Reclamă

Pandișpan cu căpșuni. Un desert simplu și delicios

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aroma și gustul căpșunilor, include-le și în preparatele tale culinare. Pregătește o rețetă delicioasă de pandișpan cu căpșuni, simplă și ușoară, cu ingrediente accesibile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 mai 2023, 6:11

Pandișpanul este unul dintre cele mai simple deserturi, cu textura cea mai pufoasă, ca un burete. Este ușor asemănător cu checul, dar acesta din urmă are o textură mai densă și ușor umedă. Diferența dintre pandișpan și chec constă în grăsimea adăugată în compoziția checului (unt sau ulei).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de pandișpan se folosesc și pentru prepararea blaturilor de tort. Pornind de la rețeta de bază, se mai poate adăuga în compoziție pudră de cacao, de roșcove, etc. De asemenea, se pot adăuga fructe proaspete sau fructe uscate.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru pandișpan. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată a pandișpanului cu căpșuni.

Pandișpan cu căpșuni – Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr
  • 225 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 250 gr căpșuni proaspete
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Reclamă

Rețeta pandișpanului cu căpșuni – Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de pandișpan, adună pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă.

Ouăle necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, pentru reușita amestecării albușurilor. Scoate-le din frigider cu aproximativ 20-30 de minute înainte.

Între timp pregătește și căpșunile. Clătește-le bine cu apă rece, apoi lasă-le la scurs într-o sită. După scurgere, îndepărtează frunzele, codițele și partea mai albă de la capete. Apoi, taie-le în jumătăți sau în sferturi.

Reclamă

Cum prepari compoziția pentru pandișpan cu căpșuni

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o forma de copt rotundă cu diametrul de 28 cm. Poți folosi și o tavă pătrată de 25/25 cm sau una dreptunghiulară de 20/30 cm. Așază hârtie de copt atât la baza formei, cât și pe lateralele acesteia. Unge hârtia de copt cu puțin ulei pentru a se desface ușor de pe pandișpan.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le folosind un tel sau mixerul, până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul treptat și amestecă energic albușurile până când obții o bezea foarte fermă. Îndepărtează mixerul și adaugă pe rând gălbenușurile în bezeaua de albușuri.

Folosește o spatulă și amestecă ușor compoziția, cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în ea. Apoi, încorporează treptat făina trecută prin sită, folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția obținută în forma de copt și înfige în ea bucăți de căpșuni. Deasupra compoziției adaugă jumătăți de căpșuni cu partea decupată în jos.

Compoziție de prăjitură cu căpșuni în forma de copt
Deasupra blatului de pandișpan se vor așeza jumătăți de căpșuni cu decupajul în jos / Shutterstock

Pune tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul pandișpan cu căpșuni pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un platou de servire.

Pandișpan cu căpșuni decorat cu zahăr pudră
Pandișpanul cu căpșuni se va lăsa să se răcească în forma de copt, apoi se transferă pe platou / Shutterstock

Decorează-l cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și porționează-l frumos. Familia și prietenii se vor bucura savurând acest desert delicios cu fructe.

Prăjitură rotundă cu căpșuni, porționată pe platou și pe farfurie, alături de căpșuni proaspete
Căpșunile se combină plăcut cu aroma de vanilie / Shutterstock

Pentru data viitoare, când dorești să prepari un desert cu căpșuni, îți recomandăm rețeta de tort de căpșuni cu glazură oglindă și flori comestibile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×