Reclamă

bucătăria italiană

Caponata Siciliană. Rețetă inspirată din bucătăria italiană
Rețete
// 7 noiembrie 2024

Caponata Siciliană. Rețetă inspirată din bucătăria italiană

Dacă adori preparatele pe bază de vinete, încearcă și rețeta de caponata siciliană, simplă și ușor de preparat. Este o rețetă inspirată din bucătăria siciliană, apreciată pentru combinația de arome dulci și acrișoare. Este un preparat pe bază de legume prăjite, pentru a le intensifica gustul, apoi combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Preparatul poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca garnitură.
Reclamă
Paste cu creveți și usturoi. Rețetă simplă și hrănitoare
Rețete
// 5 noiembrie 2024

Paste cu creveți și usturoi. Rețetă simplă și hrănitoare

Pentru un prânz delicios și hrănitor sau pentru o cină simplă și ușoară, prepară rețeta de paste cu creveți și usturoi. Este un fel de mâncare rapid și ușor de făcut, care pune în valoare gustul dulce al creveților și aroma intensă a usturoiului.
Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval
Rețete
// 4 noiembrie 2024

Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval

Această rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval este ideală pentru momentele în care vrei o masă rapidă, simplă și delicioasă. Pastele orecchiette sunt perfecte pentru acest sos simplu, dar savuros, fiecare bucățică având o ușoară cremozitate de la unt și cașcaval. Pancetta crocantă adaugă un contrast de textură și un gust sărat-dulce foarte plăcut.
Tiramisu cu fistic și căpșuni. Rețetă prezentată la pahar
Rețete
// 23 octombrie 2024

Tiramisu cu fistic și căpșuni. Rețetă prezentată la pahar

Această rețetă de tiramisu cu fistic și căpșuni combină desertul clasic cu prospețimea căpșunilor și aroma intensă de fistic. Desertul poate fi montat sub formă clasică, pe un platou, dar va arăta mai interesant montat în pahare.
Reclamă
Risotto alla Milanese. Un preparat cremos și aromat
Rețete
// 16 august 2024

Risotto alla Milanese. Un preparat cremos și aromat

Risotto alla Milanese este un preparat emblematic al bucătăriei italiene, specific regiunii Lombardia și orașului Milano. Este cunoscut pentru culoarea sa aurie, dată de șofran, și pentru textura sa cremoasă. Este un preparat elegant, care pune în valoare simplitatea și calitatea ingredientelor utilizate. Este perfect pentru ocazii speciale, dar și pentru o masă deosebită în familie.
Tiramisu cu fistic. O variantă rafinată și delicioasă a desertului italian
Rețete
// 6 august 2024

Tiramisu cu fistic. O variantă rafinată și delicioasă a desertului italian

Tiramisu cu fistic este un desert rafinat și aromat, ce combină textura cremoasă și ușoară a mascarpone-ului cu gustul inconfundabil al fisticului. Îți oferim mai jos rețeta, pentru a te bucura și tu de gustul delicios al desertului.
Cacio e Pepe. Rețetă simplă din bucătăria italiană
Rețete
// 5 august 2024

Cacio e Pepe. Rețetă simplă din bucătăria italiană

Cacio e Pepe este un preparat clasic din bucătăria italiană, specific regiunii Lazio și în special Romei. Numele său se traduce literalmente ca „brânză și piper”, reflectând ingredientele sale principale. Este o mâncare simplă, dar savuroasă, ce exemplifică perfect filosofia italiană de a folosi ingrediente de calitate și tehnici precise pentru a crea arome extraordinare din simplitate.
Fettuccine Alfredo. O rețetă italiană, simplă și savuroasă
Rețete
// 1 august 2024

Fettuccine Alfredo. O rețetă italiană, simplă și savuroasă

Rețeta de fettuccine Alfredo este un preparat bogat și cremos, având la bază paste fettuccine acoperite cu un sos din unt și parmezan. Adesea, se adaugă smântână pentru a spori cremozitatea, deși rețeta originală nu o include. Se servește de obicei fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru decor.
Spaghetti alla Puttanesca. Rețetă tradițională, italiană
Rețete
// 2 iulie 2024

Spaghetti alla Puttanesca. Rețetă tradițională, italiană

Spaghetti alla Puttanesca este un fel de mâncare tradițional italian, specific regiunii Napoli. Este cunoscut pentru aromele sale puternice și îndrăznețe, datorate combinației de anșoa, usturoi, măsline și capere.
Zeppole. Rețetă de gogoși din bucătăria italiană
Rețete
// 12 iunie 2024

