Rețeta desertului este perfectă pentru momentele în care îți dorești un desert rapid, delicios, dar și aspectuos. Este simplă și rapid de preparat, din ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Cheesecake-ul se poate monta atât în tavă mare de tort, cât și cu ajutorul inelelor metalice cu pereți înalți. Chiar dacă necesită mai mult timp, deserturile sunt mai spectaculoase montate individual.
Mai poți apela și la recipiente din sticlă, pahare sau cupe de înghețată transparente, pentru a monta astfel de deserturi. Descoperă aici și o rețetă de parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate, servită la pahare. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru desertul delicios cu căpșuni.
Mini cheesecake cu căpșuni – Ingrediente
Ai nevoie de două elemente pentru acest desert, pe care le vei pregăti separat, apoi le unești cu ajutorul inelelor metalice, speciale pentru astfel de deserturi.
Pentru crusta de biscuiți:
- 300 gr de biscuiți digestivi
- 125 grde unt rece
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri de lapte.
Pentru cremă și decor:
- 500 gr de mascarpone
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 175 gr de zahar pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 8 gr de gelatină
- 350 gr de căpșuni.