Frittata: rețetă din bucătăria italiană

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.

Publicat: 18 iunie 2021, 7:52

Frittata este de fapt un fel de omletă în care sunt incluse diverse legume, dar și preparate din carne. Se gătește într-o tigaie încăpătoare, pe flacăra aragazului sau la cuptor.

Este ideal să prepari fittata atunci când îți rămân prin frigider câteva bucăți de friptură și cartofi, de la o masă copioasă în familie. Se poate prepara și cu ingrediente proaspete, iar rezultatul este la fel de gustos.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi, așa gustare savuroasă.

Frittata cu de toate – Ingrediente

Acestea sunt ingredinetele necesare pentru 4 porții de fittata gătită într-o tigaie cu diametrul de 28 cm:

  • 8 ouă medii
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 200 gr bacon afumat
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr cașcaval
  • 20-30 ml ulei de măsline
  • sare și piper

Rețetă de frittata – Mod de preparare

Începe prin a-ți aduce toate ingredientele pe masa de lucru. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cu puțină sare. Lasă-i până se pătrund la testul cu furculița, apoi îi scurgi, îi treci prin jet de apă rece și îi cureți de coajă. Apoi îi feliezi mai grosier și îi lași deoparte până te ocupi de restul ingredientelor. Poți pregăti cartofi la cuptor cu ierburi aromate, dacă îți este mai ușor.

Curăță ardeiul și taie-l în fâșii. Tot în fâșii taie și baconul afumat. Poți folosi șuncă de Praga, sau orice preparat din carne preferi. Taie ceapa verde în rondele, după ce o cureți și o clătești cu apă rece. Răzuiește parmezanul și cașcavalul.

Sparge ouăle într-un bol, presară sare și piper peste ele și amestecă-le bine ca pentru omleta clasică. Adaugă parmezanul răzuit și cașcavalul, de asemeni răzuit și omogenizează compoziția.

Când toate aceste ingrediente sunt pregătite pune tigaia la încins, la foc mediu. Adaugă uleiul de măsline, apoi fâșiile de bacon și rumenește-le ușor pe toate părțile. Adaugă, apoi, fâșiile de ardei și amestecă-le printre cele de bacon. Adaugă și rondelele de ceapă verde, apoi cartofii feliați. Toarnă peste aceste ingrediente compoziția de ouă cu brânzeturi. Amestecă ușor cu o spatulă, să pătrundă bine compoziția de ouă printre celelalte ingrediente.

Așază un capac peste tigaie și lasă frittata cu de toate să se prepare bine până când compoziția este închegată. Dacă dorești frittata mai rumenă și la suprafață, poți să o întorci în tigaie.

Frittata cu de toate după coacere, în tigaie
Frittata cu de toate este un fel de omletă din bucătăria italiană / shutterstock

Cum procedezi pentru a întoarce frittata pe partea cealaltă

Ia o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii. Desfă frittata din tigaie, introducând ușor o spatulă de jur împrejurul acesteia. Apoi înclină tigaia spre farfurie și lasă frittata să alunece în interiorul acesteia. Întoarce tigaia invers peste frittata din farfurie. Introdu o mână sub farfurie, iar pe cealaltă pune-o peste tigaie. Cu o mișcare rapidă a mâinilor, întoarce tigaia invers, apoi îndepărtează farfuria. Neapărat să folosești mănuși de bucătărie pentru a nu te accidenta!

Servește delicioasa frittata cu de toate caldă, la mic dejun, sau la una dintre mesele principale ale zilei. Asorteaz-o cu o salată verde, sau cu roșii proaspete, pentru un plus de prospețime.

Este foarte gustoasă și rece și merge luată la pachet. Spor și poftă bună!

Frittata cu de toate, porționată pe o spatulă
Frittata cu de toate se servește atât caldă cât și rece / Shutterstock
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Cremă ganache de ciocolată într-un bol de lemn, alături de bucăți de ciocolată și o linguriță cu cremă
Rețete
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru...
4
Lourdes Leon într-o rochie argintie cu decolteu adânc în timp ce defilează pe podium
Divertisment
Lourdes Leon a vorbit despre mama sa. Ce a declarat fiica Madonnei în cel mai recent interviu
Lourdes Leon, fiica Madonnei, a oferit un interviu în exclusivitate pentru cea mai bună prietenă a mamei sale, Debi Mazar. Actrița a organizat acest interviu pentru publicația Interview Magazine. Lourdes Leon a fost extrem...
5
O zână la malul mării, superbă, într-o rochie diafană, care intră pe lista celor mai spontane zodii
Horoscop
Zodii spontane. 4 nativi care sunt pregătiți în orice moment
Astrologia are un răspuns pentru orice legat de viața nativilor. Nu se rezumă doar la prezicerea acțiunilor viitoare sau la compatibilitățile pe plan sentimental. Află care sunt cele patru zodii spontane, nativii care sunt...
PARTENERI
×