Reclamă

Idei de mic dejun pentru diminețile aglomerate

Dimineața este partea zilei în care majoritatea oamenilor se grăbesc cel mai mult. Își fac rutina de dimineață, poate puțin sport, un duș pe fugă și pleacă la birou. Foarte puțini alocă timp pentru prima masă a zilei. Unii spun că nu au idei de mic dejun, alții că nu au timp de el. Totuși, această abordare trebuie să se schimbe.

Publicat: 3 iunie 2021, 7:38

Micul dejun este cea mai importantă masă dintr-o zi, conform specialiștilor în nutriție. De ceea ce mănânci la prima oră a dimineții, depinde cât de productiv vei fi, cum te vei simți în ziua respectivă, și în general, pe termen lung. Așadar, încearcă să-ți formezi deprinderea de a mânca dimineața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce este atât de important micul dejun

Din cauza ritmului foarte alert al zilelor noastre, nu acordăm suficientă importanță unor obiceiuri sănătoase. Ne este greu să ne mobilizăm să facem mișcare, să mâncăm cât și ce trebuie, și nu numai. Un mic dejun sănătos te va ajuta să faci față tuturor activităților de peste zi, dar mai important, te va împiedica să ronțăi gustărele nesănătoase între mesele principale.

Există o mulțime de avantaje care te pot face să începi să mănânci la micul dejun. Fructele sau legumele sunt cele mai la îndemână în orice sezon, dar și cele mai nutritive. Ele îți vor oferi un necesar important de vitamine datorită cărora vei avea suficientă energie pentru câteva ore bune.

Nu uita că o alimentație sănătoasă la fiecare dintre cele trei mese principale, dar și la gustările dintre ele, te vor ajuta să previi afecțiuni grave, precum obezitatea.

Idei de mic dejun rapide și sănătoase

Reclamă

Dacă ești genul care sare pentru micul dejun pentru a-l recupera la prânz sau chiar seara, ar trebui să renunți la această obișnuință. Încearcă să-ți faci timp pentru cea mai importantă masă din zi. Este important să mănânci moderat de fiecare dată, fără să-ți forțezi organismul, pentru că la un moment dat, acesta poate să nu mai funcționeze la fel de eficient.

Dacă ți-am dat de gândit și îți dorești să începi o rutină nouă, te poți inspira din următoarele idei de mic dejun pe care le-am pregătit pentru tine.

Iaurt cu fructe

Reclamă

Este o combinație foarte simplă pe care o poți obține în două-trei minute. Alege un iaurt slab și fructele preferate. Spală-le, taie-le sau pasează-le, după caz, și amestecă-le într-un bol. Micul dejun este gata pentru servire. Dacă vrei, poți adauga nucile sau alunele tale preferate și chiar o linguriță de miere pentru un gust mai dulce.

O combinație foarte simplă pe care o poți obține în două minute / Shutterstock

Omletă

Există foarte multe idei de mic dejun pentru acest preparat sănătos și gustos. Omleta poate fi pregătită în foarte multe feluri pentru că este foarte versatilă, menționează Goodhousekeeping.com. Poți face o omletă simplă, doar cu puțină sare pentru gust.

De asemenea, poți găti repede și o omletă cu diverse tipuri de brânză sau chiar cu somon, pentru ocazii mai speciale. Îți recomandăm o rețetă gata în cel mult zece minute.

Vei avea nevoie de 2 ouă, de puțin unt sau ulei și de sare. Încălzește bine tigaia și pune untul la topit. Nu trebuie să fie mai mult de zece grame. Bate foarte bine ouăle și pune sare după gust. Lasă omleta câte două minute pe fiecare parte.

Omleta poate fi pregătită în foarte multe feluri / Shutterstock

Clătite

Fie că ți-e poftă de un desert delicios sau ai prefera o gustare sărată, clătitele te pot scoate din impas de fiecare dată. Pentru pregătirea lor ai nevoie de câteva ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Pregătește 1 litru de lapte, 5 ouă, 300 de grame de faină, 2 linguri de zahăr, 1 linguriță de sare, 2 linguri de apă, 3 linguri de ulei.

Sparge ouăle, adaugă sarea și zahărul și amestecă bine până la omogenizare. Completează compoziția cu făină și continuă să amesteci până obții un aluat suficient de gros. Amestecă mai departe și adaugă câte puțin din lapte. La final trebuie să adaugi apa și uleiul.

Pentru clătite subțiri și pufoase vei avea nevoie de o tigaie bună / Shutterstock

Nu uita să pregătești o tigaie specială pentru a obține foi subțiri. Poți pune aproape orice vrei apoi pe clătite: gem, ciocolată, frișcă, brânză dulce sau sărată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×