Este o combinație elegantă între gustul dulce și aromat al dovleacului copt și cremozitatea brânzei ricotta. Acestea sunt echilibrate de note subtile de salvie și parmezan.
Preparată în acest mod lasagna are o textură moale, cremoasă și reconfortantă, iar aromele se împletesc subtil. Dulceața naturală a dovleacului este echilibrată de ricotta fină și parmezanul ușor sărat, învăluite de sosul alb mătăsos.
Frunzele de salvie adaugă o notă elegantă, ușor balsamică. Servită cu o salată verde crocantă sau câteva nuci prăjite presărate deasupra, este un preparat complet și rafinat.
Este o lasagna care transformă dovleacul într-un adevărat deliciu. Iese catifelată, aromată și plină de confort toamnatic.
Rețeta este foarte versatilă. Poți înlocui ricotta cu brânză gorgonzola, pentru o variantă mai intensă și sărat-cremoasă. Dar poți folosi orice tip de brânză preferi, chiar și o brânză de vaci preparată în casă.
Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu o astfel de lasagna.
Lasagna cu dovleac și ricotta – Ingrediente (6 porții)
Ca și în cazul rețetei clasice de lasagna și varianta cu dovleac necesită mai multe elemente care se pregătesc separat, apoi se combină armonios într-un preparat delicios.
Descoperă mai jos care sunt ingredientele pentru aceste elemente.