Zeppole. Rețetă de gogoși din bucătăria italiană

Zeppole sunt gogoși italiene delicioase, preparate din celebrul aluat opărit care se folosește și la rețetele de eclere, choux sau profiterol. Sunt strâns legate de festivitățile religioase și sunt adesea pregătite și consumate în familie în timpul sărbătorilor. Sunt, de asemenea, o delicatesă populară la festivaluri și evenimente comunitare, unde sunt servite fierbinți și proaspete.
Cannelloni cu carne tocată. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Rețete
// 30 mai 2024

Cannelloni cu carne tocată. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Printre rețetele delicioase și consistente din bucătăria italiană se numără și rețeta de cannelloni cu carne tocată. Prepar-o și tu și răsfață-ți familia cu ea la masa de prânz.
Gnocchi alla Sorrentina. Rețetă din bucătăria italiană
Rețete
// 24 mai 2024

Gnocchi alla Sorrentina. Rețetă din bucătăria italiană

Gnocchi alla Sorrentina este un preparat italian delicios, originar din regiunea Sorrento, aflată în sudul Italiei. Este o mâncare delicioasă și consistentă în care se combină gnocchi de cartofi cu un sos bogat de roșii, mozzarella și parmezan.
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Rețete
// 17 mai 2024

Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros

Rețeta de frittata cu sparanghel poate fi o alegere delicioasă pentru o masă ușoară și sănătoasă. Este ideală pentru micul dejun, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou.
Maritozzi. Rețetă de brioșe italiene cu cremă de frișcă
Rețete
// 22 aprilie 2024

Maritozzi. Rețetă de brioșe italiene cu cremă de frișcă

Maritozzi este denumirea unor brioșe sau chifle tradiționale italiene, umplute cu cremă de frișcă. Aluatul se prepară cu ulei de măsline extravirgin, nu cu unt, precum brioșele clasice. Specială la aceste brioșe este aromă unică de miere cu citrice și vanilie. După umplerea cu frișcă, desertul devine cu adevărat irezistibil.
Sfogliatella. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Rețete
// 17 aprilie 2024

Sfogliatella. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană

Sfogliatella este denumirea unui desert delicios, cu aspect spectaculos, din bucătăria italiană. Rețeta își are originea în regiunea Campania și se consideră a fi una dintre cele mai vechi prăjituri din lume, datând de peste 400 de ani.
Spaghete milaneze. Rețetă de paste cu bacon și ciuperci, în sos de roșii
Rețete
// 8 martie 2024

Spaghete milaneze. Rețetă de paste cu bacon și ciuperci, în sos de roșii

Dacă îți plac preparatele cu paste și ești în căutare de rețete savuroase, trece pe listă și rețeta de spaghete milaneze. Este o rețetă de paste cu bacon și ciuperci, în sos de roșii.
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană
Rețete
// 6 februarie 2024

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Rețetă de pâine italiană

Dacă îți este poftă de pâine de casă, dar te temi că nu ai timp suficient pentru toate etapele preparării acesteia, îți oferim o rețetă de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Pâinea focaccia se coace într-un timp mult mai scurt, la temperatură mai ridicată.
Canestrelli. Rețetă de biscuiți italieni, simpli și delicioși
Rețete
// 28 decembrie 2023

Canestrelli. Rețetă de biscuiți italieni, simpli și delicioși

Pentru a-ți îndulci diminețile reci de iarnă sau pentru un platou bogat cu fursecuri, poți prepara și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Este o rețetă simplă de biscuiți fragezi și delicioși.
Tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar
Rețete
// 22 noiembrie 2023

Tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar

Dacă ești în căutarea unui desert savuros, spectaculos și fără coacere, îți recomandăm să încerci rețeta de tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar.
Gnocchi alla romana. Rețetă de crochete din parmezan cu griș, la cuptor
Rețete
// 11 octombrie 2023

Gnocchi alla romana. Rețetă de crochete din parmezan cu griș, la cuptor

Gnocchi alla romana este o rețetă tradițională italienească, ce provine din regiunea Lazio. Rețeta nu are nimic în comun cu celebrii gnocchi de cartofi. Este un prepart simplu și tare gustoas.
Lasagna cu spanac și brânzeturi, mai simplă și mai sănătoasă
Rețete
// 28 iunie 2023

