Frittata este de fapt un fel de omletă în care sunt incluse diverse legume, dar și preparate din carne. Se gătește într-o tigaie încăpătoare, pe flacăra aragazului sau la cuptor.
Este ideal să prepari fittata atunci când îți rămân prin frigider câteva bucăți de friptură și cartofi, de la o masă copioasă în familie. Se poate prepara și cu ingrediente proaspete, iar rezultatul este la fel de gustos.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi, așa gustare savuroasă.
Frittata cu de toate – Ingrediente
Acestea sunt ingredinetele necesare pentru 4 porții de fittata gătită într-o tigaie cu diametrul de 28 cm:
- 8 ouă medii
- 4 cartofi mari
- 1 ardei gras, roșu
- 1 legătură de ceapă verde
- 200 gr bacon afumat
- 50 gr parmezan
- 100 gr cașcaval
- 20-30 ml ulei de măsline
- sare și piper
Rețetă de frittata – Mod de preparare
Începe prin a-ți aduce toate ingredientele pe masa de lucru. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cu puțină sare. Lasă-i până se pătrund la testul cu furculița, apoi îi scurgi, îi treci prin jet de apă rece și îi cureți de coajă. Apoi îi feliezi mai grosier și îi lași deoparte până te ocupi de restul ingredientelor. Poți pregăti cartofi la cuptor cu ierburi aromate, dacă îți este mai ușor.
Curăță ardeiul și taie-l în fâșii. Tot în fâșii taie și baconul afumat. Poți folosi șuncă de Praga, sau orice preparat din carne preferi. Taie ceapa verde în rondele, după ce o cureți și o clătești cu apă rece. Răzuiește parmezanul și cașcavalul.