Reclamă

Spumă de căpșuni cu albușuri. Cel mai simplu desert, gata în 10 minute

Dacă ești în căutarea unui desert rapid pe bază de căpșuni, rețeta de spumă de căpșuni cu albușuri. Nu petreci mai mult de 10 minute preparând acest desert savuros. În plus, nu ai nevoie de ingrediente multe sau complexe.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 mai 2023, 6:22

Căpșunile sunt delicioase atunci când le savurezi simple, dar aduc un plus de gust, aromă și culoare, dacă sunt incluse în deserturi. Aceste fructe au o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Conțin vitamine, precum C, E, B1, B2, B6 sau K, dar și minerale, precum fier, calciu, magneziu. În conținutul căpșunilor se găsesc și fibre, care ajută în procesul de digestie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antocianina este o substanță din conținutul căpșunilor responsabilă cu stimularea arderii depunerilor de grăsime. În plus, au foarte puține calorii, ceea ce le fac ideale de consumat și în cadrul diferitelor diete.

Consumul de căpșuni este recomandat și persoanelor care suferă de anemie. Acestea au proprietăți nutritive, asigurând o alimentație corespunzătoare combaterii anemiei.

Profită și tu de aceste multiple proprietăți, incluzând căpșunile în dieta ta, mai ales în plin sezon al coacerii acestora.

Urmărește mai jos rețeta celui mai simplu și rapid desert cu căpșuni, pentru a-l prepara și savura alături de cei dragi.

Reclamă

Spumă de căpșuni cu albușuri – Ingrediente

  • 250 gr de căpșuni bine coapte
  • 4 albușuri de ouă medii
  • 125 gr de zahăr tos
  • 25 gr de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare.

Rețeta spumei de căpșuni – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de preparare a desertului, este important să ții cont de câteva sfaturi importante.

Reclamă

Pentru reușita bezelei din albușuri, acestea nu trebuie să fie reci, abia scoase din frigider. Pune-le în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei pentru 20-30 de minute. Presară și un praf de sare peste ele. Acesta are rolul în obținerea fermității bezelei într-un timp mai scurt.

De asemenea, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, poți măcina și zahărul tos. Macină-l împreună cu zahărul vanilat pentru a se intensifica aroma.

Cum prepari spumă de căpșuni cu albușuri

Înainte de prepararea bezelei, pregătește căpșunile. Clătește-le bine cu apă rece și lasă-le să se scurgă într-o sită sau pe prosoape de hârtie absorbante. Curăță-le și pune-le în recipientul unui blender. Adaugă și 1-2 linguri din cantitatea de zahăr și procesează-le până când obții un sos cremos și delicios.

Trece sosul de căpșuni prin sită doar dacă îl dorești fin și fără semințe.

Piure de căpșuni în recipientul blenderului
Piureul de căpșuni se va trece prin sită / Shutterstock

Descoperă și cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp.

Pentru a prepara bezeaua, după ce albușurile s-au încălzit la temperatura camerei, pornește mixerul și amestecă albușurile presărate cu sare până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat zahărul și amestecă-le energic, până când bezeaua devine fermă. Amestecă bezeaua de albușuri cu sosul de căpșuni și pune vasul la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Bol cu amestec de căpșuni și bezea
După preparare spuma de căpșuni cu albușuri de ouă se pune la frigider / Shutterstock

Apoi, poți porționa delicioasa spumă de căpșuni cu albușuri în pahare sau în cupe de înghețată. Decoreaz-o cu căpșuni proaspete și servește-o alături de cei dragi.

Spumă de căpșuni cu albușuri de ouă în pahare
Spuma de căpșuni se servește rece, decorată cu căpșuni proaspete / Shutterstock

O altă rețetă de desert rapid și simplu cu căpșuni pe care îl poți prepara este rețeta de Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×