonicului sub formă rotundă. Aluatul pentru pancakes, fiind mai consistent, nu va curge uniform în tigaie.

Rumenește clătita pentru 2 minute pe prima parte, apoi întoarce-o cu o paletă și mai rumenește-o pentru un minut pe a doua parte. Pe măsură ce tigaia se încinge, reduci din intensitatea focului pentru a nu arde clătitele.

Poți servi delicioasele clătite simple, dar și glazurate cu miere și diferite toppinguri. Le poți servi chiar și cu alune, nuci, migdale, fructe proaspete sau fructe uscate.

 Clătitele vor ieși pufoase și frumos colorate, dar și foarte aromate. Le poți folosi chiar și pe post de blaturi de tort. Îți oferim în acest scop și o rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×