Reclamă

Plăcinte cu varză la cuptor. Rețetă tradițională rusească

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu gustări delicioase și interesante, îți oferim o rețetă tradițională rusească de plăcinte cu varză la cuptor. Plăcintele pot fi servite calde, simple sau cu o lingură de smântână. În plus, sunt gustoase și reci și pot constitui chiar baza pachetelor de a doua zi.

Publicat: 19 august 2021, 7:02 / Actualizat: 18 martie 2022, 15:47

Le mai găsești și sub denumirea Pirojok sau Pirojki și sunt foarte populare în zona Moldovei de peste Prut. Nu se prepară greu, însă necesită puțin timp de așteptare până la obținerea rezultatului final. Aștepți un timp pentru dospirea aluatului, apoi pentru coacerea plăcintelor. Însă gustul produselor finite merită orice efort și orice timp de așteptare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și pașii necesari, pentru a pregăti și tu cele mai gustoase plăcinte rusești cu varză.

Plăcinte cu varză la cuptor – Ingrediente

Pentru a-ți ușura munca, grupează ingredientele pe masa de lucru în funcție de elementele ce compun preparatul. Sunt necesare câteva ingrediente pentru pregătirea aluatului și câteva ingrediente pentru umplutură.

Ingrediente pentru aluat de plăcinte rusești:

  • 500 gr făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 ouă
  • 7 gr drojdie uscată
Reclamă

Ingrediente pentru umplutura plăcintelor:

  • 1 kg varză proaspătă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 lingură de sare de mare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • piper proaspăt măcinat

Rețetă de plăcinte cu varză la cuptor – Mod de preparare

Reclamă

Începi cu prepararea aluatului care necesită un timp de dospire. Este un aluat clasic de pâine. Între timp, pregătești și varza pentru umplutură, care are nevoie de un timp pentru a se răci.

Cum prepari aluatul pentru plăcintele rusești cu varză

Încălzește 100 de mililitri de lapte, pune-l într-un bol și adaugă drojdia cu zahărul. Amestecă până când acestea se topesc și lasă compoziția să se dezvolte timp de 10-12 minute. Încălzăște ușor laptele rămas și topește untul în el.

Cerne făina într-un vas și amestec-o cu sarea. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia amestecată cu laptele, după ce și-a dublat volumul inițial. Amestecă maiaua de drojdie cu făina din vas, turnând treptat și laptele cald. Adaugă și un ou pentru o consistență mai elastică a aluatului. Frământă aluatul până devine omogen și nelipicios. Îl acoperi cu un ștergar și îl lași la dospit aproximativ 45-50 de minute, sau chiar o oră. Pentru reușita plăcintelor, este necesar ca aluatul să-și dubleze volumul inițial.

Cum pregătești compoziția de varză pentru plăcinte cu varză la cuptor

Începe prin a toca varza mărunt și amestec-o bine într-un vas, cu o lingură de sare și puțin piper, proaspăt măcinat. Pune-o deoparte pentru a-și lăsa sucul în vas.

Curăță ceapa și morcovul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă. Adaugă ceapa și morcovul și călește-le ușor pentru a-și degaja gusturile. Scurge bine varza de sucul format și adaug-o în tigaie. Amestecă bine varza cu ceapa și morcovul și lasă-le la preparat 20-25 de minute, la foc mic. Amestecă-le din când în când să nu se ardă. Apoi, lasă varza călită la răcit, până când se dospește aluatul.

Cum asamblezi și coci plăcintele cu varză

Când aluatul și-a dublat volumul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară puțină făină pe masa de lucru și împarte aluatul în 10-12 bucăți. Modelează bucățile de aluat în forme sferice.

Cu ajutorul sucitorului, întinde sferele de aluat în foi subțiri, circulare. Ia câte o foaie de aluat în mâna stângă și pune pe ea o lingură din compoziția de varză. Apoi unește marginile aluatului peste umplutură, răsucindu-le ușor pentru a nu se desface. Așază plăcintele astfel formate în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.

Colaj cu poze din timpul preparării plăcintelor cu varză
Plăcintele cu varză se modelează în forme ovale / Shutterstock

Unge plăcintele cu un ou bine amestecat, folosind o pensulă de patiserie. Coace delicioasele plăcinte cu varză la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Le servești calde, sau reci, după preferințe.

Spor la preparat plăcinte cu varză la cuptor și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×