Rețetele cu paste sunt cele mai versatile dintre toate rețetele culinare, pentru că pastele se pot combina cu o mulțime de ingrediente. Cu ajutorul pastelor poți găti preparate din toate categoriile de rețete culinare.
Poți adăuga paste în ciorbe și în supe, în feluri principale, dar și în diferite aperitive. Poți prepara chiar și deserturi cu paste făinoase. Iar atunci când pastele sunt preparate în casă, satisfacția este mult mai mare, iar gustul deopotrivă. Descoperă aici și rețeta pentru aluat de pizza preparat în casă.
Indiferent dacă optezi pentru tăiței, spaghete, tagliatelle sau alte tipuri de paste, preparatele homemade vor avea întotdeauna un gust mai bun deoarece tu ești cea care alege și organizează ingredientele folosite.
În plus, textura, gustul și culoarea sunt caracteristicile care pot defini pastele de calitate. Acestea pot fi obținute cel mai bine preparându-le acasă, cu ingrediente de calitate și multă pasiune.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării aluatului de paste.
Tăiței de casă – Ingrediente
Poți prepara pastele în două moduri: cu ouă sau în varianta vegană cu apă minerală. Indiferent de varianta aleasă, aluatul de paste va fi unul reușit, iar pastele vor fi delicioase.
Varianta cu ouă:
- 1 ou de mărime mare
- 100 gr de făină
- 1 praf de sare
- 20-30 gr de făină pentru masa de lucru.