Reclamă

Lasagna cu brânză și spanac, pentru un prânz delicios și consistent

Dacă ești în căutarea unei rețete gustoase și consistente pentru masa de prânz, îți oferim o rețetă de lasagna cu brânză și spanac.

Publicat: 6 ianuarie 2023, 6:50

Combinația de brânză cu spanac este una foarte populară. Se folosește atât la rețetele de salată cât și la cele de aperitive sau la feluri principale. Cele mai des preparate și apreciate sunt rețetele de plăcinte sau de tarte cu brânză și spanac.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici rețeta noastră de Quiche cu spanac și brânză, inspirată din bucătăria franțuzească. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de lasagna.

Lasagna cu brânză și spanac – Ingrediente

Rețeta de lasagna nu este foarte complexă, dar conține mai multe elemente pe care le pregătești separat, apoi le combini într-o formă de copt. Pe lângă foile de lasagna, ai nevoie de ingrediente pentru sosul bechame, dar și de ingrediente pentru umplutură.

Pentru sosul bechamel:

  • 50 gr de unt gras
  • 50 gr de făină
  • 500 ml de lapte
  • 50 gr de parmezan răzuit
  • 50 gr de brânză sărată
  • 2 căței de usturoi
  • piper și pudră de nucșoară după gust.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 500 gr de frunze de spanac
  • apă și sare pentru pregătirea spanacului
  • 200 gr de cașcaval afumat
  • 50 gr de parmezan
  • 250 gr de cremă de brânză.

În plus:

Reclamă
  • 1 pachet de foi de lasagna
  • 200 gr de șuncă afumată feliată subțire.

Lasagna cu brânză și spanac – Mod de preparare

Începe cu prepararea sosului bechamel care necesită un timp de fierbere și un alt timp de răcire. Apoi pregătești spanacul și compoziția de brânzeturi.

Cum prepari sos bechamel

Mai întâi pune laptele la fiert și lasă-l până la primul clocot. Adaugă și un vârf de linguriță cu sare. Ridică oala cu lapte de pe flacăra aragazului și așază în locul ei o tigaie adâncă. Pune untul în tigaie și când este topit adaugă usturoiul curățat și tocat rondele. Amestecă-l prin untul topit pentru 30-40 de secunde, apoi îndepărtează-l. Adaugă toată făina odată și amestecă cu telul până când făina se hidratează și absoarbe tot untul.

Apoi adaugă câte un polonic din laptele fierbinte în timp ce amesteci continuu pentru omogenizare. Continuă cu câte un polonic din lapte până când acesta se termină tot. Adaugă parmezanul răzuit și brânza sărată și potrivește gustul cu piper și pudră de nucșoară. Lasă sosul bechamel să se tempereze și pregătește celelalte ingrediente

Cum pregătești umplutura pentru lasagna cu brânză și spanac

Clătește bine frunzele de spanac și opărește-le în apă fiartă cu un praf de sare pentru un minut. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs.

Descoperă aici și o rețetă de paste cu ton și spanac.

Amestecă într-un bol bol brânza sărată cu parmezanul răzuit, cașcavalul răzuit și crema de brânză. Omogenizează bine amestecul.

Pentru a monta lasagna, ia una sau două forme de copt și pune la baza acestora câte un strat subțire de sos bechamel. Acoperă-l cu un rând de foi de lasagna. Apoi pune un strat din amestecul de brânzeturi și frunze de spanac. Mai adaugă puțin sos bechamel și continuă cu un rând de foi de lasagna.

Repetă straturile până când se termină ingredientele. Ultimul strat va fi din sos bechamel peste care așezi felii subțiri de șuncă afumată.

Pasul de adăugare a feliilor subțiri de șuncă în tăvile cu lasagna
Feliile de șuncă afumată se adaugă peste sosul bechamel / Profimedia Images

Pune lasagna cu brânză și spanac la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Nu necesită timp îndelungat de coacere, având în vedere că elementele ce compun rețeta sunt deja trecute printr-un proces termic.

Și dacă îți plac rețetele de lasagna, pentru data viitoare îți recomandăm să încerci rețeta de lasagna cu legume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×