Lasagna cu spanac și brânzeturi, mai simplă și mai sănătoasă

Dacă te numeri printre iubitorii preparatelor pe bază de paste făinoase, îți recomandăm să încerci și rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi. Este mai simplă și mai sănătoasă decât în varianta cu carne tocată.
Tiramisu cu căpșuni. Rețeta unui desert de nerefuzat
Rețete
// 15 mai 2023

Tiramisu cu căpșuni. Rețeta unui desert de nerefuzat

Dacă adori celebrul desert tradițional italian, numit Tiramisu, și ești în căutare de combinații interesante, încearcă și rețeta de Tiramisu cu căpșuni. Căpșunile vor oferi atât un gust delicios, cât și un aspect spectaculos.
Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la pahar
Rețete
// 2 mai 2023

Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la pahar

Cele mai potrivite deserturi pentru atunci când ai musafiri sunt, de departe, deserturile la pahar. Sunt porționate exact pentru o persoană, sunt spectaculoase și de mare efect. Îți oferim mai jos o rețetă de Panna Cotta cu mango și căpșuni pe care o poți prepara pentru un weekend cu prietenii.
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Rețete
// 30 martie 2023

Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană

Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi cea mai simplă și mai gustoasă rețetă. Rețeta de focaccia simplă de casă, din bucătăria italiană, este printre cele mai rapide și gustoase rețete de pâine.
Biscotti sau Cantucci. Rețetă de biscuiți toscani cu migdale
Rețete
// 25 ianuarie 2023

Biscotti sau Cantucci. Rețetă de biscuiți toscani cu migdale

Biscotti sau Cantucci sunt denumirile unor biscuiți cu migdale, delicioși și foarte aromați, din bucătăria italiană. Interesant la acești biscuiți este modul de preparare. Biscuiții se coc de două ori, după cum se înțelege și din traducerea cuvântului biscotti (bis+cotto).
Bomboloni. Rețetă de gogoși italiene
Rețete
// 2 noiembrie 2022

Bomboloni. Rețetă de gogoși italiene

Dacă adori gogoșile și ești în căutarea unei rețete mai deosebite, încearcă rețeta de bomboloni. Este o rețetă de gogoși din bucătăria italiană.
Porchetta. Rețetă italiană de friptură din carne de porc
Rețete
// 12 octombrie 2022

Porchetta. Rețetă italiană de friptură din carne de porc

Porchetta este denumirea unei fripturi din bucătăria italiană, preparată din carne de porc, foarte aromată și foarte îndrăgită în peninsulă. Se spune că era una dintre fripturile preferate ale împăratului Nero.
Cannoli cu cacao și cremă de mascarpone
Rețete
// 10 iunie 2022

Cannoli cu cacao și cremă de mascarpone

Dacă ți-ai propus să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de cannoli cu cacao și cremă de mascarpone. Cannoli este denumirea unui desert spectaculos, din bucătăria italiană, originar din Sicilia. Este de fapt un simbol al acestei regiuni.
Granita de cireșe. Desert răcoros din bucătăria italiană
Rețete
// 3 iunie 2022

Granita de cireșe. Desert răcoros din bucătăria italiană

A venit vara, s-au copt cireșele, iar în zilele toride ce vor veni, cu siguranță îți vei dori să te răcorești cu ceva delicios. Îți oferim o rețetă perfectă pentru acele zile, denumită Granita de cireșe.
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Rețete
// 15 martie 2022

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Dacă adori pâinea de casă sau pizza, îți oferim o rețetă de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi, pe care o poți prepara pentru micul dejun sau gustarea de la birou.
Minestrone. Rețetă italiană de supă din legume și paste
Rețete
// 14 martie 2022

Minestrone. Rețetă italiană de supă din legume și paste

Dacă adori supele de legume pline de savoare și culoare, îți recomandăm o rețetă italiană de supă Minestrone. Este un preparat gustos, foarte consistent și hrănitor, care se prepară din multe legume și paste sau orez.
Fursecuri Amaretti. Fursecuri italienești din migdale măcinate
Rețete
// 23 februarie 2022

Fursecuri Amaretti. Fursecuri italienești din migdale măcinate

Dacă obișnuiești să servești dimineața ceva dulce, alături de un ceai aromat sau de cafea, îți oferim o rețetă de fursecuri Amaretti, pe care o poți prepara într-un timp scurt.
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat gustos și cremos
Rețete
// 30 noiembrie 2021

