Reclamă

Plăcinte cu varză la cuptor. Rețetă tradițională rusească

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu gustări delicioase și interesante, îți oferim o rețetă tradițională rusească de plăcinte cu varză la cuptor. Plăcintele pot fi servite calde, simple sau cu o lingură de smântână. În plus, sunt gustoase și reci și pot constitui chiar baza pachetelor de a doua zi.

Publicat: 19 august 2021, 7:02 / Actualizat: 18 martie 2022, 15:47

Le mai găsești și sub denumirea Pirojok sau Pirojki și sunt foarte populare în zona Moldovei de peste Prut. Nu se prepară greu, însă necesită puțin timp de așteptare până la obținerea rezultatului final. Aștepți un timp pentru dospirea aluatului, apoi pentru coacerea plăcintelor. Însă gustul produselor finite merită orice efort și orice timp de așteptare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și pașii necesari, pentru a pregăti și tu cele mai gustoase plăcinte rusești cu varză.

Plăcinte cu varză la cuptor – Ingrediente

Pentru a-ți ușura munca, grupează ingredientele pe masa de lucru în funcție de elementele ce compun preparatul. Sunt necesare câteva ingrediente pentru pregătirea aluatului și câteva ingrediente pentru umplutură.

Ingrediente pentru aluat de plăcinte rusești:

  • 500 gr făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 ouă
  • 7 gr drojdie uscată
Reclamă

Ingrediente pentru umplutura plăcintelor:

  • 1 kg varză proaspătă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 lingură de sare de mare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • piper proaspăt măcinat

Rețetă de plăcinte cu varză la cuptor – Mod de preparare

Reclamă

Începi cu prepararea aluatului care necesită un timp de dospire. Este un aluat clasic de pâine. Între timp, pregătești și varza pentru umplutură, care are nevoie de un timp pentru a se răci.

Cum prepari aluatul pentru plăcintele rusești cu varză

Încălzește 100 de mililitri de lapte, pune-l într-un bol și adaugă drojdia cu zahărul. Amestecă până când acestea se topesc și lasă compoziția să se dezvolte timp de 10-12 minute. Încălzăște ușor laptele rămas și topește untul în el.

Cerne făina într-un vas și amestec-o cu sarea. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia amestecată cu laptele, după ce și-a dublat volumul inițial. Amestecă maiaua de drojdie cu făina din vas, turnând treptat și laptele cald. Adaugă și un ou pentru o consistență mai elastică a aluatului. Frământă aluatul până devine omogen și nelipicios. Îl acoperi cu un ștergar și îl lași la dospit aproximativ 45-50 de minute, sau chiar o oră. Pentru reușita plăcintelor, este necesar ca aluatul să-și dubleze volumul inițial.

Cum pregătești compoziția de varză pentru plăcinte cu varză la cuptor

Începe prin a toca varza mărunt și amestec-o bine într-un vas, cu o lingură de sare și puțin piper, proaspăt măcinat. Pune-o deoparte pentru a-și lăsa sucul în vas.

Curăță ceapa și morcovul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Pune uleiul la încins, într-o tigaie adâncă. Adaugă ceapa și morcovul și călește-le ușor pentru a-și degaja gusturile. Scurge bine varza de sucul format și adaug-o în tigaie. Amestecă bine varza cu ceapa și morcovul și lasă-le la preparat 20-25 de minute, la foc mic. Amestecă-le din când în când să nu se ardă. Apoi, lasă varza călită la răcit, până când se dospește aluatul.

Cum asamblezi și coci plăcintele cu varză

Când aluatul și-a dublat volumul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară puțină făină pe masa de lucru și împarte aluatul în 10-12 bucăți. Modelează bucățile de aluat în forme sferice.

Cu ajutorul sucitorului, întinde sferele de aluat în foi subțiri, circulare. Ia câte o foaie de aluat în mâna stângă și pune pe ea o lingură din compoziția de varză. Apoi unește marginile aluatului peste umplutură, răsucindu-le ușor pentru a nu se desface. Așază plăcintele astfel formate în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.

Colaj cu poze din timpul preparării plăcintelor cu varză
Plăcintele cu varză se modelează în forme ovale / Shutterstock

Unge plăcintele cu un ou bine amestecat, folosind o pensulă de patiserie. Coace delicioasele plăcinte cu varză la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Le servești calde, sau reci, după preferințe.

Spor la preparat plăcinte cu varză la cuptor și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×