Sunt plăcinte rumenite în baie de ulei încins, preparate dintr-un aluat foarte simplu și au o formă semirotundă, foarte atractivă. Rețeta tradițională tătărască se prepară din carne de miel, dar se poate opta și pentru carne de porc, vită sau pui.
Rețeta se mai întâlnește și sub denumirea de chebureki, çibörek sau çiğ börek. În limba turcă „çiğ börek” înseamnă burek crud. Chiar dacă carnea se adaugă crudă în aluat, aceasta are timp să se gătească bine în timpul prăjirii plăcintelor.
Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu aceste plăcinte gustoase din bucătăria turcească.
Șuberek – Ingrediente
Ca la orice rețetă de plăcinte, ai nevoie de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura plăcintelor. Pune-le separat pe masa de lucru pentru a-ți ușura munca.
Pentru aluat:
- 550 gr de făină
- 350 gr de apă
- 10 gr de sare.
Pentru umplutură:
- 750 gr carne tocată, de vită
- 2 cepe de mărime medie
- sare și piper, după gust
- 500 ml de ulei de floarea soarelui pentru prăjit plăcintele.