Reclamă

Plăcinte cu varză la tigaie, perfecte pentru gustări delicioase

Pentru gustări delicioase în diminețile răcoroase, îți recomandăm să încerci o rețetă de plăcinte cu varză la tigaie. Le vei îndrăgi de la prima degustare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 septembrie 2022, 6:29

Aluatul plăcintelor va fi frumos rumenit la exterior, dar pufos la interior. Umplutura de varză, călită împreună cu o ceapă, nu poate fi decât delicioasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara aceste plăcinte și atunci când ai în meniu varză, dar îți mai rămâne puțină și pentru a doua zi. Poți savura plăcintele la mic dejun sau în pauza de masă de la birou. Sunt delicioase atât calde, cât și reci.

Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Plăcinte cu varză la tigaie – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea plăcintelor de o listă de ingrediente pentru aluat și o altă listă pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 300 ml apă caldă
  • 30 ml ulei
  • aproximativ 250 ml ulei pentru prăjit.

Pentru umplutură:

  • 1 varză albă de mărime medie
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță mărar uscat
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 50 ml ulei.
Reclamă

Rețetă de plăcinte cu varză la tigaie – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp de dospire. Iar în intervalul de timp cât aluatul stă la dospit, poți prepara varza.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte

Pune drojdia amestecată cu zahărul într-un bol și toarnă puțină apă caldă peste acestea. Amestecă până când ingredientele se lichefiază.

În alt bol mai mare pune făina, pe care o treci mai întâi prin sită. Presară sarea peste făină și amestecă. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo amestecul de drojdie și zahăr. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia rezultată la dezvoltat 10-15 minute.

Picură apoi câte puțină apă caldă și ulei, ușor încălzit. Amestecă ingredientele de la centru cu făina de pe margini. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă bolul cu ștergarul de bucătărie și lasă aluatul pentru plăcinte la dospit pentru aproximativ o oră.

Cum prepari umplutura pentru plăcinte cu varză la tigaie

Toacă varza în fâșii și pune-o într-un bol. Presară sare peste ea și amestecă bine pentru a pătrunde sarea printre fâșiile de varză. Las-o la odihnit timp de 10 minute.

Toacă ceapa mărunt și călește-o într-o tigaie cu ulei înfierbântat. Amestecă constant pentru a nu se arde ceapa. Scurge bine varza de lichidul lăsat și adaug-o peste ceapa din tigaie. Amestecă-le bine să se întrepătrundă gusturile. Adaugă condimentele și lasă varza să se pătrundă bine, apoi las-o să se răcească. Poți adăuga în varza călită și o lingură de pastă de roșii pentru un plus de gust și culoare.

Cum formezi și coci plăcintele cu varză

Împarte aluatul dospit în 7-8 părți aproximativ egale.

Întinde-le pe rând în foi circulare pe masa de lucru presărată cu făină. Peste fiecare foaie de aluat pune câte 2 linguri din umplutura de varză. Adună marginile aluatului peste umplutură și presează-le bine pentru a nu se desface.

Vezi mai multe imagini cu plăcintele cu varză în GALERIA FOTO!

Femeie formând plăcinte cu varză
Aluatul se întinde în foi circulare și se adaugă peste el 2 linguri de varză / Shutterstock

Unge o tigaie cu foarte puțin ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Așază plăcintele în tigaie și rumenește-le bine pe ambele părți. Scoate delicioasele plăcinte cu varză la tigaie pe prosoape de hârtie sau pe grătare de răcire.

Servește-le calde sau reci, după bunul plac.

Dacă dorești să prepari plăcintele și la cuptor, îți recomandăm să încerci rețeta tradițională rusească de plăcinte cu varză la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×