Budinca de tapioca se va combina foarte bine cu mango preparat sub formă de piure. Pe lângă gustul delicios, desertul surprinde și prin contrastul de texturi și culori pe care îl oferă ingredientele de bază. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unui astfel de desert gustos și spectaculos.
Budincă de tapioca cu lapte de cocos – Ingrediente
- 150 gr perle de tapioca;
- 300 ml apă;
- 350 ml lapte de cocos;
- zahăr brun sau miere, după gust;
- semințele de la o păstaie de vanilie;
- 1 mango copt;
- 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară;
- 1 linguriță suc de lime;
- 1 praf de sare.
Rețetă de budincă de tapioca – Mod de preparare
Înainte de a pune la fiert perlele de tapioca, clătește-le bine în apă rece. Le pui într-o sită deasă și torni apă rece peste ele, agitând bine sita.
Pune un vas cu apa la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere adaugă perlele de tapioca. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 5-6 minute până când încep să se mărească în volum. Amestecă-le constant pentru a nu se lipi de vas. Apoi, scurge-le de apa fiartă, transferându-le într-o sită și trece-le prin jet de apă rece.
Pune laptele de cocos la fiert, iar când începe să fiarbă adaugă perlele de tapioca. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15 minute. În acest timp amesteci continuu cu o spatulă din silicon. Vei observa cum perlele de tapioca absorb tot laptele de cocos și devin translucide. Adaugi în timpul fierberii și semințele de la păstaia de vanilie.
La final adaugi un praf de sare și zahăr brun, după gust, sau miere. Lasă minunata budincă de tapioca să se răcească câteva minute, apoi porționeaz-o în pahare sau cupe de sticlă. Umple cupele pentru 3/4 din volum, lăsând loc și pentru piureul de mango.