Reclamă

5 idei de gustări sănătoase, rapide și cu puține calorii

Există multe idei de gustări sănătoase pe care să le poți prepara chiar la tine acasă. Vara este în plin sezon și este momentul perfect să profiți de fructele și legumele care se găsesc la piață sau în magazine. Senzația de foame poate să ducă uneori la consumul excesiv de alimente. Din acest motiv, o gustare sănătoasă la momentul potrivit poate să te salveze din a pune câteva kilograme în plus.

Publicat: 3 august 2021, 7:22

De multe ori suntem grăbiți și nu avem timp să ne bucurăm de mesele principale ale zilei. Senzația de foame se așterne imediat, iar corpul cere să fie hrănit. Pentru a nu ajunge la excese, scepialiștii ne recomandă mese echilibrate alături de gustări sănătoase și ușor de pregătit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 idei de gustări sănătoase

Gustările sănătoase sunt ideale pentru a fi consumate între mese. Acestea te pot ajuta să dezvolți un stil de viață sănătos. Totodată, multe din gustările sănătoase pe care le poți prepara acasă sunt benefice când vine vorba de reglarea digestiei. Ți-am pregătit câteva idei de gustări sănătoase simple și rapide de care să te bucuri în zilele toride de viață.

Budincă de semințe de chia

Budinca de semințe chia trebuie să fie inclusă pe lista ta de idei de gustări sănătoase. Semințele de chia sunt bogate în fibre și pot fi incluse în orice fel de dietă, inclusiv cele vegane.

Reclamă

Pe lângă conținutul ridicat de fibre, aceste semințe sunt bogate în antioxidanți care pot ajuta atât în problemele de sănătate cu inima, cât și în scăderea în greutate. Chiar dacă semințele nu au un o aromă foarte puternică, acestea devin delicioase în combinație cu un lapte de cocos sau de migdale. O astfel de gustare va avea mai puțin de 200 de calorii.

Smoothie-uri

Smoothie-urile sunt alegerea ideală pentru o zi toridă de vară. Este o gustare delicioasă și foarte sățioasă. Ingredientele pentru o astfel de gustare pot fi combinate în funcție de preferințe. Poți opta pentru o combinație de banane, kiwi și fructe de pădure sau pentru un smoothie cu spanac și castravete.

Reclamă

Modul de preparare este și el la fel de simplu și rapid. Ingredientele se curăță bine apoi se adaugă într-un blender până ce acesta își face singur treaba. Un smoothie simplu cu zmeură, coacăze și căpșuni poate să atingă în jur de 70 de calorii.

Măr cu unt de arahide

Combinația dintre mere și unt de arahide ar trebui să fie inclusă pe lista ta de idei de gustări rapide și sănătoase. Merele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Merele reduc riscul bolilor de inimă și ajută chiar la arderea mai rapidă a caloriilor. Untul de arahide are și el multiple beneficii.

Mai multe studii au demonstrat faptul că untul de arahide consumat într-o cantitate mică poate ajuta la reducerea colesterolului din sânge. Deși se spune că untul de arahide are foarte multe calorii, studiile nu au arătat o legătură directă între acesta și creșterea în greutate. Un măr verde potrivit alături de o linguriță de unt de arahide ar trebui să aibă întotdeauna sub 150 de calorii.

Iaurt grecesc cu fructe de pădure

Iaurtul grecesc este o gustare sățioasă, în combinație cu fructele de pădure devine de-a dreptul delicioasă. Iaurtul grecesc și fructele de pădure este una din acele gustări bogate în nutrienți. Pe lângă sursele de calciu și potasiu pe care le putem obține din această gustare, iaurtul grecesc este bogat în proteine. Iaurtul grecesc cu fructe de pădure ar trebui să fie inclus în agenda ta de idei de gustări sănătoase.

Fructele de pădure, în special afinelele, sunt bogate în antioxidanți. O combinație de 100 de grame de iaurt grecesc cu 50 de grame de fructe de pădure ar trebui să-ți ofere mai bine de 10 grame de proteină și sub 150 de calorii.

Ciocolata neagră și migdalele

Cicolata neagră cu peste 70% cacao este o gustare ideală pentru oricine. În combinație cu migdalele ea poate să-ți ofere aportul de calorii necesare pentru a face față cu brio până la următoarea masă.

Ciocolata neagră ajută la reducerea riscului de a face boli de inimă, în timp ce migdalele sunt benefice pentru controlul zahărului din sânge. Studiile recente au demonstrat faptul că migdalele reduc apetitul de mâncare și ajută la pierderea kilogramelor în plus. Cicolata neagră și migdalele sunt bogate în magneziu și pot ajunge sub 200 de calorii.

Caracteristicile unei gustări sănătoase

O gustare sănătoasă ar trebui să ne ofere energie, dar să aducă și un aport semnificativ de nutrienți organismului. O gustare sănătoasă ar trebui să fie bogată în fibre, ajutând totodată la reglarea sistemului digestiv. Gustările ar trebui să aibă un aport caloric relativ mic, între 150 și 200 de calorii.

Specialiștii ne recomandă să alegem gustări care au un conținut redus de sare pentru a preveni retenția de apă. Totodată, gustările sănătoase nu ar trebui să conțină niciodată zahăr procesat. Sunt multe idei de gustări sănătoase și rapide pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×