Reclamă

Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.

Publicat: 24 septembrie 2021, 6:44 / Actualizat: 27 aprilie 2022, 17:03

Budinca de tapioca se va combina foarte bine cu mango preparat sub formă de piure. Pe lângă gustul delicios, desertul surprinde și prin contrastul de texturi și culori pe care îl oferă ingredientele de bază. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unui astfel de desert gustos și spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Budincă de tapioca cu lapte de cocos – Ingrediente

  • 150 gr perle de tapioca;
  • 300 ml apă;
  • 350 ml lapte de cocos;
  • zahăr brun sau miere, după gust;
  • semințele de la o păstaie de vanilie;
  • 1 mango copt;
  • 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară;
  • 1 linguriță suc de lime;
  • 1 praf de sare.

Rețetă de budincă de tapioca – Mod de preparare

Înainte de a pune la fiert perlele de tapioca, clătește-le bine în apă rece. Le pui într-o sită deasă și torni apă rece peste ele, agitând bine sita.

Pune un vas cu apa la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere adaugă perlele de tapioca. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 5-6 minute până când încep să se mărească în volum. Amestecă-le constant pentru a nu se lipi de vas. Apoi, scurge-le de apa fiartă, transferându-le într-o sită și trece-le prin jet de apă rece.

Reclamă

Pune laptele de cocos la fiert, iar când începe să fiarbă adaugă perlele de tapioca. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15 minute. În acest timp amesteci continuu cu o spatulă din silicon. Vei observa cum perlele de tapioca absorb tot laptele de cocos și devin translucide. Adaugi în timpul fierberii și semințele de la păstaia de vanilie.

La final adaugi un praf de sare și zahăr brun, după gust, sau miere. Lasă minunata budincă de tapioca să se răcească câteva minute, apoi porționeaz-o în pahare sau cupe de sticlă. Umple cupele pentru 3/4 din volum, lăsând loc și pentru piureul de mango.

Cum prepari piure de mango

Reclamă

Alege un fruct mango bine copt, curăță-l de coajă și îndepărtează-i sâmburele. Taie pulpa de mango în cuburi și adaugă peste ea sucul de lime și nucșoara. Pune totul într-un blender până când obții un piure de mango omogen. Poți trece piureul obținut prin sită pentru a deveni foarte fin.

Dacă dorești piureul de mango dulce, adaugă și puțină miere. Porționează piureul de mango în cupe, deasupra budincii de tapioca. Pune cupele cu budincă de tapioca la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

Dacă ți-am stârnit pofta de deserturi exotice, îți mai oferim o rețetă de desert fin cu gust divin din bucătăria italiană: Zabaglione.

Ce sunt perlele de tapioca și ce beneficii au

Tapioca este un tip de amidon extras dintr-o plantă cunoscută sub denumirea de „manioc”, un arbust tropical originar din Brazilia. Mai este cunoscută și sub denumirile de cassava, mandioca sau yuca.

Tapioca se extrage din rădăcinile arbustului de manioc. După tăierea rădăcinilor, acestea se curăță și se lasă la înmuiat în apă pentru câteva zile. Apoi se taie în bucăți și se spală de mai multe ori. Amidonul se va colecta la baza vasului în care au fost spălate rădăcinile. Acest amidon este supus unui tratament termic, formându-se perlele de tapioca.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Perle de tapioca în bol de lemn cu lingură de lemn
Perlele de tapioca se clătesc în apă rece înainte de fierbere / Shutterstock

Consumul perlelor de tapioca îți oferă o serie de nutrienți necesară organismului. De asemenea, acestea îți conferă energie, datorită conținutului de carbohidrați. Dacă le consumi, senzație de sațietate o vei simți pe termen lung, mai ales dacă sunt asociate cu alte ingrediente care cresc valoarea nutrițională a perlelor de tapioca.

Nu conțin gluten, deci pot fi consumate și de către persoanele care suferă de boala celiacă. Nu conțin colesterol, grăsimi și acizi grași. Pot fi introduse și în alimentația copiilor mici, dar cu moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care poartă o rochie roz și se bucură de confetii
Horoscop
Trei zodii au parte de succes pe 1 octombrie 2024. Cine sunt nativii care se bucură de reușite
Trei zodii au parte de succes pe 1 octombrie 2024. Acești nativi se bucură de reușite pe toate planurile. Este o perioadă de bun augur pentru acești nativi și reușesc să ajungă mai departe...
2
Două porții de alivancă moldovenească
Rețete
Alivancă moldovenească. Rețetă de prăjitură cu mălai
Rețeta de alivancă moldovenească este rețeta unui desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în zona Moldovei. Prăjitura este foarte populară și apreciată pentru simplitatea și gustul său autentic. Este un fel de prăjitură cu...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Două evenimente astrale aduc schimbări și noi începuturi pentru nativii din zodiac. Este vorba este Luna Nouă și Eclipsa de Lună care vor fi nelipsite. Citește horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024...
4
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
5
Brenda și Macaulay Culkin, alături de unul dintre copiii lor, la mașină
Divertisment
Imagine rară cu fiul adorabil al lui Macaulay Culkin. Actorul și soția sa, Brenda Song, au fost fotografiați la plimbare în Los Angeles
Imagine rară cu fiul adorabil al lui Macaulay Culkin. Actorul și soția sa, Brenda Song, au fost fotografiați la plimbare în Los Angeles. Actorul în vârstă de 44 de ani și actrița în vârstă...
PARTENERI
×