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat gustos și cremos

Dacă ești în căutarea unei rețete de mâncare gustoasă și consistentă cu care să-i cucerești pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan, inspirată din bucătăria italiană. Vei obține un preparat gustos cu textură cremoasă, demn de o masă copioasă, alături de cei dragi.
Tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă
Rețete
// 17 noiembrie 2021

Tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă

Pentru momentele în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios și de nerefuzat, îți oferim rețeta de tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă. Este un preparat simplu de realizat, fără ouă în compoziție, cu aromă de lichior și cafea. În plus, zmeura oferă desertului și un plus de aromă fructată.
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Rețete
// 21 octombrie 2021

Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste

Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Parmigiana de vinete. Rețetă clasică din bucătăria italiană
Rețete
// 22 septembrie 2021

Parmigiana de vinete. Rețetă clasică din bucătăria italiană

Parmigiana de vinete este o rețetă din bucătăria tradițională italiană de vinete cu parmezan și cu sos de roșii. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă și consistentă.
Pizza Margherita. Cea mai simplă rețetă de pizza italiană
Rețete
// 14 septembrie 2021

Pizza Margherita. Cea mai simplă rețetă de pizza italiană

Dacă ți-ai propus să prepari pizza de casă, dar nu poți să te decizi cu ce topping să o combini, îți recomandăm cea mai simplă rețetă de pizza italiană: Pizza Margherita.
Spaghetti alla Norma. Rețetă italiană de paste cu vinete
Rețete
// 9 septembrie 2021

Spaghetti alla Norma. Rețetă italiană de paste cu vinete

Dacă te gândești să gătești o rețetă de paste pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta Spaghetti alla Norma. Este o minunată rețetă italiană de paste integrale cu vinete și roșii, perfectă pentru sezonul vinetelor și nu numai.
Zabaglione. Desert fin cu gust divin, din bucătăria italiană
Rețete
// 20 august 2021

Zabaglione. Desert fin cu gust divin, din bucătăria italiană

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin cu gust divin, pe care să îl poți savura la o cină romantică, îți oferim o rețeta desertului Zabaglione, care te va cuceri de la prima degustare.
Penne all’arrabbiata. Rețetă de paste cu sos picant de roșii
Rețete
// 14 august 2021

Penne all’arrabbiata. Rețetă de paste cu sos picant de roșii

Dacă ești în pană de idei și ai nevoie de o idee de preparat pentru o masă rapidă, îți oferim o rețetă de paste cu sos picant de roșii, cunoscută sub denumirea de Penne all’arrabbiata. Este o rețetă simplă, așa cum sunt, de altfel, majoritatea rețetelor care conțin paste.
Spaghete aglio e olio. Cea mai simplă rețetă de paste
Rețete
// 23 iulie 2021

Spaghete aglio e olio. Cea mai simplă rețetă de paste

Dacă îți plac preparatele cu paste și cauți o rețetă simplă, rapidă și delicioasă, încearcă rețeta de spaghete aglio e olio, din bucătăria italiană.
Lasagna bolognese: rețetă tradițională italienească
Rețete
// 12 iulie 2021

Lasagna bolognese: rețetă tradițională italienească

Pentru o masă de prânz consistentă și hrănitoare, rețeta tradițională italienească de lasagna bolognese este mai mult decât perfectă.
Paste cu ton și lămâie: rețetă din bucătăria italiană
Rețete
// 30 iunie 2021

Paste cu ton și lămâie: rețetă din bucătăria italiană

Dacă ești în pană de idei ce să mai gătești pentru o masă simplă și ușoară, îți oferim o rețetă de paste cu ton și lămâie, din bucătăria italiană. Este o rețetă rapidă, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Frittata: rețetă din bucătăria italiană
Rețete
// 18 iunie 2021

Frittata: rețetă din bucătăria italiană

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.
Rețetă de spaghete carbonara. Preparat din bucătăria italiană
Rețete
// 15 aprilie 2021

Rețetă de spaghete carbonara. Preparat din bucătăria italiană

Atunci când îți dorești un preparat rapid, gustos și sățios, probabil rețetele de paste sunt primele la care te gândești. Unul dintre cele mai îndrăgite astfel de preparate este această rețetă de spaghete carbonara.
×