Home // Lifestyle // Rețete // Plăcinte cu varză la tigaie, perfecte pentru gustări delicioase
Plăcinte cu varză la tigaie, perfecte pentru gustări delicioase
Pentru gustări delicioase în diminețile răcoroase, îți recomandăm să încerci o rețetă de plăcinte cu varză la tigaie. Le vei îndrăgi de la prima degustare.
Aluatul plăcintelor va fi frumos rumenit la exterior, dar pufos la interior. Umplutura de varză, călită împreună cu o ceapă, nu poate fi decât delicioasă.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Poți prepara aceste plăcinte și atunci când ai în meniu varză, dar îți mai rămâne puțină și pentru a doua zi. Poți savura plăcintele la mic dejun sau în pauza de masă de la birou. Sunt delicioase atât calde, cât și reci.
Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Plăcinte cu varză la tigaie – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea plăcintelor de o listă de ingrediente pentru aluat și o altă listă pentru umplutură.
Rețetă de plăcinte cu varză la tigaie – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp de dospire. Iar în intervalul de timp cât aluatul stă la dospit, poți prepara varza.
Cum prepari aluatul pentru plăcinte
Pune drojdia amestecată cu zahărul într-un bol și toarnă puțină apă caldă peste acestea. Amestecă până când ingredientele se lichefiază.
În alt bol mai mare pune făina, pe care o treci mai întâi prin sită. Presară sarea peste făină și amestecă. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo amestecul de drojdie și zahăr. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia rezultată la dezvoltat 10-15 minute.
Picură apoi câte puțină apă caldă și ulei, ușor încălzit. Amestecă ingredientele de la centru cu făina de pe margini. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă bolul cu ștergarul de bucătărie și lasă aluatul pentru plăcinte la dospit pentru aproximativ o oră.
Cum prepari umplutura pentru plăcinte cu varză la tigaie
Toacă varza în fâșii și pune-o într-un bol. Presară sare peste ea și amestecă bine pentru a pătrunde sarea printre fâșiile de varză. Las-o la odihnit timp de 10 minute.
Toacă ceapa mărunt și călește-o într-o tigaie cu ulei înfierbântat. Amestecă constant pentru a nu se arde ceapa. Scurge bine varza de lichidul lăsat și adaug-o peste ceapa din tigaie. Amestecă-le bine să se întrepătrundă gusturile. Adaugă condimentele și lasă varza să se pătrundă bine, apoi las-o să se răcească. Poți adăuga în varza călită și o lingură de pastă de roșii pentru un plus de gust și culoare.
Cum formezi și coci plăcintele cu varză
Împarte aluatul dospit în 7-8 părți aproximativ egale.
Întinde-le pe rând în foi circulare pe masa de lucru presărată cu făină. Peste fiecare foaie de aluat pune câte 2 linguri din umplutura de varză. Adună marginile aluatului peste umplutură și presează-le bine pentru a nu se desface.
Vezi mai multe imagini cu plăcintele cu varză în GALERIA FOTO!
Unge o tigaie cu foarte puțin ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Așază plăcintele în tigaie și rumenește-le bine pe ambele părți. Scoate delicioasele plăcinte cu varză la tigaie pe prosoape de hârtie sau pe grătare de răcire.
Servește-le calde sau reci, după bunul plac.
Dacă dorești să prepari plăcintele și la cuptor, îți recomandăm să încerci rețeta tradițională rusească de plăcinte cu varză la cuptor.