Căpșunile sunt delicioase atunci când le savurezi simple, dar aduc un plus de gust, aromă și culoare, dacă sunt incluse în deserturi. Aceste fructe au o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Conțin vitamine, precum C, E, B1, B2, B6 sau K, dar și minerale, precum fier, calciu, magneziu. În conținutul căpșunilor se găsesc și fibre, care ajută în procesul de digestie.
Antocianina este o substanță din conținutul căpșunilor responsabilă cu stimularea arderii depunerilor de grăsime. În plus, au foarte puține calorii, ceea ce le fac ideale de consumat și în cadrul diferitelor diete.
Consumul de căpșuni este recomandat și persoanelor care suferă de anemie. Acestea au proprietăți nutritive, asigurând o alimentație corespunzătoare combaterii anemiei.
Profită și tu de aceste multiple proprietăți, incluzând căpșunile în dieta ta, mai ales în plin sezon al coacerii acestora.
Urmărește mai jos rețeta celui mai simplu și rapid desert cu căpșuni, pentru a-l prepara și savura alături de cei dragi.
Spumă de căpșuni cu albușuri – Ingrediente
- 250 gr de căpșuni bine coapte
- 4 albușuri de ouă medii
- 125 gr de zahăr tos
- 25 gr de zahăr vanilat
- 1 praf de sare.
Rețeta spumei de căpșuni – Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de preparare a desertului, este important să ții cont de câteva sfaturi importante.