Omleta spaniolă este adorată pentru simplitatea rețetei, dar și pentru gust și sățietate. O prepari foarte simplu, din ingrediente ieftine, într-un timp relativ scurt și cu un minimum de efort. O poți savura caldă, imediat sau rece, luată la pachet. Dacă nu ai încercat-o până acum, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu așa o gustare simplă și delicioasă.
Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi – Ingrediente
- 300-400 gr cartofi
- 1 ceapă, medie
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 5 ouă mari
- sare de mare și piper proaspăt măcinat
Rețeta Tortilla – Mod de preparare
Începi prin a curăța cartofii cu ajutorul unui dispozitiv special de curățare, apoi îi clătești cu apă rece și îi tai în felii subțiri. Șterge-i cu un prosop de hârtie absorbant, pentru a nu rămâne umezi. Dacă nu sunt bine scurși, aceștia se pot lipi de pereții tigăii în timpul preparării.
Curăță, spală cu apă rece și toacă ceapa în cuburi mici. Pune într-o tigaie încăpătoare 2 linguri de ulei apoi adaugă ceapa și setează totul la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și amestec-o pentru 1-2 minute în uleiul încins. Apoi, adaugă și cartofii feliați și bine șterși. Micșorează intensitatea focului la minim și prepară ingredientele timp de 15 până la 20 de minute sau până când feliile de cartofi devin rumene. În tot acest timp, amestecă ingredientele prin înclinarea tigăii, fără a folosi ustensile care să le strivească.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă peste ele sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat. Amestecă bine cu o furculiță, ca pentru rețeta clasică de omletă.
Ridică tigaia de pe foc și adaugă ouăle peste amestecul de cartofi cu ceapă. Apoi, pune-o din nou pe foc, la intensitate scăzută. Lasă tortilla să se prepare aproximativ 10 minute pe prima parte, sau până când ouăle sunt bine preparate.