Dacă adori gustul fructelor mango, nu ezita să le incluzi și în rețetele de prăjituri sau torturi. Vor oferi acestora atât un gust delicios, cât și culoare deosebită. Îți oferim în acest scop o rețetă de cheesecake fără coacere cu mango.
Rețetele de cheesecake sunt printre cele mai apreciate rețete de deserturi, atât pentru simplitate și rapiditate în preparare, cât și pentru aspect plăcut și gust deosebit.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Sunt și foarte versatile pentru că le poți prepara simple sau în diferite combinații cu fructe. De asemenea, le poți prepara la cuptor sau fără coacere.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru prepararea unui astfel de desert delicios și fără coacere.
Cheesecake fără coacere cu mango – Ingrediente
Rețeta acestui cheesecake se compune din mai multe elemente pe care le vom detalia în liste separate de ingrediente.
Rețetă de cheesecake fără coacere cu mango – Mod de preparare
Începe cu pregătirea crustei care este și cea mai simplă și rapidă. Mai întâi unge forma de copt cu puțin unt. Rupe pișcoturile în bucăți mai mici și mărunțește-le cu ajutorul unui robot. Nu le mărunți foarte fin, lasă firimituri mai mari. Amestecă-le într-un bol cu zahărul brun, apoi topește untul și adaugă-l peste acestea. Amestecă bine ingredientele până când untul este absorbit. Dacă nu ai aceste pișcoturi de șampanie, poți prepara o crustă din biscuiți, inspirându-le de la rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.
Întinde compoziția rezultată la baza unei forme de copt cu diametrul de 25 cm. Pune forma de copt cu crusta la frigider până când prepari crema de brânză cu mango.
Cum prepari crema de brânză cu mango
Curăță unul dintre cele două fructe mango, toacă-l mărunt și pasează-l cu ajutorul unui blender. Amestecă piureul rezultat cu o parte din zahărul pudră, până când zahărul este diluat. Încălzește piureul de mango, dar fără a atinge punctul de fierbere. Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. Amestecă gelatina topită cu piureul de mango încălzit.
Pune mascarponele într-un bol și adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă-le cu ajutorul mixerului, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă frișca bătută și omogenizează compoziția de mascarpone cu frișcă. Apoi adaugă piureul de mango cu gelatina și omogenizează bine compoziția.
Curăță cel de-al doilea fruct mango și toacă-l în cuburi mici. Adaugă cuburile în crema de brânză cu piure de mango. Apoi, întinde uniform compoziția rezultată peste crusta din pișcoturi. Pune din nou forma de copt cu cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore.
Cum pregătești jeleul pentru cheesecake fără coacere cu mango
Curăță fructul mango, toacă-l în bucăți mai mici pe care le transformi în piure cu ajutorul blenderului. Adaugă zahărul pudră și amidonul alimentar. Omogenizează bine amestecul și așază vasul pe flacăra aragazului. Amestecă continuu, în timp ce jeleul de mango se încălzește. Lasă-l să atingă punctul de fierbere pentru a se găti amidonul. Trece jeleul de mango printr-o sită pentru a deveni fin.
Scoate forma cu cheesecake-ul de la rece și întinde jeleul de mango deasupra. Înclină forma de copt într-o parte și în cealaltă pentru a se întinde jeleul uniform peste crema de brânză.
Vezi mai multe imagini cu deliciosul cheesecake în GALERIA FOTO!
Pune din nou cheesecake-ul la rece până când jeleul devine ferm.
Decorează deliciosul cheesecake cu felii de mango, jumătăți de căpșuni și fistic mărunțit. Savurează-l cu mare poftă alături de familie și prieteni.