Reclamă

Cheesecake fără coacere cu mango

Dacă adori gustul fructelor mango, nu ezita să le incluzi și în rețetele de prăjituri sau torturi. Vor oferi acestora atât un gust delicios, cât și culoare deosebită. Îți oferim în acest scop o rețetă de cheesecake fără coacere cu mango.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 septembrie 2022, 6:17

Rețetele de cheesecake sunt printre cele mai apreciate rețete de deserturi, atât pentru simplitate și rapiditate în preparare, cât și pentru aspect plăcut și gust deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt și foarte versatile pentru că le poți prepara simple sau în diferite combinații cu fructe. De asemenea, le poți prepara la cuptor sau fără coacere.

Urmărește mai jos rețeta completă pentru prepararea unui astfel de desert delicios și fără coacere.

Cheesecake fără coacere cu mango – Ingrediente

Rețeta acestui cheesecake se compune din mai multe elemente pe care le vom detalia în liste separate de ingrediente.

Reclamă

Pentru crustă:

  • 400 gr pișcoturi de șampanie
  • 125 gr unt topit
  • 50 gr zahăr brun.

Pentru crema cu mango:

  • 2 buc. mango
  • 200 gr frișcă bătută
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 10 gr gelatină
  • 50 ml apă
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru jeleu de mango:

  • 1 buc. mango
  • 100 gr zahăr
  • 1 linguriță cu amidon alimentar.

Pentru decor:

  • 1 buc. mango
  • 5-6 căpșuni
  • 50 gr fistic mărunțit.

Rețetă de cheesecake fără coacere cu mango – Mod de preparare

Începe cu pregătirea crustei care este și cea mai simplă și rapidă. Mai întâi unge forma de copt cu puțin unt. Rupe pișcoturile în bucăți mai mici și mărunțește-le cu ajutorul unui robot. Nu le mărunți foarte fin, lasă firimituri mai mari. Amestecă-le într-un bol cu zahărul brun, apoi topește untul și adaugă-l peste acestea. Amestecă bine ingredientele până când untul este absorbit. Dacă nu ai aceste pișcoturi de șampanie, poți prepara o crustă din biscuiți, inspirându-le de la rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Întinde compoziția rezultată la baza unei forme de copt cu diametrul de 25 cm. Pune forma de copt cu crusta la frigider până când prepari crema de brânză cu mango.

Cum prepari crema de brânză cu mango

Curăță unul dintre cele două fructe mango, toacă-l mărunt și pasează-l cu ajutorul unui blender. Amestecă piureul rezultat cu o parte din zahărul pudră, până când zahărul este diluat. Încălzește piureul de mango, dar fără a atinge punctul de fierbere. Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. Amestecă gelatina topită cu piureul de mango încălzit.

Pune mascarponele într-un bol și adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă-le cu ajutorul mixerului, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă frișca bătută și omogenizează compoziția de mascarpone cu frișcă. Apoi adaugă piureul de mango cu gelatina și omogenizează bine compoziția.

Curăță cel de-al doilea fruct mango și toacă-l în cuburi mici. Adaugă cuburile în crema de brânză cu piure de mango. Apoi, întinde uniform compoziția rezultată peste crusta din pișcoturi. Pune din nou forma de copt cu cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore.

Cum pregătești jeleul pentru cheesecake fără coacere cu mango

Curăță fructul mango, toacă-l în bucăți mai mici pe care le transformi în piure cu ajutorul blenderului. Adaugă zahărul pudră și amidonul alimentar. Omogenizează bine amestecul și așază vasul pe flacăra aragazului. Amestecă continuu, în timp ce jeleul de mango se încălzește. Lasă-l să atingă punctul de fierbere pentru a se găti amidonul. Trece jeleul de mango printr-o sită pentru a deveni fin.

Scoate forma cu cheesecake-ul de la rece și întinde jeleul de mango deasupra. Înclină forma de copt într-o parte și în cealaltă pentru a se întinde jeleul uniform peste crema de brânză.

Vezi mai multe imagini cu deliciosul cheesecake în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare cheesecake
Din fructele mango se prepară atât cremă cât și jeleu / Profimedia Images

Pune din nou cheesecake-ul la rece până când jeleul devine ferm.

Decorează deliciosul cheesecake cu felii de mango, jumătăți de căpșuni și fistic mărunțit. Savurează-l cu mare poftă alături de familie și prieteni.

Iar pentru data viitoare, pune pe lista pentru preparat rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×