Reclamă

Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.

Publicat: 24 septembrie 2021, 6:44 / Actualizat: 27 aprilie 2022, 17:03

Budinca de tapioca se va combina foarte bine cu mango preparat sub formă de piure. Pe lângă gustul delicios, desertul surprinde și prin contrastul de texturi și culori pe care îl oferă ingredientele de bază. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unui astfel de desert gustos și spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Budincă de tapioca cu lapte de cocos – Ingrediente

  • 150 gr perle de tapioca;
  • 300 ml apă;
  • 350 ml lapte de cocos;
  • zahăr brun sau miere, după gust;
  • semințele de la o păstaie de vanilie;
  • 1 mango copt;
  • 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară;
  • 1 linguriță suc de lime;
  • 1 praf de sare.

Rețetă de budincă de tapioca – Mod de preparare

Înainte de a pune la fiert perlele de tapioca, clătește-le bine în apă rece. Le pui într-o sită deasă și torni apă rece peste ele, agitând bine sita.

Pune un vas cu apa la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere adaugă perlele de tapioca. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 5-6 minute până când încep să se mărească în volum. Amestecă-le constant pentru a nu se lipi de vas. Apoi, scurge-le de apa fiartă, transferându-le într-o sită și trece-le prin jet de apă rece.

Reclamă

Pune laptele de cocos la fiert, iar când începe să fiarbă adaugă perlele de tapioca. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15 minute. În acest timp amesteci continuu cu o spatulă din silicon. Vei observa cum perlele de tapioca absorb tot laptele de cocos și devin translucide. Adaugi în timpul fierberii și semințele de la păstaia de vanilie.

La final adaugi un praf de sare și zahăr brun, după gust, sau miere. Lasă minunata budincă de tapioca să se răcească câteva minute, apoi porționeaz-o în pahare sau cupe de sticlă. Umple cupele pentru 3/4 din volum, lăsând loc și pentru piureul de mango.

Cum prepari piure de mango

Reclamă

Alege un fruct mango bine copt, curăță-l de coajă și îndepărtează-i sâmburele. Taie pulpa de mango în cuburi și adaugă peste ea sucul de lime și nucșoara. Pune totul într-un blender până când obții un piure de mango omogen. Poți trece piureul obținut prin sită pentru a deveni foarte fin.

Dacă dorești piureul de mango dulce, adaugă și puțină miere. Porționează piureul de mango în cupe, deasupra budincii de tapioca. Pune cupele cu budincă de tapioca la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

Dacă ți-am stârnit pofta de deserturi exotice, îți mai oferim o rețetă de desert fin cu gust divin din bucătăria italiană: Zabaglione.

Ce sunt perlele de tapioca și ce beneficii au

Tapioca este un tip de amidon extras dintr-o plantă cunoscută sub denumirea de „manioc”, un arbust tropical originar din Brazilia. Mai este cunoscută și sub denumirile de cassava, mandioca sau yuca.

Tapioca se extrage din rădăcinile arbustului de manioc. După tăierea rădăcinilor, acestea se curăță și se lasă la înmuiat în apă pentru câteva zile. Apoi se taie în bucăți și se spală de mai multe ori. Amidonul se va colecta la baza vasului în care au fost spălate rădăcinile. Acest amidon este supus unui tratament termic, formându-se perlele de tapioca.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Perle de tapioca în bol de lemn cu lingură de lemn
Perlele de tapioca se clătesc în apă rece înainte de fierbere / Shutterstock

Consumul perlelor de tapioca îți oferă o serie de nutrienți necesară organismului. De asemenea, acestea îți conferă energie, datorită conținutului de carbohidrați. Dacă le consumi, senzație de sațietate o vei simți pe termen lung, mai ales dacă sunt asociate cu alte ingrediente care cresc valoarea nutrițională a perlelor de tapioca.

Nu conțin gluten, deci pot fi consumate și de către persoanele care suferă de boala celiacă. Nu conțin colesterol, grăsimi și acizi grași. Pot fi introduse și în alimentația copiilor mici, dar cu moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×