Tiramisu clasic este un desert care are la bază pișcoturile Savoiardi, însiropate în cafea și combinate cu o cremă din mascarpone, ouă și zahăr. În unele rețete, crema se aromatizează cu lichior, iar în altele, lichiorul se pune în siropul de cafea.
Pentru că rețeta originală se prepară cu ouă crude, nesupuse vreunui proces termic, bucătarii iscusiți au adaptat rețeta pe parcurs, excluzând ouăle. Rețeta a devenit mai simplă și mai ușoară. Descoperă și rețeta clasică de tort Tiramisu.
Una dintre variantele acestei rețete ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas. Prepar-o și tu pentru a te bucura de gustul delicios al acestui desert celebru.
Tiramisu cu căpșuni – Ingrediente
Pe lângă clasicele pișcoturi Savoiardi, elementele de bază pentru acest desert, mai ai nevoie de ingrediente pentru siropul de trampare a acestora. De asemenea, mai ai nevoie și de ingrediente pentru cremă.
Pentru baza tortului:
- 1 pachet de pișcoturi Savoiardi.
Pentru sirop:
- 600 ml de cafea fiartă și ușor îndulcită
- 1-2 lingurițe de lichior Amaretto.