Reclamă

Tiramisu cu căpșuni. Rețeta unui desert de nerefuzat

Dacă adori celebrul desert tradițional italian, numit Tiramisu, și ești în căutare de combinații interesante, încearcă și rețeta de Tiramisu cu căpșuni. Căpșunile vor oferi atât un gust delicios, cât și un aspect spectaculos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 mai 2023, 6:43

Tiramisu clasic este un desert care are la bază pișcoturile Savoiardi, însiropate în cafea și combinate cu o cremă din mascarpone, ouă și zahăr. În unele rețete, crema se aromatizează cu lichior, iar în altele, lichiorul se pune în siropul de cafea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru că rețeta originală se prepară cu ouă crude, nesupuse vreunui proces termic, bucătarii iscusiți au adaptat rețeta pe parcurs, excluzând ouăle. Rețeta a devenit mai simplă și mai ușoară. Descoperă și rețeta clasică de tort Tiramisu.

Una dintre variantele acestei rețete ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas. Prepar-o și tu pentru a te bucura de gustul delicios al acestui desert celebru.

Tiramisu cu căpșuni – Ingrediente

Pe lângă clasicele pișcoturi Savoiardi, elementele de bază pentru acest desert, mai ai nevoie de ingrediente pentru siropul de trampare a acestora. De asemenea, mai ai nevoie și de ingrediente pentru cremă.

Reclamă

Pentru baza tortului:

  • 1 pachet de pișcoturi Savoiardi.

Pentru sirop:

  • 600 ml de cafea fiartă și ușor îndulcită
  • 1-2 lingurițe de lichior Amaretto.
Reclamă

Pentru cremă:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 30 ml lichior Amaretto sau un alt lichior (opțional)
  • 1 praf de sare
  • 200 gr de căpșuni proaspete
  • pudră de cacao pentru decor.

Tiramisu cu căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cafelei care necesită fierbere, dar și răcire, înainte de a însiropa pișcoturile. Prepară cafeaua la espressor, la filtru sau la ibric, după gustul tău. Îndulcește-o, dar foarte puțin. Dacă obișnuiești să consumi cafeaua neîndulcită, o poți lăsa așa și pentru desert. Pișcoturile sunt oricum dulci și poți adăuga opțional mai mult zahăr în cremă.

După fierberea și răcirea cafelei, poți adăuga lichiorul preferat în ea. Acesta este opțional, dar va aromatiza tare plăcut desertul.

Cum prepari crema de mascarpone

Pune frișca lichidă rece în bolul mixerului și amestec-o doar până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și continuă să amesteci până când începe să capete fermitate. Adaugă mascarponele și continuă amestecarea până la omogenizarea cremei. Apoi, adaugă lichiorul, dacă optezi și pentru acesta. Un praf de sare adăugat va accentua gustul delicios al cremei de mascarpone. Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Pentru a monta tortul, poți folosi un platou rotund sau unul dreptunghiular, dar și pahare. Este foarte apreciat și Tiramisu la pahar pentru că arată spectaculos și va fi direct porționat.

Două pahare și un platou rotund cu Tiramisu cu căpșuni
Pișcoturile, mascarponele și cafeaua sunt ingredientele de bază pentru desertul italian / Shutterstock

Indiferent de vasul în care vei monta desertul, vei așeza straturi succesive de pișcoturi însiropate cu cafea, cremă de mascarpone și căpșuni tăiate în felii. Peste ultimul strat, care va fi din cremă, vei presăra și puțină pudră de cacao. Pe aceasta poți să o adaugi în momentul servirii.

Desertul Tiramisu în varianta cu fructe
Pudra de cacao se poate adăuga peste desert în timpul servirii / Shutterstock

Pune deliciosul Tiramisu cu căpșuni la rece pentru o oră, înainte de a-l servi. Este mult mai delicios servit rece. Pentru sezonul zmeurei coapte avem pentru tine și o rețetă de Tiramisu cu zmeură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×