Reclamă

Frittata: rețetă din bucătăria italiană

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.

Publicat: 18 iunie 2021, 7:52 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:36

Frittata este de fapt un fel de omletă în care sunt incluse diverse legume, dar și preparate din carne. Se gătește într-o tigaie încăpătoare, pe flacăra aragazului sau la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este ideal să prepari fittata atunci când îți rămân prin frigider câteva bucăți de friptură și cartofi, de la o masă copioasă în familie. Se poate prepara și cu ingrediente proaspete, iar rezultatul este la fel de gustos.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi, așa gustare savuroasă.

Frittata cu de toate – Ingrediente

Acestea sunt ingredinetele necesare pentru 4 porții de fittata gătită într-o tigaie cu diametrul de 28 cm:

  • 8 ouă medii
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 200 gr bacon afumat
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr cașcaval
  • 20-30 ml ulei de măsline
  • sare și piper
Reclamă

Rețetă de frittata – Mod de preparare

Începe prin a-ți aduce toate ingredientele pe masa de lucru. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cu puțină sare. Lasă-i până se pătrund la testul cu furculița, apoi îi scurgi, îi treci prin jet de apă rece și îi cureți de coajă. Apoi îi feliezi mai grosier și îi lași deoparte până te ocupi de restul ingredientelor. Poți pregăti cartofi la cuptor cu ierburi aromate, dacă îți este mai ușor.

Curăță ardeiul și taie-l în fâșii. Tot în fâșii taie și baconul afumat. Poți folosi șuncă de Praga, sau orice preparat din carne preferi. Taie ceapa verde în rondele, după ce o cureți și o clătești cu apă rece. Răzuiește parmezanul și cașcavalul.

Reclamă

Sparge ouăle într-un bol, presară sare și piper peste ele și amestecă-le bine ca pentru omleta clasică. Adaugă parmezanul răzuit și cașcavalul, de asemeni răzuit și omogenizează compoziția.

Când toate aceste ingrediente sunt pregătite pune tigaia la încins, la foc mediu. Adaugă uleiul de măsline, apoi fâșiile de bacon și rumenește-le ușor pe toate părțile. Adaugă, apoi, fâșiile de ardei și amestecă-le printre cele de bacon. Adaugă și rondelele de ceapă verde, apoi cartofii feliați. Toarnă peste aceste ingrediente compoziția de ouă cu brânzeturi. Amestecă ușor cu o spatulă, să pătrundă bine compoziția de ouă printre celelalte ingrediente.

Așază un capac peste tigaie și lasă frittata cu de toate să se prepare bine până când compoziția este închegată. Dacă dorești frittata mai rumenă și la suprafață, poți să o întorci în tigaie.

Frittata cu de toate după coacere, în tigaie
Frittata cu de toate este un fel de omletă din bucătăria italiană / shutterstock

Cum procedezi pentru a întoarce frittata pe partea cealaltă

Ia o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii. Desfă frittata din tigaie, introducând ușor o spatulă de jur împrejurul acesteia. Apoi înclină tigaia spre farfurie și lasă frittata să alunece în interiorul acesteia. Întoarce tigaia invers peste frittata din farfurie. Introdu o mână sub farfurie, iar pe cealaltă pune-o peste tigaie. Cu o mișcare rapidă a mâinilor, întoarce tigaia invers, apoi îndepărtează farfuria. Neapărat să folosești mănuși de bucătărie pentru a nu te accidenta!

Servește delicioasa frittata cu de toate caldă, la mic dejun, sau la una dintre mesele principale ale zilei. Asorteaz-o cu o salată verde, sau cu roșii proaspete, pentru un plus de prospețime.

Este foarte gustoasă și rece și merge luată la pachet. Spor și poftă bună!

Frittata cu de toate, porționată pe o spatulă
Frittata cu de toate se servește atât caldă cât și rece / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×