Pandișpanul este unul dintre cele mai simple deserturi, cu textura cea mai pufoasă, ca un burete. Este ușor asemănător cu checul, dar acesta din urmă are o textură mai densă și ușor umedă. Diferența dintre pandișpan și chec constă în grăsimea adăugată în compoziția checului (unt sau ulei).
Rețetele de pandișpan se folosesc și pentru prepararea blaturilor de tort. Pornind de la rețeta de bază, se mai poate adăuga în compoziție pudră de cacao, de roșcove, etc. De asemenea, se pot adăuga fructe proaspete sau fructe uscate.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru pandișpan. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată a pandișpanului cu căpșuni.
Pandișpan cu căpșuni – Ingrediente
- 6 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 225 gr de făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 250 gr căpșuni proaspete
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Rețeta pandișpanului cu căpșuni – Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de pandișpan, adună pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă.
Ouăle necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, pentru reușita amestecării albușurilor. Scoate-le din frigider cu aproximativ 20-30 de minute înainte.
Între timp pregătește și căpșunile. Clătește-le bine cu apă rece, apoi lasă-le la scurs într-o sită. După scurgere, îndepărtează frunzele, codițele și partea mai albă de la capete. Apoi, taie-le în jumătăți sau în sferturi.